تحریریه زندگی آنلاین- گروه تغذیه
سولماز چوبکی، کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: نمک های غیر تصفیه (مانند سنگ نمک، نمک های صنعتی و نمک دریا) که در برخی از عطاری ها و یا فروشگاه های سطح شهر مشاهده می گردد به دلیل داشتن ناخالصی های فراوان و زیانبار، برای سلامتی مردم مضر بوده و باعث بروز بیماری ها و نارسایی های کلیوی، کبدی و گوارشی ...می گردد.
بسیاری از این بیماری ها هزینه های درمانی فراوانی را به دنبال دارند و سلامت مردم را به مخاطره می اندازند.
وجود ناخالصی ها در نمك ضمن داشتن ظاهری بد رنگ (خاکستری) و علاوه بر ایجاد عوارض نامطلوب باعث كاهش شوری نمك شده و در نتیجه افزایش مصرف نمك را به دنبال دارد.
وی افزود: یک روش ساده جهت تشخیص ناخالصی نمک، حل کردن یک قاشق غذاخوری نمک در یک لیوان آب می باشد.
در صورتی که در ته لیوان رسوبی تشکیل نشود و آب نمک حاصل شفاف و بدون کدورت باشد، نمک مذکور فاقد ناخالصی می باشد.
روش های کاملتر در آزمایشگاه های مجهز انجام می پذیرد. لذا صرفاً استفاده از نمک تصفیه شده خوراکی یددار مجاز می باشد.
چوبکی ادامه داد: نمك های ید دار نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید و یا رطوبت قرار گیرند و بهتر است در ظروف در بسته و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.
کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در ادامه اظهار داشت: یکی از موارد مهم جهت خریداری نمک تصفیه شده خوراکی یددار، دقت به برچسب قید شده بر روی بسته بندی محصول می باشد.
همواره باید به تاریخ تولید و انقضا، وجود پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت، آدرس واحد تولیدی، سری ساخت، نام تجاری، لوگوی سازمان غذا و دارو و همچنین قید عبارت "نمک تصفیه شده خوراکی یددار" بر روی برچسب بسته بندی نمك دقت نمود در غیر این صورت از خرید نمک جلوگیری شود.