تحریریه زندگی آنلاین : مطالعات نشان داده است که آب انار مزایای زیادی برای بدن شما داشته باشد، احتمالاً خطر ابتلا به بیماریهای مختلف را کاهش میدهد. در ادامه با فواید آب انار آشنا شوید.
خواص انار و آب انار:
انار از جمله میوههای سالم روی زمین است.
آنها حاوی طیف وسیعی از ترکیبات گیاهی مفید هستند که توسط سایر مواد غذایی بینظیر هستند.
در ادامه خواص انار برای سلامتی مبتنی بر شواهد آورده شده است.
بیشتربخوانید:
خواص دود کردن پوست خشک انار
انارها دارای خواص مغذی چشمگیری هستند. یک فنجان آب انار (174 گرم) حاوی:
فیبر: 7 گرم / پروتئین: 3 گرم/ ویتامین C: 30٪ از RDI / ویتامین K: 36٪ از RDI/ فولات: 16٪ از RDI
پتاسیم: 12٪ از RDI
دانههای انار نیز بسیار شیرین هستند، با یک فنجان حاوی 24 گرم قند و 144 کالری. با این حال، انارها واقعاً از نظر ترکیبات گیاهی قدرتمندی که برخی از آنها دارای خواص دارویی قوی هستند، میدرخشند.
آنتیاکسیدانها
دانههای انار رنگ قرمز زنده خود را از پلی فنول ها به دست میآورند. این مواد شیمیایی آنتیاکسیدانهای قوی هستند. آب انار نسبت به سایر آبمیوهها دارای مقادیر بیشتری آنتیاکسیدان است. همچنین دارای سه برابر آنتیاکسیدان بیشتر از شراب قرمز و چای سبز است. آنتیاکسیدانهای موجود در آب انار میتوانند به حذف رادیکالهای آزاد، محافظت از سلولها در برابر آسیب و کاهش التهاب کمک کنند.
به کاهش التهاب کمک میکند
آب انار به دلیل غلظت بالای آنتیاکسیدان، ضد التهاب قدرتمندی است. این میتواند کمک به کاهش التهاب در سراسر بدن و جلوگیری اکسیداتیو استرس و آسیب است. با رادیکالهای آزاد بدن که میتواند به سلولهای بدن شما آسیب برساند مبارزه میکند. این امر به همه چیز از جوانسازی پوست تا دفع بیماریهای مزمن از جمله اختلال شناختی مرتبط است.
بیشتربخوانید:
ویتامین C
آب یک انار تنها بیش از 40 درصد نیاز روزانه شما به ویتامین C را دارد. ویتامین C هنگام پاستوریزه شدن میتواند تجزیه شود، بنابراین برای استفاده بیشتر از مواد مغذی، آب انار خانگی یا تازه را انتخاب کنید.
پیشگیری از سرطان
آب انار اخیراً هنگامیکه محققان دریافتند که ممکن است به جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی پروستات کمک کند، سروصدا ایجاد کرد. با وجود مطالعات متعدد در مورد اثرات آبمیوه بر سرطان پروستات، نتایج هنوز مقدماتی است. درحالیکه مطالعات طولانیمدت بر روی انسان انجام نشده است که ثابت کند آب انار از سرطان جلوگیری میکند یا خطر را کاهش میدهد، مطمئناً افزودن آن به رژیم غذایی شما نمیتواند صدمهای بیندازد. در مطالعات تاکنون نتایج دلگرم کنندهای وجود داشته است و اکنون مطالعات بزرگتری نیز انجام شده است.
انار همچنین میتواند در برابر سرطان پستان مفید باشد
سرطان پستان یکی از رایجترین انواع سرطان در زنان است. عصاره انار ممکن است از تولید مثل سلولهای سرطانی پستان جلوگیری کند، حتی برخی از آنها را از بین میبرد. با این حال، شواهد در حال حاضر به مطالعات آزمایشگاهی محدود شده است. قبل از ادعای آن، تحقیقات بیشتری لازم است.
محافظت از بیماری آلزایمر
اعتقاد بر این است که آنتیاکسیدانهای موجود در آب و غلظت زیاد آنها باعث پیشرفت روند بیماری آلزایمر شده و حافظه را محافظت میکند.
هضم غذا
آب انار میتواند التهاب روده را کاهش دهد و هضم غذا را بهبود بخشد. این ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری کرون، کولیت اولسراتیو یا کولیک روده و سایر بیماریهای التهابی روده مفید باشد. درحالیکه عقاید و تحقیقات متناقضی در مورد اینکه آب انار به اسهال کمک میکند یا باعث بدتر شدن آن میشود، وجود دارد، اکثر پزشکان توصیه میکنند تا زمانی که احساس بهبودی نکنید و علائم شما کاهش یابد، از آن اجتناب کنید.
آرتروز
فلاونول های موجود در آب انار ممکن است به انسداد التهاب کمک کننده در آرتروز و آسیب غضروف کمک کند. این آبمیوه در حال حاضر به دلیل تأثیرات احتمالی آن بر پوکی استخوان، آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی و سایر انواع آرتروز و التهاب مفصل در حال بررسی است.
بیشتربخوانید:
خواص بی نظیر آب انار برای جنین
بیماری قلبی
آب انار بهعنوان سالمترین آب برای قلب شناخته شده است. به نظر میرسد از قلب و عروق محافظت میکند. مطالعات کوچک نشان داده است که آبمیوه انار جریان خون را بهبود میبخشد و از سفت و ضخیم شدن عروق جلوگیری میکند. همچنین ممکن است رشد پلاک و تجمع کلسترول در رگها را کند کند. اما انار ممکن است با داروهای فشارخون و کلسترول مانند استاتین ها واکنش منفی نشان دهد. حتماً قبل از مصرف آب یا مصرف مکمل عصاره انار، با پزشک خود صحبت کنید.
فشارخون
نوشیدن روزانه آب انار ممکن است به کاهش فشارخون سیستولیک کمک کند. در یک بررسی جامع از آزمایشات کنترل شده تصادفی بیان شده است که استفاده روزانه آب انار برای سلامت قلب مفید است.
ضد ویروس
بین ویتامین C و سایر مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن مانند ویتامین E، آب انار میتواند از بیماری عفونت جلوگیری کند. همچنین در آزمایشات آزمایشگاهی نشان داده شده است که انار ضد باکتری و ضد ویروس است. آنها در حال بررسی اثرات آنها بر عفونتها و ویروسهای رایج هستند.
غنی از ویتامین
علاوه بر ویتامین C و ویتامین E، آب انار منبع خوبی از فولات، پتاسیم و ویتامین K است. اگر تصمیم دارید انار را به رژیم روزانه خود اضافه کنید یا هر از چند گاهی فقط آن را میل کنید، برچسب آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید 100 درصد آب انار خالص و بدون قند باشد. یا آن را تازه آب بگیرید.
حافظه
بر اساس مطالعه اخیر، نوشیدن 8 اونس آب انار در روز ممکن است یادگیری و حافظه را بهبود بخشد.
عملکرد جنسی و باروری
غلظت آنتیاکسیدانهای آب انار و توانایی تأثیر آن بر استرس اکسیداتیو، آن را بهعنوان یک کمک بالقوه برای باروری تبدیل کرده است. ثابت شده استرس اکسیداتیو باعث اختلال در عملکرد اسپرم و کاهش باروری در زنان شود. همچنین نشان داده شده است که این آبمیوه به کاهش استرس اکسیداتیو در جفت کمک میکند. اما محققان هنوز از مزایای دقیق این کار نمیدانند. نوشیدن آب انار همچنین میتواند سطح تستوسترون را در مردان و زنان، یکی از اصلیترین هورمونهای جنسی، افزایش دهد.
استقامت و عملکرد ورزشی
انار سرشار از نیتراتهای غذایی است، که نشان داده شده است که باعث بهبود عملکرد ورزش میشود. انار بهعنوان یک منبع غنی از نیترات، ممکن است با افزایش جریان خون، عملکرد ورزشی را بهبود بخشد.
آب انار ممکن است تقویت کننده جدید عملکرد ورزشی باشد. این آب ممکن است به کاهش درد و بهبود قدرت کمک کند. همچنین آسیب اکسیداتیو ناشی از ورزش را کاهش میدهد.
بیشتربخوانید:
آنچه درباره انار باید بدانید!
دیابت
از انار بهطور سنتی بهعنوان درمانی برای دیابت در خاورمیانه و هند استفاده میشد. اگرچه هنوز اطلاعات زیادی در مورد اثرات انار بر دیابت ناشناخته است، اما ممکن است به کاهش مقاومت به انسولین و کاهش قند خون کمک کند.
به خواب خوب کمک میکند
درحالیکه هر زمان از روز از فواید آب انار بهرهمند میشوید، مقدار منیزیم آن (17 میلیگرم در وعده) آن را به یک نوشیدنی مخصوص قبل از خواب تبدیل میکند زیرا منیزیم با تقویت خواب خوب ارتباط دارد.
آب انار دارای پتاسیم است
یک وعده آب انار دارای 214 میلیگرم پتاسیم است، بخشی از 3500 میلیگرم که میخواهید روزانه دریافت کنید. پتاسیم یک ماده مغذی مهم برای سلامت قلب است که به کاهش خطر بیماریهای قلبی و سکته مغزی مرتبط است. همچنین به متعادل نگه داشتن سطح سدیم کمک میکند.