این ویتامین در تنظیم و جذب کلسیم، سلامت استخوانها، عضلات، موها و دندانها و همچنین در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش عمدهای دارد.
این ویتامین معمولا از نور خورشید بهدست میآید که در محیطهای بیرون بهوفور یافت میشود. در شرایط همهگیری کرونا که بسیاری از ما وقت زیادی را داخل خانه سپری میکنیم و نیز با توجه به نزدیکبودن فصل سرما که بهطور طبیعی استفاده ما از نور خورشید را کاهش میدهد بسیاری از افراد در معرض کمبود این ویتامین قرار میگیرند.
از آنجا که یکی از نقشهای مهم ویتامین D تقویت سیستم ایمنی بدن است، دریافت میزان کافی از این ویتامین در این روزهای کرونایی اهمیت بیشتری پیدا میکند. موارد زیر برخی از مواد غذایی هستند که میتوانند شما را در شرایط همهگیری، قوی و سالم نگهدارند.
بیشتربخوانید:
آیا ویتامین دی مانع بروز حملههای آسم میشود؟
محصولات لبنی و غیرلبنی: شیر، ماست، دوغ و پنیر منابع بسیار خوبی از ویتامین D هستند. پنیر بهطور ویژه در میان غذاهای سرشار از ویتامین D قرار دارد. از بین انواع پنیر، پنیر ریکوتا بیشترین مقدار ویتامین D را تأمین میکند. اگر دچار عدم تحمل لاکتوز هستید یا رژیمهای گیاهی را دنبال میکنید.
تخممرغ: ویتامین D مورد نیاز روزانه را تامین میکند بهویژه زمانی که همراه با زرده یعنی جایی که تمام ویتامین D در آن ذخیره میشود، مصرف شود.
ماهی: ماهی بهویژه ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد، تن و خال مخالی نیز از منابع عالی و ارزشمند ویتامین D هستند و علاوه بر این ویتامین، کلسیم، اسیدهای چرب امگا ۳ و سایر مواد مغذی مهم بدن را نیز فراهم میکنند.
قارچ: سرشار از مواد مغذی است و مقادیر بسیار خوبی از ویتامین D مورد نیاز روزانه شما را تأمین میکند. برای افزایش دریافتی ویتامین D چهار بار در هفته قارچ مصرف کنید. برای مزایای بیشتر میتوان قارچ را قبل از مصرف در معرض آفتاب خشک کرد، زیرا قارچها در معرض نور خورشید به طور طبیعی ویتامین D تولید میکنند.
بیشتربخوانید:
نقش ویتامین "دی" در پیشگیری از عفونتهای تنفسی
غلات کامل: مصرف گندم کامل، جو، جو دوسر و سایر انواع غلات کامل ویتامین D مورد نیاز بدن شما را تأمین میکند.
آجیل: آجیل مانند گردو و بادامزمینی نیز ویتامین D مورد نیاز روزانه را به شما میدهند؛ فقط تعداد انگشتشماری آجیل برای حفظ قدرت و سلامت روزانه شما کافی است.