Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 10 فروردین 1403 - 03:07

23
مرداد
مصرف دوره‌ای دانه‌‌ها کمک به تعادل هورمونی بانوان (2)

مصرف دوره‌ای دانه‌‌ها  کمک به تعادل هورمونی بانوان (2)

بخش دوم- زندگی جدید امروزه امکانات بسیاری را برای بشر فراهم آورده است. اما آیا این تمهیدات همگی واقعا به نفع ما هستند؟سالها پیش از این دختران در سنین پایین ازدواج می‌‌کردندو صاحب فرزند می‌‌شدند.

 

یک مطالعه انجام شده نشان داد که مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری پودر تخم کتان مرحله لوتئال  دوره قاعدگی را طولانی‌تر می‌‌کند. محققان مشخص نمودند تخم‌کتان با تغییر در نسبت پروژسترون به استرادیول این کار را انجام می‌‌دهد و اثر معنی‌داری در غلظت پروژسترون ندارد.

مطالعات فراوان صورت گرفته  دیگری هم در این زمینه‌‌ها حاکی ازکاهش علائم سندروم پیش قاعدگی و یائسگی بودند. می‌توان گفت که که این دانه‌‌های خاص ممکن است نقش فعالی در اکولوژی هورمونی شما بازی کنند.

نکاتی مفید برای شما

 به منظور اطمینان از وجود  دلیلی برای علائم ناتوان کننده درخودتان حتما با پزشک‌تان مشورت کنید.

از تغییرات هورمونی بدن خود آگاه باشید.

سالم خوابیدن را یاد بگیرید. بعد از غروب آفتاب کمتر از چراغ‌ها استفاده کنید. وسایل نورانی را از اتاق خواب خود بیرون ببرید ( گوشی‌‌های همراه- رایانه....)

مراقب کبد خود باشید. چغندر مصرف کنید و از گیاهان مقوی کبد بهره‌مند شوید.

وزن سالمی داشته باشید. نه کم نه زیاد

فعال باشید. هر روز تحرک داشته باشید

چگونگی مصرف

چگونگی مصرف این دانه‌‌ها بر اساس فازهای فولیکولی و لوتئال دوره ی پریود زمانبندی می‌‌گردد. مرحله فولیکولی دوره شما با روز 1 که اولین روز قاعدگی است آغاز می‌‌شود. مرحله لوتئال هم از تخمک‌گذاری شروع می‌‌شود  در حدود روز 14 یا 15 پریود تا روز 28.

از آنجا که مدت این دوره در افراد ممکن است  متفاوت باشد پس بسیار مهم است که هر کسی دوره‌‌های‌‌های بدن خود را به خوبی بشناسد و از علائم مربوط به آن آگاه باشد.

1-مرحله فولیکولی    روز 1 تا 14 دوره

روزانه یک قاشق غذا‌خوری از هرکدام  بذر کتان و تخم کدو تنبل، این دانه‌‌ها هر دو غنی از امگا 3 هستند که باعث ترویج غشای سلولی می‌‌گردد. دانه‌‌های کتان حاوی لیگنان هستند که به استروژن اضافی می‌‌چسبند و آن را از بدن خارج می‌‌کنند. دانه‌‌های کدو تنبل غنی از عنصرروی هستند که در تولید هورمون پروژسترون برای فاز دوم نقش دارند.

2-مرحله لوتئال از روز 15 تا 28 دوره

روزانه یک قاشق غذاخوری از هرکدام  تخم آفتابگردان و دانه‌‌های کنجد، این دانه‌‌ها غنی از امگا 6 هستند. دانه‌‌های کنجد حاوی لیگنان بوده و به استروژن اضافی می‌‌چسبند. دانه‌‌های آفتابگردان حاوی سلنیوم بوده و به کبد در مراحل سم زدایی کمک فراوانی می‌‌کنند و بنابراین در تعادل هورمونی نقش بسزایی دارند.

نکاتی قابل توجه در مصرف دوره‌‌ای دانه‌‌ها

1-حتماً از دانه‌‌های تازه، خام، ارگانیگ و با پوسته استفاده کنید.

2-دانه‌‌ها را آسیاب کنید تا بدن شما آنها را راحت‌تر هضم کند...بخصوص بذر کتان

3-دانه‌‌های کنجد با پوست حاوی کلسیم فراوان‌اند که باعث کاهش علائم فاز لوتئال می‌‌شوند اما دارای  اگزالات زیادی  هستند که برای برخی افراد مناسب نیست... مراقب باشید.

4-از محصولات ارگانیک استفاده کنید زیرا مواد شیمیایی استفاده شده در کشاورزی باعث بر هم خوردن تعادلات هورمونی بدن می‌‌شوند.

5-دانه‌‌ها  را به سالاد، ماست یا اسموتی‌های خود بپاشید و مصرف نمایید.

6-علائم خود را پس از مصرف دوره‌‌ای دانه‌‌ها در دفترچه‌‌ای یادداشت نمایید. گفته می‌‌شود که مزایای مصرف پس از حدود 3 ماه آشکار خواهد شد. پس صبور باشید.

7-دانه‌‌ها مستعد اکسیداسیون هستند از انها در ظروف در بسته و برای حفظ طراوتشان در یخچال نگهداری کنید.

 

 

برای خواندن بخش اول- مصرف دوره‌ای دانه‌‌ها  کمک به تعادل هورمونی بانوان- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: یائسگی، تغییرات هورمونی، دوره قاعدگی، پروژسترون، پودر تخم کتان، فولیکولی، بذر کتان تعداد بازديد: 3426 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز