تحریریه زندگی آنلاین : خیار و گوجهفرنگی جزو سبزیجاتی هستند که در کشور ما به مقدار فراوانی کشت و مصرف میشود و شاید ما هیچگاه به مضرات استفاده از آنها برای سلامتی فکر نکرده باشیم. در این مقاله شما را با خطرات مصرف بیش از اندازه این سبزیجات آشنا میکنیم.
عوارض زیادهروی در مصرف خیار
متخصصان میگویند که مصرف خیار میتواند سلامت بدن را به مخاطره بیندازد. خیار یکی از میوههای پرطرفدار در فصل تابستان است. بسیاری از مردم علاقهمند هستند از خیار به دلیل خاصیت خنک کنندگی آن در هوای گرم استفاده کنند. ۹۶ درصد خیار را آب تشکیل داده و ازاینرو، یکی از بهترین آبرسانها به بدن محسوب میشود. بااینحال، همیشه باید به یاد داشته باشید که زیادهروی در مصرف هر ماده غذایی عوارض جانبی خاص خود را دارد.
بیشتربخوانید:
عجیب ترین عوارض مصرف گوجه فرنگی با برخی مواد غذایی
افزایش ادرار
خیار یک ادرارآور طبیعی است. از اینرو، در صورتیکه از آن به میزان متعادل استفاده شود، میتواند با احتباس آب در بدن مقابله کند. در مقابل، زیادهروی در مصرف خیار در برخی افراد باعث از دست دادن آب و کم آبی بدن میشود.
وجود ترکیبات سمی
شاید شما هم مزه تلخ خیار را تجربه کرده باشید. این تلخی ناشی از ترکیبات سمی به نام کوکوربیتاسین هاست. سطح بالای این ترکیب شیمیایی میتواند برای بدن سمی و مضر باشد. اگر شاهد تلخی خیار بودید باید از مصرف آن اجتناب کنید. این تلخی بیشتر در بخش پایانی خیار و پوست آن وجود دارد.
نفخ و سوءهاضمه
در بخش قبلی درباره ترکیب سمی کوکوربیتاسینها توضیحاتی ارائه شد. همین ترکیب در بدن میتواند باعث نفخ و سوءهاضمه شود. همچنین خیار به دلیل دارا بودن فیبر میتواند باعث تشدید اسهال در فرد شود.
بروز آلرژی
اگر از جمله افرادی هستید که به گرده گل میخک حساسیت دارید، باید از مصرف خیار اجتناب کنید، زیرا این موضوع میتواند باعث بروز آلرژی در شما شود. در حقیقت پروتئین موجود در برخی از سبزیجات و میوهها شبیه گرده است و این موضوع باعث تحریک سیستم ایمنی بدن میشود. آلرژی ناشی از مصرف خیار بهصورت خارش و تورم در دهان، لب، گلو و زبان بروز میکند.
بیشتر بخوانید:
میوه هایی که شاه کلید سلامتی هستند
سبزیجاتی که بمب ویتامین C هستند!
باخاصیت جالب و باورنکردنی تره فرنگی آشنا شوید!
خطرات مصرف بیش از حد گوجهفرنگی
گوجهفرنگی از جمله مواد غذایی به شمار میرود که به گفته متخصصان مصرف بیش از حد آن ممکن است منجر به بروز مشکلات جدی برای افراد شود. یک جمله وجود دارد که میگوید مصرف بیش از حد هر چیزی مضر است که در مورد گوجهفرنگی نیز کاملاً درست است. اگر بیش از حد گوجهفرنگی مصرف میکنید، مراقب باشید، زیرا ممکن است منجر به بروز برخی از عوارض جانبی در بدن شما شود. در ادامه به برخی از عوارض جانبی مصرف بیش از حد گوجهفرنگی اشاره شده است؛
ریفلاکس اسید معده
همانطور که میدانید گوجهفرنگی ماهیت اسیدی دارد؛ بنابراین، پس از مصرف بیش از حد گوجهفرنگی، به دلیل اسید معده اضافی ممکن است سوزش معده یا رفلاکس اسید را تجربه کنید. اگر از استرس گوارشی رنج میبرید یا علائم GERD (رفلاکس معده) دارید، باید به راحتی گوجهفرنگی را حذف کنید. علائم آلرژی به گوجهفرنگی اغلب بلافاصله پس از مصرف میوه بروز میکنند.
مشکلات مربوط به کلیه
طبق گفته متخصصان، افرادی که به بیماریهای مزمن کلیوی مبتلا هستند باید مصرف پتاسیم را محدود کنند و گوجهفرنگی سرشار از آن است. مقادیر بالای اگزالات نیز اگر بیش از حد مصرف شود، میتواند منجر به مشکلات کلیوی شود.
سندرم روده تحریکپذیر
گوجهفرنگی، با توجه به پوست و دانههای تحریک کننده، ممکن است باعث سندرم روده تحریکپذیر شود و اگر از پیش دچار IBS هستید، به گفته متخصصان گوجهفرنگی میتواند باعث نفخ شکم شود. گوجهفرنگی همچنین یکی از رایجترین مواد حساسیتزای غذایی است که ممکن است مشکلات رودهای ایجاد کند؛ بنابراین بهتر است گوجهفرنگی را به میزان متوسط مصرف کنید.
درد مفاصل
تحقیقات مداوم نشان میدهد که مصرف بیش از حد گوجهفرنگی میتواند باعث تورم و درد در مفاصل شود، زیرا آنها مملو از یک آلکالوئید به نام سولانین هستند که مسئول تجمع کلسیم در بافتهاست و بعدها منجر به التهاب میشود.
آلرژی و عفونت
ترکیبی به نام هیستامین در گوجهفرنگی ممکن است منجر به جوشهای پوستی یا واکنشهای آلرژیک شود. ازاینرو اگر به گوجهفرنگی حساسیت دارید، ممکن است دچار تورم دهان، زبان و صورت، عطسه و عفونت گلو شوید. در ضمن گوجهفرنگی میتواند باعث درماتیت تماسی آلرژیک شود. در صورت حساسیت به پوست، فقط با لمس میوه، خارش و متورم میشود.