Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 31 فروردین 1404 - 06:06

18
آذر
دلایل تیرکشیدن و درد قفسه سینه

دلایل تیرکشیدن و درد قفسه سینه

با عرض سلام. پسری 23 ساله دارم كه احساس ضعف و سوزش در ناحیه قفسه سینه دارد كه با ورزش كردن سنگین دچار تپش قلب می‌شود. به دنبال برنامه‌ای كاملا اصولی برای تقویت قلب و كم كردن وزن فرزندم هستم. البته در رابطه با كم كردن وزن فرزندم عجله‌ای ندارم ولی برای تقویت قلب به دنبال برنامه‌ای كاملا اصولی و علمی ورزشی هستم. فرزندم دارای 175 سانتیمتر قد و 95 كیلوگرم وزن است

پاسخ ارائه شده توسط: دكتر سیدضیاءالدین مظهری؛ متخصص تغذیه و رژیم درمانی

 فرزند سنگین‌وزن و ورزشكارتان كه 22 كیلوگرم اضافه وزن نسبت به قدشان دارند و احتمالا محیط شكم‌شان در نواحی ناف فراتر از 88 سانتی‌متر می‌باشد، احتیاج مبرمی به بررسی‌های بالینی دقیق‌تر، انجام فوری آزمایشات كامل خون و پیشاب و مراجعه به یك متخصص گوارش، قلب و تغذیه دارند، چرا كه سوزش در ناحیه قفسه سینه ایشان ممكن است ناشی از ریفلاكس باشد كه بعلت شل شدن دریچه ورودی معده محتویات اسیدی آن وارد مری می‌گردد و موجبات التهاب و سوزش آن را فراهم می‌آورد.

عارضه تپش قلب تحت تاثیر ورزش‌های سنگین علل مختلفی ممكن است داشته باشد از نارسایی قلبی گرفته تا عدم توانایی ریه در تامین اكسیژن كافی برای فعالیت‌های ورزشی، تحت تاثیر كم‌خونی فقرآهن، افزایش چربی‌های خون (كلسترول تام و تری‌گلیسیرید)، انباشتگی چربی‌ها در ناحیه شكم و احشا، ابتلا به پرفشاری‌خون و سایر فاكتورهای تاثیرگذار دیگر، لذا باید بطور دقیقی همه موارد احتمالی با داده‌‌های ذهنی و یادآمدهای غذایی مصرفی اعلام شده از طرف فرزندتان و داده‌های عینی مندرج در آزمایشات مختلف (تصویربرداری‌های به عمل آمده از ارگان‌های داخلی كلیه‌ها، كبد، طحال، پانكراس و ریه) و معاینات بالینی و تن‌سنجی‌های انجام شده مطابقت داده شده و بعد از نتیجه‌گیری‌های كلی، اقدامات درمانی مناسب، آغاز گردد.

فعلا قبل از هر كار و اقدامی فوراً ورزش سنگین را قطع كرده و آب‌‌درمانی یعنی راه رفتن در داخل آب و ورزش‌های كششی را جایگزین آن نمایند. هله‌هوله را بطور كلی حذف و از میل كردن غذا در حجم زیاد و با سرعت بالا و با عجله خودداری كنند و در وسط غذا خوردن، از نوشیدن مایعات، مخصوصاً نوشابه‌های گازدار، آب‌میوه‌های ترش و دوغ‌های گازدار خودداری نموده و از حجم مصرف قهوه و چای پررنگ به‌طور چشم‌گیری بكاهند. میل كردن گوجه‌فرنگی، ته‌دیگ، غذاهای سرخ شده، غذاهای آماده پرچرب و تند، فست‌فودها به‌طور اعم، شكلات، پیاز، كتلت، كباب كوبیده و غیره را از لیست برنامه تغذیه‌ خود حذف كرده و از خم شدن و دراز كشیدن و یا انجام فعالیت‌های ورزشی بلافاصله بعد از غذاخوردن خودداری نمایند و حداقل سه ساعت فاصله بین شام خوردن و به رختخواب رفتن فاصله گذاشته شود.

یكبار دیگر لازم به تاكید و توصیه می‌باشد كه كاهش تدریجی از وزن فعلی ایشان از طریق اجرای برنامه‌های غذایی متعادل، متناسب و متنوع، اثر عمیقی در پیشگیری از بیماری‌هایی كه هنوز به ظهور نرسیده‌اند و تعدیل و تسكین بیماری‌هایی‌ كه علائم مشهودی را كم و بیش نمایان ساخته‌اند، دارد. همچنین در بررسی‌های پارامترهای زیست شیمیایی مایعات بدن تعیین میزان قند ناشتا و دو ساعت بعد از مصرف صبحانه، هموگلوبین A1C، میزان فریتین، TIBC، آنزیم‌های كبدی و ویتامین D3 همراه با سونوگرافی كبد از قلم نیفتد.

تعداد بازديد: 616 تعداد نظرات: 0

شما هم می توانید سؤالات خود را با کارشناسان ما مطرح کنید.

فیلم روز
تصویر روز