به گزارش همشهری آنلاین، خرما یکی از متداولترین خوراکهای ماه مبارک رمضان است؛ این میوه بهشتی یکی از قدیمیترین کشتهای بشر است که به صورت تازه یا خشک استفاده میشود.
خرما حاوی ویتامینها، مواد معدنی و فیبرهای مهمی است، همچنین آنتی اکسیدان زیادی دارد و بدن را در برابر بیماریهای مختلفی محافظت میکند.
با توجه به سطح بالای فروکتوز، قند طبیعی موجود در آن، خرما منبع خوبی از انرژی است و برای روزهداری طولانی مدت در نیمه اول سال انتخابی مناسب است.
این میوه با بیش از ۲۰۰ شکل و اندازه و طعم مختلف در دنیا دیده شده که البته از نظر تغذیهای تفاوت چندانی ندارند؛ الجزیره نوشت براساس اعلام سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل، هر سال حداقل نه میلیون تن خرما در کشورهایی با تابستانهای گرم مانند خاورمیانه تولید میشود.
بیشتربخوانید:
خواص بی نظیر خرما برای سلامت بدن
کشورهای تولید کننده خرما در جهان
در این میان مصر برترین تأمین کننده خرما در جهان است که تقریباً یک پنجم یا ۱۸ درصد از تولید خرما را در دست دارد. عربستان سعودی با ۱۷ درصد و ایران با ۱۵ درصد در جمع سه رتبه برتر قرار دارند.
درختان نخل دو گونه نر و ماده دارند و فقط گیاه ماده میوه میدهد و در هر فصل برداشت میتواند بیش از ۱۰۰ کیلوگرم خرما تولید کند، یعنی حدود ۱۰ هزار عدد خرما.
خرما «اجوا» که در مدینه عربستان سعودی میروید، گرانترین خرما در جهان است و معمولا در کنار قهوه عربی سرو میشود. (قهوه عربی با ادویههایی مانند هل طعمدار و به صورت شیرین نوشیده میشود.)
بیشتربخوانید:
خواص عجیب خرما برای سلامت بدن
خرمای اجوا با حدود چهل دلار قیمت در هر کیلو
در سالهای اخیر هند و اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین وارد کنندگان خرما در جهان شناخته شدند و همین اقبال کشورهای خارج از منطقه سبب شده محصولات خرما از تنوع بیشتری برخوردار شود و استفاده از مغزیجات و ارده در کنار خرما رواج پیدا کند.
بیشتربخوانید:
باخواص شگفت انگیز هسته خرما آشنا شوید