Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 18 اردیبهشت 1403 - 00:50

26
خرداد
پوست خوب غذای خوب می‌خواهد (2)

پوست خوب غذای خوب می‌خواهد (2)

استفاده از لیموترش تازه در رژیم‌ غذایی به دلیل دارا بودن ویتامین C تاثیر بسیار زیادی در حفظ سلامت پوست و مو دارد.

 

به توصیه این كارشناس تغذیه، در هر فصل باید از میوه‌های حاوی ویتامین C به مقدار لازم استفاده كنید؛ به عنوان مثال یك پرتقال یا یك فلفل‌ دلمه‌ای درشت می‌تواند نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین كند.

زراتی می‌افزاید: استفاده از لیموترش تازه در رژیم‌ غذایی به دلیل دارا بودن ویتامین C تاثیر بسیار زیادی در حفظ سلامت پوست و مو دارد.

وی با اشاره به رنگدانه‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات خاطرنشان می‌كند: بسیاری از فیتوكمیكال‌ها یا رنگدانه‌هایی كه در میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد، خاصیت آنتی‌اكسیدانی داشته و می‌تواند به حفظ سلامت پوست كمك كند.

مثلاً بتاكاروتن كه رنگدانه نارنجی موجود در هویج، انبه و زردآلو است، در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و باید در نظر داشته باشیم كه این ویتامین نقش مهمی در سلامت فرد و همچنین پیشگیری از خشك شدن پوست ایفا می‌كند. علاوه بر این، گوجه‌فرنگی یا سایر میوه‌ها و سبزیجات قرمزرنگ هم به دلیل وجود لیكوپن سرشار از خاصیت بوده و به سلامت پوست كمك می‌كند.

به گفته این كارشناس ارشد تغذیه، مصرف ویتامین E كه به مقدار زیادی در جوانه گندم، گردو و سبوس غلات وجود دارد، در حفظ سلامت پوست و موی ما موثر است.

نوع چربی هم مهم است!

خیلی‌ها تصور می‌كنند مصرف چربی‌ها سلامت پوست آنها را به خطر می‌اندازد و عاملی برای ایجاد لك‌های پوستی است، اما آیا چربی همیشه مضر است و هیچ وقت نمی‌توان از آن برای سلامت پوست كمك گرفت؟

زراتی ضمن بیان این‌كه نوع چربی‌های مصرفی در سلامت پوست و موی افراد تاثیر زیادی دارد، می‌گوید: یكی از بهترین چربی‌های موجود در مواد غذایی كه موجب حفظ رطوبت پوست هم می‌شود، اسید لینولئیك است؛ بنابراین مصرف مواد غذایی غنی از اسید لینولئیك مانند مغزهای گیاهی، جوانه گندم، تخمه آفتابگردان، تخمه كدو و انواع آجیل با حفظ رطوبت پوست، از ایجاد چین و چروك و لك‌های پوستی جلوگیری كرده و مانع كدر شدن پوست می‌شود.

وی تاكید می‌كند: نباید فراموش كنیم مصرف اسیدهای چرب اشباع مانند چربی‌های حیوانی می‌تواند موجب پیری زودرس پوست شده و به همین دلیل مصرف آنها توصیه نمی‌شود.

اینها پوست خراب‌كُن است

«اگر غذاهای چرب بخورم، حتماً جوش می‌زنم.»، «شیرینی و شكلات، پوستم را خراب می‌كند» و... شاید شما هم چنین جمله‌هایی را زیاد شنیده، ولی باور نكرده باشید. اما اگر به دنبال جواب درست هستید، خوب است بدانید متخصصان و كارشناسان تغذیه می‌گویند مصرف برخی از مواد غذایی می‌تواند به ضرر سلامت پوست و موی افراد باشد.

زراتی با اشاره به این موضوع یادآور می‌شود: مصرف برخی از مواد غذایی مانند ادویه‌ها، غذاهای كنسرو شده و غذاهایی كه حاوی مواد افزودنی است، می‌تواند موجب بروز مشكلات و اختلالات پوستی ‌شود. علاوه بر این، غذاهایی كه به مقدار زیاد سرخ شده‌ باشد نیز ممكن است جوش و آكنه‌های پوستی را تحریك كند.

به گفته وی، مصرف آبمیوه‌ها، شیر، ماست و آب سبزیجات مانند آب هویج و آب مركبات از ایجاد آكنه و جوش‌های پوستی جلوگیری كرده و موجب شادابی پوست می‌شود.

اگر زیر آفتاب هستید

خیلی‌ها ناچارند ساعت‌های زیادی از روز را زیر آفتاب بمانند و كارهایشان را در فضای باز انجام دهند؛ چنین شرایطی حتماً سلامت پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد و موجب بروز مشكلاتی برای فرد می‌شود؛ ولی جالب است بدانید مصرف مواد غذایی مناسب می‌تواند به این گروه هم كمك كند.

زراتی با اشاره به این موضوع می‌گوید: چای سبز حاوی آنتی‌اكسیدانی است كه از پوست انسان در برابر اشعه ماورای بنفش محافظت می‌كند. بنابراین به افرادی كه ساعت‌های زیادی زیر نور خورشید هستند توصیه می‌شود بیشتر از چای سبز استفاده كنند. مصرف سبزیجاتی مانند اسفناج هم به دلیل دارا بودن ویتامین C و اسید فولیك می‌تواند در حفظ سلامت پوست موثر باشد.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- پوست خوب غذای خوب می‌خواهد- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: بتاكاروتن، لیكوپن، فیتوكمیكال‌ها، تغذیه مناسب پوست، حفظ سلامت پوست و مو، حفظ سلامت پوست، چربی‌ها سلامت پوست تعداد بازديد: 559 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز