Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 16:12

2
بهمن
با مشکلات تغذیه ای مردان بیشتر آشنا شویم

با مشکلات تغذیه ای مردان بیشتر آشنا شویم

تا قبل از سن 50 سالگی مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند. شیوه زندگی، شرایط روحی و عادات غذایی عمده‌ترین عوامل خطر بیماری‌های قلبی هستند.

دکتر لادن گیاهی؛‌ متخصص تغذیه

 

بیماری قلبی

تغذیه می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری‌ها که مهمترین علت مرگ‌و‌میر در بین مردان میان سال هستند را داشته باشد.

کنترل وزن و حفظ وزن ایده‌آل باعث كاهش فشار خون می‌شود از طرف دیگر استفاده از منابع غنی آنتی‌اكسیدان‌ها و ماهی‌های روغنی خطر تنگی عروق را كاهش می‌دهد.

تحقیقات اخیر نشان داده‌اند كه رژیم غذایی حاوی فولات و اسید فولیك باعث كاهش سطح هموسیستئین می‌گردند.

امروزه به خوبی میدانیم که  افزایش سطح هموسیستئین همچون افزایش سطح كلسترول عامل مهمی در بروز بیماری‌های قلبی هستند.

مشکلات پروستات

بروز سرطان پروستات در جوامع غربی نسبت به چین و ژاپن بالاتر است.

شاید یکی از دلایل این امر بالاتر بودن سطح استروژن‌های گیاهی در رژیم‌های غذایی شرقی است که آنان را در برابر سرطان‌ها محافظت می‌کند.

مشاهده شده است که سطح استروژن‌های گیاهی در خون مردان ژاپنی 110 برابر بیشتر از مردان غربی است.

دانه سویا و فرآورده‌های سویا عمده‌ترین منابع استروژن‌های گیاهی‌اند.

بنابراین مصرف منظم سویا و فرآورده‌های آن همچنین توت‌ها و غلات كامل به تمام مردان توصیه می‌شود.

باروری

باروری مردان  تحت تاثیر ویتامین‌ها و مواد معدنی رژیم غذایی قرار می‌گیرد. فعالیت اسپرم و قدرت باروری آن با غلظت ویتامین C و ویتامین E، سلنیوم و روی ارتباط مستقیم دارد.

رعایت تنوع غذایی در مصرف گوشت قرمز، ماهی، غلات سبوسدار و میوه و سبزی فراوان برای مردان بسیار مهم است.

استرس

مردان به علت فعالیت‌های گسترده‌ای كه بر عهده‌شان است به‌طور مداوم در شرایط استرس‌زا قرار دارند.

برای حمایت سیستم عصبی مصرف منظم ویتامین‌های گروه B كه در شیر، گوشت و سبزیجات یافت می‌شوند و منابع غنی فولات توصیه می‌شود.

وزن و شیوه زندگی

سرعت مصرف كالری در بدن متناسب با سطح واكنش‌های سوخت و سازی (متابولیسم) در بدن تنظیم می‌گردد.

قد، وزن، ویژگی‌های ژنتیكی، توده بدون چربی یا توده عضلانی بدن و شدت فعالیت فیزیكی از عوامل موثر بر سطح واكنش‌های متابولیکی بدن هستند.

مردانی كه فعالیت فیزیکی یا کارهای دستی سنگینی انجام می‌دهند شاید روزانه به 3000 كالری بیشتر از مقدار متوسط انرژی توصیه شده نیاز داشته باشند.

در مقابل مردانی كه بیشتر در حالت نشسته قرار داند و در طی روز تحرک كمی دارند به میزان انرژی کمتری نسبت به متوسط انرژی توصیه شده، برای حفظ وزن خود نیاز دارند زیرا در غیر این‌صورت دچار اضافه وزن می‌شوند.

از غذاهایی که برای مردان مفید است می‌توان به موارد زیر اشاره نمود

ماهی روغنی

ماهی آزاد، ماهی خال مخالی، ماهی تن و ساردین غنی از اسیدهای چرب ضروری هستند كه خطر ایجاد لخته خون و بروز بیماری‌های قلبی را كاهش می‌دهند.

همچنین  منبع عالی پروتئین هستند كه برای حفظ بافت‌های بدن خصوصا بافت عضلانی لازم‌اند.

سیر و پیاز

 سیر و سبزی‌های خانواده پیاز مانند پیازچه حاوی فیتونوترینت‌هایی هستند كه به کاهش سطح كلسترول خون و بروز بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند.

این گیاهان خاصیت ضدباكتریایی و ضدویروسی دارند و می‌توانند خطر عفونت‌ها را كاهش دهند.

غذاهای دریایی

میگو و صدف سرشار از روی هستند و برا ی تولید اسپرم ضروری‌اند.

كلسترول موجود در میگو در صورتی كه متعادل مصرف شود باعث افزایش كلسترول خون می‌شود.

حبوبات

مواد غذایی مانند لوبیای پخته، لوبیا قرمز و عدس تامینكننده فیبر محلول هستند.

جو نیز حاوی فیبر محلول است كه به كاهش سطح كلسترول خون و در نتیجه کاهش بروز بیماری قلبی كمك می‌كند.

بعلاوه حبوبات از منابع خوب تامین پروتئین و كربوهیدرات هستند.

سبزی‌های تازه

سبزی‌های برگی سبزرنگ حاوی فولات هستند و بنابراین می‌توانند سطح هموسیستئین خون را کاهش دهند.

به نظر می‌آید افزایش سطح هموسیستئین باعث گرفتگی سرخرگ‌ها و در نتیجه بروز بیماری قلبی می‌شود.

همچنین سبزی‌های برگی سبز منبع با ارزش آنتی‌اكسیدان‌هایی چون ویتامین C و بتاكاروتن هستند.

 

برچسب ها: تغذیه و استرس، سلامت مردان، تغذیه و وزن، تغذیه و مردان، تغذیه و پروستات، تغذیه و باروری مردان، غذاهای مناسب مردان تعداد بازديد: 1622 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز