برای رسیدن به تناسب اندام لازم نیست که حتماً یک رژیم لاغری سخت داشته باشید و خودتان را از لذت خوردن انواع خوراکی های خوشمزه محروم کنید، اما بدون مقداری پرهیز کردن هم نمی توانید به اهداف خود برسید.
بهترین راهکار این است که از مصرف روزانه و بیش از حد برخی از خوراکی های چاق کننده به کاهش وزن مورد نظرتان برسید.
۱. کره
مدت ها است می دانیم مصرف کره و پنیر منجر به افزایش وزن می شود. پژوهشی در دانشگاه هاروراد دریافت افرادی که محصولات لبنی مصرف می کنند، در ازای هر چهار سال مستعد افزایش حدود ۱۳۶ گرم هستند.
البته ماست در میان محصولات لبنی یک استثنا است؛ آدم هایی که ماست می خورند کم تر در معرض افزایش وزن قرار دارند.
البته ماست منجمد فاقد باکتری های زنده است و غالبا به اندازه ی یک بستنی دارای کالری است؛ و به خاطر داشته باشید، محصولات کم چرب دارای قند بیش تر هستند.
۲. انواع دسر
دسرهای پرچرب مانند بستنی، پای، و کیک پنیری باعث افزایش وزن می شوند. مصرف اندک این قبیل خوراکی ها، آن هم در مناسبت های خاص چندان مشکلی ایجاد نمی کند، ولی مصرف بیش تر می تواند سلامت و تناسب اندام تان را تهدید کند.
پای های خامه ای و آجیلی نسبت به پای های میوه ای بیش تر کالری دارند. یک هشتم پای یا کیک پنیری به اندازه ی یک وعده ی غذایی کامل کالری دارد، و بسته به مواد تشکیل دهنده اش دارای ۳۰۰ کالری بیش تر از ۴۰۰ کالری مجاز است.
نصف فنجان بستنی وانیلی حاوی ۱۳۵ کالری است.
۳. میوه های خشک
میوه های خشک علاوه بر آن که دارای مقادیر زیاد کالری و قند هستند، بالطبع آب کافی هم ندارند. گهگاه می توانید به اندازه ی یک چهارم فنجان از این خوراکی ها مصرف کنید – مصرف بیش تر توصیه نمی شود.
۴. آب میوه
آب میوه به اندازه ی نوشابه حاوی قند است. نوشیدن آب میوه میزان گلوکز را بالا می برد و باعث می شود کبد این گلوکز ها را به عنوان چربی ذخیره می کند؛ و همه ی این ها منجر به افزایش وزن می شوند.
پژوهش ها نشان می دهند نوشیدن آب میوه می تواند در هر چهار سال حدود ۱۴۰ گرم به وزن تان اضافه کند.
۵. غذاهای سرخ شده
غذاهای سرخ شده دیگر تبدیل به بخشی از زندگی مان شده اند، ولی پژوهش ها نشان می دهند مصرف روزانه ی غذاهای سرخ شده در خانه می تواند هر چهار سال حدود ۱۶۳ گرم به وزن مان اضافه کنند و مصرف این غذاها در رستوران نیز در هر چهار سال باعث ۱۲۷ گرم افزایش وزن می شود.
۶. سیب زمینی
پژوهش ها نشان می دهند هر نوع غذایی که با سیب زمینی درست می شود، وزن را افزایش می دهد؛ سیب زمینی پخته شده، رنده شده، و کبابی به یک اندازه در افزایش وزن تاثیرگذار هستند.
مصرف روزانه ی سیب زمینی در هر چهار سال ۵۸۰ گرم به وزن تان اضافه می کند. هنگام درست کردن پوره ی سیب زمینی سعی کنید از سبزیجاتی نظیر گل کلم نیز استفاده کنید، تا هم سبزیجات مصرف کرده باشید و همین طور میزان نشاسته ی آن کم تر شود.
۷. سبزیجات نشاسته دار
اگرچه این خوراکی ها حاوی ویتامین و فیبر هستند، ولی اگر نگران حفظ تناسب اندام تان هستید باید مصرف شان را محدود کنید.
خوراکی های نشاسته دار نظیر ذرت و سیب زمینی قند خون را بالا می برند و به مقداری زیاد حاوی کالری هستند. البته مصرف متعادل نشاسته برای سلامتی تان مفید است.
۸. غلات صبحانه
اگر وزن اضافه نمی خواهید، غلات صبحانه را از خوراکی های صبح تان حذف کنید. شروع روز با خوردن یک کاسه ی بزرگ از این خوراکی ها کاری اشتباه است زیرا غلات صبحانه مملو از کالری و قند است.
و البته، ترکیب آنها با شیر و میوه های خشک وضعیت را وخیم تر هم می کند.
۹. گوشت فراوری شده
اگر گوشت فراوری شده مصرف می کنید، پس قطعا در انتظار چاق شدن باشید. پژوهش ها نشان می دهند مصرف بیش از حد گوشت قرمز در چهار سال ۴۳۰ گرم به وزن تان اضافه می کند.
۱۰. خوراکی های بدون گلوتن
اگر فکر می کنید خوراکی های بدون گلوتن سالم تر هستند، کاملا در اشتباه هستید. معمولا این قبیل خوراکی ها حاوی مقادیری زیاد کالری، قند و چربی هستند.
یک پژوهش نشان داد احتمال افزایش وزن در افرادی که محصولات بدون گلوتن مصرف می کنند نسبت به افراد دیگر بیش تر است.
منبع: عصر ایران