Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 3 آذر 1403 - 00:18

18
بهمن
باغ‌های ایرانی؛ تاريخچه باغ‌های معروف شيراز (2)

باغ‌های ایرانی؛ تاريخچه باغ‌های معروف شيراز (2)

قهوه‌خانه سنتی باغ عفیف‌آباد؛ این قهوه‌خانه در سمت راست در ورودی باغ واقع شده و در حیاط آن درخت نارنج و حوض کوچکی قرار دارد.

تحريريه خدمات شهری

 

 

باغ عفیف‌آباد شیراز

باغ عفیف‌آباد که آن را باغ گلشن نیز می‌نامند …در مغرب شیراز و در جنوب خیابان قصرالدشت بالاتر از باغ قدیمی رحمت‌آباد و در انتهای خیابان عفیف‌آباد واقع است. این باغ یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین باغ‌های شیراز است، با پیشینه‌ای دراز که همچنان سادگی دیرینه خود را حفظ کرده و شیوه باغ‌آرایی نوین در آن دیده نمی‌شود.

درب ورودی باغ در شمال آن قرار دارد. این درب از چوب ساخته شده و در پشت آن دالانی است با سقف چوبی که اتاق‌های نگهبانان در دو سوی آن قرار دارد.

سردر باغ دارای چهار ستون گچی ساده است که دو به دو در دو سوی آن و بر فراز ازاره آن قرار گرفته است و سرستون‌های آنها با اقتباس از طرح سرستون‌های تخت جمشید گچ‌بری شده است. در پیشانی درب ورودی نقش دو شیر که گویی را در میان پنجه‌های خود گرفته‌اند دیده می‌شود.

عمارت باغ عفیف‌آباد

کاخ زیبایی در وسط باغ قرار گرفته که از ساختمان‌های روزگار زندیه و قاجاریه است. البته تاریخچه این باغ به روزگار صفویه برمی‌گردد که به باغ «گلشن» معروف بوده است.

در آن زمان این باغ از جمله باغ‌های آباد و مهم شیراز و مقر پادشاهان وقت بوده است. یعقوب خان ذوالقدر- حکمران فارس- در زمان شاه عباس صفوی، در قسمتی از اراضی این باغ قلعه‌ای محکم ساخته و برای بنای این قلعه سنگ‌های گورستان جعفرآباد و مصلی را به کار برده بود. پس از صفویه این قلعه ویران شده و این باغ سال‌ها رونق و آبادانی خود را از دست داد.

قهوه‌خانه سنتی باغ عفیف‌آباد

این قهوه‌خانه در سمت راست در ورودی باغ واقع شده و در حیاط آن درخت نارنج و حوض کوچکی قرار دارد. سالن قهوه‌خانه، دارای شش حجره است که بر هر کدام نقشی کشیده‌اند. این نقش‌ها عبارتند از: «داستان ضحاک و کاوه آهنگر»، «داستان زال و سیمرغ»، «نبرد رستم و سهراب»، «نبرد تهمتن و دیو سفید» و «نبرد رستم و اسفندیار».

حمام خزینه‌ای

از بناهای باغ حمام آن است که در جانب غرب ساختمان ورودی و پشت دیوار قرار دارد. حمام قدیمی باغ گلشن در پشت بام دارای مناره و قبه است.

 این حمام دارای دو خزینه آب سرد و گرم می‌باشد. از قرار دادن یک عدد دیگ مسی در خزینه، آب گرم فراهم می‌شده است. در دیوارهای خزینه، نقش‌های برجسته‌ای به چشم می‌خورد که عبارتند از: تصویر «فرهاد در کوه بیستون»، «دیدار مردم با خسرو پرویز ساسانی»، «صحنه ورودی حضرت یوسف به جمع زنان مصری» و...

 

برای خواندن بخش اول - باغ‌های ایرانی؛ تاريخچه باغ‌های معروف شيراز - اینجا کلیک کنید.

برچسب ها: باغ دلگشا، عمارت ها در شیراز، بناهای تاریخی در شیراز، باغ عفیف آباد تعداد بازديد: 620 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز