به گزارش خبرآنلاین به نقل از هلثلاین، بعضی از مواد غذایی سطح فشار خون، تریگلیسیرید و کلسترول را بالا میبرند و منجر به بیماری قلبی میشوند. در این مطلب شش مادهی غذایی پرفایده به شما معرفی میشود که مصرف این خوراکیها میتواند به حفظ سلامت قلبتان کمک کند.
۱)گردو
گردو منبع غنی فیبر و ریزمغذیهایی مانند منیزیم، مس و منگنز است. خوردن چند عدد گردو در طول روز میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کم کند. بر اساس نتایج یک بررسی، خوردن گردو میتواند سطح کلسترول بد را تا ۱۶ درصد کاهش دهد.
۲)انواع لوبیا
لوبیا دارای نشاستهی مقاوم است که بر اساس نتایج بعضی از مطالعات حیوانی، این نشاسته میتواند از طریق کاهش سطح تریگلیسیرید و کلسترول به حفظ سلامتی قلب کمک کند. نتایج چندین مطالعه حاکی از این است که خوردن لوبیا میتواند عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
۳)سیر
مطالعات نشان میدهند که مصرف عصارهی سیر در مقدار ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیگرم در روز به مدت ۲۴ هفته بهاندازهی داروهای تجویزی رایج، در کاهش فشار خون مؤثر است. یک بررسی روی ۳۹ مطالعه به این نتیجه رسید که سیر میتواند سطح کلی کلسترول و کلسترول بد را کاهش دهد. همچنین عصارهی سیر میتواند از تجمع پلاک در عروق جلوگیری کند که این موضوع، احتمال ابتلا به سکته و لختهشدن خون را کاهش دهد.
۴)چای سبز
این چای سرشار از پلیفنول و کاتچین است که این عناصر میتوانند بهعنوان آنتیاکسیدان عمل کنند و در پیشگیری از آسیب سلولی، کاهش التهاب و محافظت از سلامت قلب مفید واقع شوند.
۵)سبزیجات دارای برگ سبز
سبزیجات دارای برگ سبز مثل اسفناج و کلمپیچ سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای مختلف هستند. این سبزیجات منبع ویتامین کا محسوب میشوند که به محافظت از عروق و انعقاد خون کمک میکند. انعقاد خون فرآیندی است که جلوی خونریزی شدید هنگام آسیبدیدگی را میگیرد.
۶)غلات سبوسدار
از نمونه غلات غنی شده میتوان برنج قهوهای، گندم سبوسدار، جو دوسر، بلغور جو و کینوا را نام برد. این غلات در مقایسه با غلات تصفیهشده فیبر بیشتری دارند که این موضوع میتواند سطح کلسترول بد را کاهش داده و احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کم کند.
سخن آخر
میان رعایت رژیم غذایی مناسب و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی ارتباط وجود دارد. غذای مصرفی شما، بهطور مستقیم سلامت قلبتان را تحتالشعاع قرار میدهد. گنجاندن مواد غذایی سالم در برنامه تغذیهای میتواند به حفظ سلامت قلب شما کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را به حداقل برساند.