دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
افرادی كه قبل از ایجاد زخم و یا عمل جراحی تغذیه خوبی دارند به مراتب زودتر و بهتر از افرادی كه رژیم آنها فاقد مواد مغذی كافی است بهبود مییابند.
مواد غذایی مفید برای التیام زخم
پروتئینها و بهبود زخم
گوشت قرمز، گوشت ماكیان، فرآوردههای لبنی و ماهی منابع عالی پروتئین هستند كه برای ساخته شدن آنتیبادی برای مبارزه با عفونت ضروریاند.
ویتامین A و بهبود زخم
جگر و زرده تخممرغ حاوی ویتامین A هستند و هویج و سیبزمینی شیرین نیز حاوی بتاكاروتناند كه به ویتامین A تبدیل میشود.
ذخایر این ویتامین كه ممكن است به دنبال ایجاد ضایعه تهی شود، برای تقویت سیستم ایمنی لازم است.
روی و بهبود زخم
گوشت قرمز حاوی روی است كه در آسیبهای پوستی سطح آن در بدن كاهش مییابد و كمبود آن میتواند بسته شدن زخم را به تعویق بیاندازد.
آهن و بهبود زخم
گوشت قرمز و مغز دانهها حاوی آهن هستند كه برای تولید سلولهای جدید ضروری است.
ویتامین C و بهبود زخم
مركبات، توتها و سبزیجات برگی سبز رنگ منابع غنی ویتامین C هستند كه برای تولید كلاژن ضروری است.
زخمهای در حال التیام مستقیماً از ویتامین C استفاده میكنند.
آناناس و بهبود زخم
حاوی برملین است كه باعث بهبود التیام زخم میشود.
چربیهای سالم و بهبود زخم
ماهی روغنی، دانه كتان، آفتابگردان و كنجد حاوی اسیدهای چرب ضروری برای ساخته شدن دیواره سلولهای جدید هستند.
ویتامین E و بهبود زخم
آواكادو و جوانه گندم منابع غنی ویتامین E هستند كه به التیام زخم كمك میكند.
مواد غذایی كه جهت بهبودی زخم باید پرهیز شوند
كیكها، بیسكویتها و شیرینیها كه سطح مواد مغذی پایینی دارند به فرایند التیام زخم كمكی نمیكنند.
سایر اقدامات
استفاده از مكمل ویتامین A بعد از عمل جراحی به مدت یك هفته به استحكام بافتهای جدید كمك میكند.