Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 10 اردیبهشت 1403 - 05:58

22
خرداد
بارداری سالم (2)

بارداری سالم (2)

کلسیم برای تشکیل استخوان و دندان ضروری است. و علاوه بر آن، به حفظ ضربان طبیعی قلب، تنظیم فشار خون و عملکرد طبیعی سیستم عصبی كمك می‌كند.

 

 غذاهایی كه در دوران بارداری باید كمتر مصرف شوند

1)گوشت خام و غذاهای دریایی: گوشت‌های نپخته و غذاهای دریایی غیرمعمول به علت خطر مسمومیت لیستریا و سالمونلا نباید مصرف شوند.

2)غذاهای دودی: این مواد نیز احتمال آلودگی با لیستریا را دارند؛ اما اگر به طور کامل پخته یا کنسرو شده باشند، مصرف آنها مانعی ندارد.

4) تخم مرغ خام: تخم مرغ خام ممکن است حاوی سالمونلا باشد.

5) ماهی‌هایی با مقادیر زیاد جیوه: مصرف کوسه ماهی، اره ماهی، شاه‌ماهی و ماهی خال منخالی باید به کمتر از دو وعده در هفته محدود شود.

6) پنیرهای غیرپاستوریزه: مصرف پنیرهای نرم و غیرپاستوریزه ممنوع است و تنها از پنیرهای پاستوریزه باید استفاده کرد.

7) جگر سیاه: با وجودی‌که جگر منبع غنی از آهن، است، به دلیل وجود سطوح بالایی از ویتامین A (که می‌تواند برای کودک مضر باشد) مصرف مقادیر بالای آن توصیه نمی‌شود.

8) شیر و آبمیوه غیرپاستوریزه

9) الکل: مصرف الکل منجر به ناهنجاری در جنین و نقایص نوزادی می‌شود.

انتخاب غذاهای غنی از کلسیم

 کلسیم برای تشکیل استخوان و دندان ضروری است. و علاوه بر آن، به حفظ ضربان طبیعی قلب، تنظیم فشار خون و  عملکرد طبیعی سیستم عصبی كمك می‌كند. برخی مطالعات نشان داده‌اند، کلسیم برای تسکین دردهای پیش از قاعدگی مفید است. مردان و زنان بالغ به‌طور متوسط روزانه به 1000میلی‌گرم کلسیم نیاز دارند. این میزان در زنان یائسه به 1200 میلی‌گرم در روز افزایش می‌یابد.

غذاهای غنی از کلسیم

مهم‌ترین منابع کلسیم عبارتند از: 1) شیر (1 فنجان) : حدود 300 میلی گرم 

2) ماست (175 میلی لیتر) : حدود 300 میلی گرم 3) ماست یخ زده (نصف فنجان) :

حدود 100 میلی گرم 4) بستنی (نصف فنجان) :  حدود 85 میلی گرم  5) پنیر (مقدار کلسیم موجود در پنیر به نوع پنیر مصرفی بستگی دارد) 6) سویا (نصف فنجان) : حدود 250 میلی‌گرم 7) کنسرو ماهی 90 گرم : حدود 200 میلی‌گرم

همچنین کلسیم در سبزیجات سبز تیره و لوبیا خشک یافت می‌شود.

مطالعات نشان داده‌اند که کلسیم برخی از عوارض دوران بارداری، مانند فشار خون بارداری و زایمان زودرس را کاهش می‌دهد.

 توصیه‌های رژیم غذایی برای کنترل علائم حاملگی

بیماری صبحگاهی

بیماری صبحگاهی یکی از عوارض بارداری است که ممکن است منجر به کاهش دریافت مواد مغذی و انرژی در زن باردار شود. رعایت موارد زیر می‌تواند به کنترل این عارضه کمک کند.

1) مصرف غذاهای سرد که بوی کمتری دارند.

2) مصرف غذاهای خشک، مانند کراکر (بیسکویت) و ذرت

3) مصرف وعده‌های غذایی کم حجم و مکرر در طول روز

4) نوشیدن حداقل 8 - 10 لیوان مایعات در روز برای جلوگیری از کم‌آبی. تا حد امكان از مصرف زیاد آب در حین غذاخوردن پرهیز شود، زیرا ممکن است منجر به پرشدن معده و کاهش اشتها شود.

5) پرهیز از خوردن غذاهای پرادویه

یبوست

ممکن است یبوست به دلیل استفاده از برخی از داروها (مانند داروهای ضد درد، آرام بخش و ضد افسردگی ها) یا مصرف کمتر غذاهای حاوی فیبر، مانند غلات و سبزیجات و کاهش میزان فعالیت بدنی ایجاد شود. رعایت نکات زیر می‌تواند در کاهش یبوست مفید باشد.

1)‌ نوشیدن حداقل 8 - 10 لیوان مایعات در روز

2) استفاده از غذاهای فیبردار مانند:

غلات: نان دانه کامل، شیرینی، کلوچه، غلات صبحانه، سبوس جوی دو سر، نان گندم، جو، ذرت بو داده، برنج قهوه‌ای

میوه ها :میوه های خشک‌شده مانند زردآلو، خرما، آلو خشک و کشمش، انواع توت، تمشک، زغال اخته و توت فرنگی،  پرتقال، سیب با پوست، آواکادو، کیوی، انبه و گلابی

سبزیجات :کلم براکلی، اسفناج، نخود سبز و سایر سبزیجات برگ سبز تیره، نخود خشک و حبوبات مانند انواع لوبیا، نخود و عدس، آجیل‌ها.

3) افزایش فعالیت بدنی، مانند پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری ثابت

4) مراجعه به پزشک معالج در صورت عدم درمان

سوزش سر‌دل

سوزش سردل معمولا در اواخر بارداری بیشتر می‌شود و علت آن افزایش اندازه رحم و فشار آن روی معده است. رعایت نکات زیر می‌تواند در کنترل سوزش سر دل موثر باشد:

1) افزایش تعداد وعده‌های غذایی و کاهش حجم غذای مصرفی در هر وعده. این کار منجر به کاهش میزان اسید معده و کاهش بار کاری معده می‌شود.

2) افزایش مصرف کربوهیدرات‌های کمپلکس، مانند برنج، نان و پاستا

3) خودداری از مصرف غذاهای پرچرب. این غذاها مدت زیادتری در معده باقی مانده و منجر به افزایش اسید معده می‌شوند.

4) خودداری از مصرف غذاهای پرحجم. این غذا‌ها منجر به افزایش ترشح اسید معده می‌شوند.

5) پرهیز از مصرف الکل.

6) خودداری از دراز کشیدن پس از خوردن غذا، حداقل به مدت 45 دقیقه.

7) استفاده از بالش‌های بزرگ‌تر در هنگام خوابیدن؛ به طوری‌که سر حدود 20 سانتیمتر بالاتر از بدن قرار گیرد.

8) پرهیز از مصرف افراطی موادی که منجر به افزایش ترشح اسید معده می‌شوند (مانند قهوه، چای).

 

 

 

 برای خواندن بخش اول- بارداری سالم- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: زنان یائسه، علائم حاملگی، دوران حاملگی، یبوست، دردهای قاعدگی، غذاهای مفید بارداری، غذاهای غنی از کلسیم تعداد بازديد: 683 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز