Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 08:57

28
مهر
چند دستور صبحانه مناسب دوران بارداری

چند دستور صبحانه مناسب دوران بارداری

در دوران بارداری بعلت افزایش نیاز مادر به مواد مغذی و ویتامین بهتر است در تمام وعده‌های غذایی سهم این ریزمغذی‌ها را در افراد باردار رعایت نموده تا نیازهای آنان بطور کامل برطرف شود.

در ادامه به طرز تهیه چند صبحانه مقوی آورده شده است:

1- حلیم با پوره خرما و پسته

خرما، حاوی مواد مغذی با ارزش و فیبر می‌باشد و طعم شیرینی به این صبحانه گرم زمستانی می‌بخشد.

مواد لازم (برای 4 نفر)

خرمای تازه                        250 گرم

جو دوسر پرك شده              225 گرم

شیر كم‌چرب                      475 میلی‌لیتر

نمك                                 به مقدار كم

پسته بی‌نمك، خرد شده      50 گرم

روش تهیه

برای تهیه پوره خرما، خرماها را به دو نیم تقسیم نموده، هسته آنها را جدا كنید.

سپس روی خرماها را با آب جوش بپوشانید و اجازه دهید برای 30 دقیقه خیس بخورند تا نرم شوند.

سپس مقداری از آب را خالی نمایید، به صورتی كه 6 قاشق غذاخوری از آن باقی بماند.

آنگاه خرماها را پس از پوست گرفتن، به همراه آب باقی مانده در مخلوط‌كن بریزید و خوب مخلوط نمایید تا پوره یكنواختی حاصل شود.

جو دوسر را به همراه شیر، 300 میلی‌لیتر آب و مقداری نمك در قابلمه بریزید و به جوش آورید.

آنگاه حرارت را كم نموده، بگذارید برای حدود 4 دقیقه به آرامی بجوشد تا بپزد. گاهگاهی آن را هم بزنید.

حلیم آماده شده را در كاسه‌های سرو ریخته، روی آن یك قاشق پر از پوره خرما بریزید و پس از تزیین با پسته خرد شده، فوراً به صورت گرم سرو نمایید.

2- تخم‌مرغ آبپز ایتالیایی

این غذا حاوی میزان زیادی فولات است كه برای قبل از بارداری و نیز ماه‌های اول بارداری ضروری می‌باشد.

مواد لازم (برای 4 نفر)

اسفناج                              675 گرم

روغن زیتون                         2 قاشق غذاخوری

جوز هندی رنده شده و تازه    به مقدار كم

نمك و فلفل سیاه                 به مقدار كم

مواد لازم برای روی غذا

كره                                  2 قاشق غذاخوری

آرد ساده                           25 گرم

شیر داغ                           300 میلی‌لیتر

پنیر رنده شده                    115 گرم

تخم‌مرغ                             4 عدد

پنیر پارمیسان رنده شده       1 قاشق غذاخوری*

* (به‌علاوه مقداری برای سرو)

روش تهیه

فر را از قبل با حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم نمایید. اسفناج را شسته، آبكشی كنید و به همراه مقدار كمی آب، در تابه بزرگی بریزید و برای 4-3 دقیقه بپزید.

سپس آب را خالی نمایید و اسفناج را فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود. آنگاه اسفناج را خرد كنید.

اسفناج خرد شده را به تابه برگردانید. روغن زیتون، جوز هندی، نمك و فلفل را اضافه كنید و تابه را بر روی حرارت قرار دهید.

آنگاه با قاشق از مواد در چهار ظرف كوچك بریزید و وسط آنها را خالی نمایید.

برای روی غذا، كره را در تابه كوچكی حرارت داده، آرد را به آن اضافه نمایید و برای یك دقیقه بپزید. شیر داغ را نیز به تدریج به آن بیفزایید و هم بزنید.

بعد از 2 دقیقه پخت، تابه را از روی حرارت برداشته، 75 گرم پنیر به آن بیفزایید.

سپس هر یك از تخم‌مرغ‌ها را بشكنید، در تابه حاوی آب جوش و كمی نمك بریزید و برای 5-4 دقیقه بپزید.

حالا تخم‌مرغ‌ها را با قاشق بلند نموده، بر روی كاغذ مخصوص قرار دهید تا خشك شود.

تخم‌مرغ‌های آبپز را در وسط هر یك از ظرف‌ها قرار دهید و روی آنها را با سس پنیر بپوشانید.

آنگاه روی آن از پنیر باقیمانده پاشیده، برای حدود 10 دقیقه بپزید تا طلایی شود. سپس روی آن پنیر پارمیسان ریخته، فوراً سرو نمایید.

3- تاكو با خاگینه

تخم‌مرغ‌های موجود در این خاگینه، منبع خوب ویتامین B12 و اسیدهای چرب ضروری می‌باشند كه به ترتیب در اوایل بارداری و مراحل آخر حاملگی اهمیت ویژه‌ای دارند.

نكته: زنان حامله باید تخم‌مرغ‌ها را به صورت كامل بپزند، زیرا در غیر این صورت احتمال خطر آلودگی با سالمونلا و در نتیجه بروز مسمومیت غذایی وجود دارد.

 

مواد لازم (برای 4 نفر)

روغن آفتابگردان                    2 قاشق غذاخوری

جوانه لوبیا                           50 گرم

هویج خلالی خرد شده           50 گرم

كلم خرد شده                       25 گرم

سویاسس                           1 قاشق غذاخوری

تخممرغ                               4 عدد

پیازچه خرد شده                   1 عدد كوچك

نمك و فلفل سیاه                  به مقدار لازم

روغن زیتون                          2 قاشق غذاخوری

نان لواش                             4 برش گرد

روش تهیه

روغن آفتابگردان را در تابه‌ای ریخته، جوانه لوبیا، خلال‌های هویج و كلم را كمی در آن تفت دهید.

سپس سویاسس را افزوده، خوب مخلوط نمایید. ظرف را از روی حرارت برداشته، كنار بگذارید.

در ظرفی، تخم‌مرغ، پیازچه، نمك و فلفل را ریخته، خوب مخلوط كنید.

روغن زیتون را در تابه كوچكی حرارت دهید، مخلوط تخممرغ را به آن بیفزایید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید.

نان‌های لواش را در فر یا مایكروویو گرم نمایید. آنگاه سبزی‌ها و خاگینه را به چهار قسمت مساوی تقسیم كنید.

هر قسمت را در وسط هر یك از نانهای گرم شده قرار داده، به صورت بسته‌ای تا كنید و فوراً سرو نمایید.  

4- املت اسپانیایی

مواد لازم (برای 6 نفر)

روغن زیتون                                                      2 قاشق غذاخوری

پیاز خرد شده                                                    1 عدد

فلفل قرمز بدون دانه خرد شده                              1 عدد كوچك

كرفس خرد شده                                                 2 ساقه

سیب‌زمینی پوست گرفته، خرد شده و پخته              225 گرم

كنسرو لوبیا                                                       400 گرم

تخم‌مرغ                                                            8 عدد

نمك و فلفل سیاه                                               به مقدار لازم

اورگانو برای تزیین                                               چند شاخه

سالاد و زیتون برای سرو                                      به مقدار لازم

روش تهیه

روغن زیتون را در تابه‌ای به قطر 30 سانتیمتر گرم نمایید.

پیاز، فلفل قرمز و كرفس را به آن افزوده، برای 5-3 دقیقه بپزید و گاهگاهی هم بزنید تا سبزی‌ا نرم شوند، اما رنگ آنها عوض نشود.

آنگاه سیب‌زمینی و لوبیا را به تابه افزوده و برای چند دقیقه حرارت دهید.

در ظرف كوچكی، تخم‌مرغ‌ها را با چنگال بزنید، نمك و فلفل را اضافه نمایید.

آن را به تابه بیفزایید و خوب مخلوط كنید. سپس برای حدود 8 دقیقه بر روی حرارت كم بپزید.

املت را پس از خنك شدن، در ظرف سرو ریخته، به برش‌هایی تقسیم و با اورگانو تزیین نمایید. سپس آن را به همراه سالاد و زیتون میل كنید.

5- کمپوت زردآلو و زنجبیل

زردآلوی خشك، منبع خوبی از آهن می‌باشد كه به‌ویژه برای مراحل آخر بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است.

همچنین زردآلو یك منبع عالی از فیبر محلول می‌باشد.

مواد لازم (برای 4 نفر)

زردآلوی خشك                        350 گرم

ریشه زنجبیل تازه، خرد شده     4 سانتیمتر

ماست كم چرب، برای سرو       200 میلی‌لیتر

روش تهیه

زردآلوهای خشك را در یك ظرف بزرگ مقاوم به حرارت ریخته، روی آن را با مقدار كافی آب جوش بپوشانید و بگذارید برای تمام طول شب خیس بخورد.

سپس زردآلوها و آب آن را در تابه بزرگی با كفه ضخیم ریخته، زنجبیل خرد شده را به آن بیفزایید و به جوش آورید.

آنگاه حرارت را كم كرده، اجازه دهید برای 10 دقیقه به آرامی بجوشد تا زردآلوها نرم شوند و شربت غلیظی نیز به دست آید.

سپس زردآلوها را خارج نموده، شربت را نگه دارید و زنجبیل را دور بریزید.

آنگاه زردآلوها را به صورت گرم در ظرف‌های سرو ریخته، به همراه شربت آن و ماست كم‌چرب سرو نمایید.

 

برچسب ها: تغذیه و بارداری، املت اسپانیایی، صبحانه بارداری، دستور تهیه صبحانه، حلیم با پوره خرما و پسته، تخم مرغ آبپز ایتالیایی، تاكو با خاگینه، کمپوت زردآلو و زنجبیل تعداد بازديد: 1393 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز