Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 7 اردیبهشت 1403 - 12:24

20
اردیبهشت
ژلاتین و خواص تغذیه‌ای آن (2)

ژلاتین و خواص تغذیه‌ای آن (2)

با افزایش سن ناخن‌ها و موها شکننده و ترک خورده می‌‌شوند. ژلاتین با داشتن مقادیر زیاد اسید آمینه گلایسین که اسیدآمینه مهم برای ساخت کراتین موجود در مو و ناخن است.

 

ژلاتین و استخوان

پوکی استخوان و التهاب مفاصل (آرتروز) دو بیماری از شایع ترین بیماری‌های استخوانی هستند که برای درمان این بیماری‌ها از داروها و هورمون‌های متنوعی مثل کورتون‌ها، استروژن ، بیس فسفونات‌ها، کلسی‌تونین، فلوراید و مشتق‌های پاراتورمون استفاده می‌‌شود. همچنین برای مدیریت‌‌این بیماری‌ها  از ورزش، مکمل کلسیم و ویتامین D نیز استفاده می‌شود، ولی در هر دو بیماری در برخی موارد بدلیل عدم دسترسی به‌‌این درمان‌ها یا مسمومیت زایی پاسخ مناسبی نمی‌‌دهند.

 در چند دهه اخیر مکمل‌های تغذیه‌‌ای مثل گلوکزآمین و کندروتین سولفات به عنوان عوامل از بین برنده علائم این بیماری‌ها به کار برده شده‌‌اند که اثرات به خصوصی روی علت این بیماری‌ها گذاشته‌‌اند.

 مطالعات کلینیکی پیشنهاد کردند که کلاژن بدلیل داشتن مقادیر زیاد اسیدآمینه برای درمان این بیماری‌ها می‌‌تواند مفید باشد.

 همچنین این مکمل اثر سمی‌‌نداشته و محدودیت مصرف ندارد. کلاژن به طور مستقیم اثرات ضدالتهابی داشته و اثر مستقیم روی بافت مفاصل دارد. در مطالعه‌‌ای دریافت ژلاتین را روی استخوان بررسی کرده و به ‌‌این نتیجه رسیدند که ژلاتین می‌‌تواند تاثیرات متفاوتی روی چگالی استخوان و وزن بدن داشته باشد‌‌.

این تاثیر بیشتر روی استخوان فمور (استخوان ران) دیده شده است. در مطالعات دیگر نشان داده شد که تزریق ژلاتین، کلسیم موجود در گردش خون را بالا می‌‌برد که نشان می‌‌دهد که استخوان در حال ساخت است.

همچنین در سوءتغذیه پروتئین که وزن استخوان کاهش می‌‌یابد و موجب شکستگی می‌‌شود میزان مواد معدنی و چگالی استخوان فمور با دریافت ژلاتین بیشتر می‌‌شود. ژلاتین بر روی درمان بیماری‌های تحلیل برنده سیستم ماهیچه‌‌ای- اسکلتی نیز تاثیر مثبت دارد.

 ژلاتین و درمان زخم‌ها

زخم‌های مزمن مثل گانگرن (زخم‌های دیابتی)، عفونت، زخم‌های درمان نشده و ... از عوارض بیماری دیابت می‌‌باشند که یکی از دلایل افزایش شیوع مرگ در افراد مبتلا به آن است. در سال‌های اخیر برای درمان این عارضه تحقیقات متنوعی انجام شده است. ولی به دلیل بوجود آمدن واکنش‌های غیر قابل تحمل و مسمومیت‌زایی در افراد دیابتی، درمان محدود شده است.

ژلاتین یکی از موادی است که با داشتن سطوح ایمنی بالا و بدون داشتن عوارض برای درمان زخم‌های دیابتی پیشنهاد شده است. ژلاتین بدلیل دارا بودن اسیدهای آمینه و پپتیدهای بی‌نظیر، همچنین با کاهش پاسخ‌های التهابی و تعدیل سیستم ایمنی در درمان زخم‌های دیابتیک می‌‌تواند موثر باشد. همچنین ژلاتین یک ماده ضد خونریزی است که می‌‌تواند با برخورد به سلول‌های خونی  آسیب دیده مسیرهای انعقادی را فعال کند.

 ژلاتین و ناخن و مو

با افزایش سن ناخن‌ها و موها شکننده و ترک خورده می‌‌شوند. ژلاتین با داشتن مقادیر زیاد اسید آمینه گلایسین که اسیدآمینه مهم برای ساخت کراتین موجود در مو و ناخن است، به رشد و سلامت مو و ناخن کمک می‌‌کند.

 ژلاتین و دستگاه گوارش

در مطالعات انجام شده ژلاتین به عنوان یک ماده پپتوژنیک (پروتئینی که در معده هضم شده و به قطعات کوچک‌تری مثل پپتید تبدیل می‌‌شود) جریان مایع معدی را افزایش داده و  در نتیجه هضم و جذب را بهبود می‌‌بخشد. ژلاتین غشاء داخلی دستگاه گوارش را پوشانده و در مقابل عوامل خطرزا و تحریک کننده از آن محافظت می‌‌کند. همچنین ادعا شده است که ژلاتین التهاب روده افراد مبتلا به سندروم روده تحریک‌پذیر را کاهش می‌‌دهد.

ژلاتین و کبد

تحقیقات اخیر نشان داده‌‌اند که اسیدآمینه گلایسین در کبد برای سم زدایی داروها و دفع هورمون‌ها و اسیدهای صفراوی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. توانایی کبد برای انجام این اعمال در صورت عدم دسترسی به گلایسین محدود می‌‌شود. پس ژلاتین با دارا بودن مقادیر زیاد گلایسین می‌‌تواند به کبد کمک کند.

دیگر اثرات ژلاتین

در مطالعات آزمایشگاهی حیوانات و انسان نشان داده شده است که ژلاتین ممکن است اسیدآمینه‌های لازم برای ساخت کارتیلاژ (ماده سازنده پوست) را تامین کرده و همچنین آن را ترمیم کند. ژلاتین به سرعت جذب شده و اسیدآمینه لازم برای سوخت و ساز را فراهم می‌‌کند. ژلاتین اثرات دیگری نیز روی سلامتی دارد، ولی در‌‌این زمینه‌ها نیاز به تحقیقات بیشتری می‌‌باشد.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- ژلاتین و خواص تغذیه‌ای آن- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: ژلاتین و استخوان، بیماری‌های استخوانی، کلسی‌تونین، پاراتورمون، کلاژن، ژلاتین و درمان زخم‌ها، ژلاتین و ناخن، اثرات ژلاتین تعداد بازديد: 634 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز