Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 1 خرداد 1396 - 21:55

29
فروردین
چرا باید به فرزندم، شیر خودم را بدهم؟

چرا باید به فرزندم، شیر خودم را بدهم؟

شیر مادر به طور طبیعی، مواد مغذی و مایعات مورد نیاز نوزاد را به صورت متعادل فراهم می‌نماید. بنابراین مادر با دادن شیر خود به نوزاد، شروع بسیار خوبی را به زندگی وی خواهد بخشید.

تغذیه کودک با شیر مادر، برای مادر و كودك، فواید بسیاری را به همراه خواهد داشت. در این زمان، تغذیه مناسب، اهمیت بسزایی دارد.

مادر، در صورت عدم شیردهی به نوزاد نیز باید به صورت متعادل غذا بخورد تا مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت نماید.

یكی از راه‌هایی كه باعث می‌شود وزن مادر به طور منظم كاهش یابد و هیچ‌گونه خطری هم برای نوزاد ندارد، شیردهی می‌باشد.

مادرانی كه نوزادان خود را شیر می‌دهند، روزانه 800 كیلوكالری بیشتر از سایر مادران، انرژی مصرف می‌كنند.

مادران باید توجه نمایند كه حداقل در 6 هفته اول بعد از زایمان حتی نباید به فكر كاهش وزن باشند، زیرا محدود كردن آنچه فرد در هفته‌های اول تولید شیر می‌خورد، باعث كاهش تولید شیر می‌شود.

فواید شیر مادر

- شیر مادر از نظر تغذیه‌ای بر هر شیر دیگری برتری دارد.

- شیر مادر از نظر باكتریایی ایمن و همیشه تازه است.

- شیر مادر حاوی عوامل ضدعفونت و سلول‌های ایمنی است.

- شیردهی به نوزاد، هم برای او و هم برای مادر بسیار مفید است. در این كودكان، ناراحتی‌های شكمی، عفونت‌های گوش و سرماخوردگی‌ها، بسیار كمتر اتفاق می‌افتد.

همچنین در آنها، احتمال بروز آلرژی‌ها و بیماری‌های مزمن از قبیل دیابت در دوران كودكی كمتر است.

 -شیر مادر همواره دمای مناسبی دارد، در دسترس و رایگان است و احتمال بروز مسمومیت غذایی با مصرف آن وجود ندارد.

- شیر دادن به نوزاد، یكی از بهترین راه‌های ارتباط مادر با نوزاد است.

همچنین شیر دادن، به كاهش وزن مادر بعد از زایمان كمك می‌كند. در طول بارداری، چربی در بدن مادر ذخیره می‌شود.

این چربی ذخیره شده، به تدریج در اوایل دوران شیردهی مصرف می‌شود.

- تغذیه با شیر مادر رشد و نمو آرواره‌ها و دندان‌ها را بهبود می‌بخشد.

- در نوزادانی كه از شیر مادر تغذیه می‌كنند، احتمال بیش‌خواری كمتر است.

- تغذیه با شیر مادر، معمولا راحت‌تر از سایر روش‌ها است.

تغذیه مناسب در دوران شیردهی را فراموش نکنید

برای ترشح كافی شیر از سینه‌ها، مادر باید به میزان مناسب غذا بخورد و استراحت كافی داشته باشد.

در اوایل شیردهی مادر شیرده تقریبا به 500 كیلوكالری انرژی و 11 گرم پروتئین بیش از قبل نیاز دارد. همچنین نیاز او به ویتامین‌های A، B، C، D و همچنین فسفر، روی، مس، منیزیم و سلنیوم بیشتر است.

داشتن یك رژیم غذایی متعادل با سهم‌های بیشتری از گوشت، ماهی، حبوبات و شیر می‌تواند پروتئین، ویتامین B12، فسفر و روی مورد نیاز اضافه در این دوران را فراهم نماید.

در این دوران، میزان از دستدهی كلسیم از راه ادرار كمتر است. در نتیجه مصرف سه سهم شیر، ماست یا پنیر در روز برای جایگزین شدن كلسیم از دست رفته از استخوان‌ها در طول بارداری كافی است.

مصرف دو برش اضافه از نان كامل گندم یا یك سهم اضافه از غلات صبحانه در روز، می‌تواند سبب تامین ویتامین B، منیزیم و سلنیوم مورد نیاز در این دوران گردد.

دریافت كافی میوه‌های تازه و برخی از انواع سبزی‌های قرمز و نارنجی رنگ، همانند سبزی‌های برگدار سبز تیره، سبب تامین ویتامین‌های A ،C و اسیدفولیك می‌گردد.

ویتامین D، معمولا از طریق اثر نور خورشید بر روی پوست حاصل می‌گردد. در صورتی كه برای مدتی از منزل خارج نشوید یا پوستی تیره داشته باشید و یا پوست شما پوشیده باشد، ممكن است به دریافت مكمل نیاز داشته باشید.

از منابع غذایی خوب این ویتامین، می‌توان به مارگارین، ماهی‌های چرب و تخم‌مرغ اشاره نمود.

در زمان شیردهی، ممكن است مادر احساس تشنگی بیشتری نماید، بنابراین روزانه حتما 8 تا 10 لیوان مایعات (به‌ویژه آب) بنوشید.

 

برچسب ها: تغذیه کودک، تغذیه نوزاد، فواید شیر مادر، تغذیه و شیردهی، تغذیه کودک با شیر مادر، تغذیه مناسب مادر شیرده، تغذیه مناسب در دوران شیردهی تعداد بازديد: 109 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز