Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 05:41

31
اردیبهشت
رشته خوشکار گیلانی ؛ شیرینی مخصوص افطار

رشته خوشکار گیلانی ؛ شیرینی مخصوص افطار

رشته خوشکار شیرینی مخصوص گیلان است که معمولاً آن را با چای می‌خورند. چرب و خیلی شیرین است. مغازه‌هایی که رشته خوشکار می‌فروشند آن را پیش رویتان تهیه و سرخ می‌کنند و داغ و برشته تحویلتان می‌دهند.

سپس برنج را آسیاب می‌کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید ( بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد. )

 مواد لازم :

 

 

 آب  4 پیمانه
 مغز گردو چرخ شده  100 گرم
 مغز هل ساییده شده  به میزان لازم
 آرد برنج  2 پیمانه پلو پز
 روغن مایع  برای سرخ کردن
دارچین یک قاشق مرباخوری
شکر 1/5 پیمانه

 

 

مواد لازم برای شربت :

 

 آب  1/5 لیوان
 دارچین  یک قاشق مرباخوری
 شکر  به میزان لازم

 

طرز تهیه شربت :

 آب و شکر را مخلوط می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا قوام بیاید.

از روی حرارت بر می‌داریم و پودر دارچین را به آن اضافه می‌کنیم.

 طرز تهیه خوشکار :

 مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط می‌کنیم به حدی که چسبندگی میان آن‌ها ایجاد شود.

 طرز تهیه:

 ابتدا برنج را می‌شوییم و چند ساعتی آن را خیس می‌کنیم .

بعد آن را روی دستمالی می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود.

سپس برنج را آسیاب می‌کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید ( بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد. )

آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم و چند ساعتی آن را کنار می‌گذاریم.

سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی می‌کنیم.

مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار می‌ریزیم ( این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است).

 

طرز تهیه رشته خوشکار,شیرینی مخصوص افطار

یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب می‌کنیم .

انگشتان را روی تک‌تک سوراخ‌های شانه می‌گذاریم و آن را روی سینی قرار می‌دهیم و یکباره انگشتان را بر می‌داریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم می‌کنیم.

 

طرز تهیه رشته خوشکار,شیرینی مخصوص افطار

 بعد از چند ثانیه آن را برمی‌داریم و روی پارچه تمیزی قرار می‌دهیم.

بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا می‌کنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی می‌آوریم .

از مایه وسط روی یک سمت از آن می‌ریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن می‌آوریم و با کناردست‌ اطراف آن را می‌چسبانیم.

 طرز تهیه رشته خوشکار,شیرینی مخصوص افطار

 

تمام مایه را به همین روش انجام می‌دهیم.

 طرز تهیه رشته خوشکار,شیرینی مخصوص افطار

 سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ می‌کنیم .

سپس در شربت می‌غلتانیم و در ظرف مناسبی می‌چینیم.

 

منبع : hamshahrionline

 بیشتر بخوانید:

حلوا کفگیری ؛ یک حلوای خوشمزه تبریزی

خرما بریز، یک دسر مقوی برای ماه رمضان

برچسب ها: ماه رمضان، آموزش شیرینی پزی، آموزش آشپزی، افطار، شیرینی های سنتی، شیرینی محلی، رشته خوشکار گیلانی، طرز تهیه رشته خوشکار تعداد بازديد: 815 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز