Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 31 فروردین 1404 - 04:46

18
آذر
قرص‌های لاغری

قرص‌های لاغری

سلام. من خانم 30 ساله‌ای هستم. قدم 170 و وزنم 89 است. از قرص لاغری استفاده می‌كنم. با اینكه گیاهی است می‌خواهم بدانم عوارضی دارد؟

پاسخ ارائه شده توسط: دنیای تغذیه

اصولا داروهای لاغری در یکی از 2 گروه زیر قرار دارند:

1-اولین گروه داروهایی هستند که با افزایش سوخت بدن و یا کاهش جذب مواد غذایی خورده شده توسط فرد و یا افزایش دفع مواد غذایی دریافتی، موجب لاغر شدن می‌شوند. بعنوان مثال، داروی شناخته شده‌ای توسط متخصص تغذیه توصیه می‌شود که جذب چربی غذاهای مصرفی را کاهش می‌دهد. این دارو مورد تایید بوده و می‌تواند با نظر متخصص مصرف شود. البته مصرف این دارو عوارضی دارد که لازم است مدت طولانی استفاده نشود و کاملا مقدار و مدت مصرف آن تحت نظر متخصص باشد. داروهایی بصورت شناخته شده و یا ناشناس به افراد علاقمند ممکن است تجویز شود که موجب اسهال شدید و طولانی در آنها شود که در نتیجه با کاهش جذب مواد مغذی در دستگاه گوارش منجر به لاغری شود.

مسلما خطر این داروها بسیار زیاد است و در مواردی کار مصرف کننده به بیمارستان کشیده می‌شود و دستگاه گوارش لطمات جدی می‌بیند. بنابراین، هر نوع دارویی باید توسط افراد متخصص تجویز شده باشد. داروهایی هستند که با افزایش سوخت بدن، موجب افزایش نیاز انرژیتیک بدن فرد می‌شوند که در ادامه به لاغر شدن او کمک می‌کنند؛ ولی همین داروها اگر نابجا مصرف شوند می‌توانند بر غدد بدن اثرات سوء شدید و دائمی بجای بگذارند که در نتیجه فرد سال‌ها بیمار خواهد بود و لطمات جدی بر بدنش وارد می‌شود. همین دارو با دوز دقیق برای مدت خاص می‌تواند توسط متخصص تجویز گردد. دارویی برای کاهش اشتها بصورت ناشناس توسط برخی افراد استفاده می‌شد که بررسی‌ها نشان داد ترکیبات مواد مخدر بسیار خطرناکی در آن وجود دارد که با تخدیر فرد، اشتهای او را بسیار کاهش می‌دهد که البته علاوه بر لاغر کردن او، جانش را نیز می‌کاهد.

2- دومین گروه داروهایی هستند که از مقداری فیبرگیاهی و مقداری پروتئین گیاهی و احتمالا مقداری طعم‌دهنده و ترکیبات ویتامینی تشکیل شده‌اند. اینها با کاهش دادن موقتی اشتها و پرکردن بخشی از حجم معده و همچنین تحریک هورمون گلوکاگون، بصورت خفیفی بر کاهش وزن اثر می‌کنند. این داروها نیز وقتی طولانی مدت استفاده می‌شوند بی‌اثر شده و گاهی موجب افزایش حجم معده نیز می‌شوند که خود در ادامه موجب پراشتهایی مصرف کننده و دوباره چاق شدن او می‌شود.

ترکیبات گیاهی مختلفی در بازار دارو مورد تبلیغ قرار می‌گیرند و حتی گاه تولید کننده اعلام می‌کند هرچه غذا هم که بخورید، با مصرف این دارو بطور تضمینی لاغر می‌شوید. لازم به یادآوری است که نباید فریب این تبلیغات گمراه کننده را خورد و این داروها صرفا بمنزله مسکن خفیفی عمل می‌کنند. با این حال، در برخی موارد متخصص تغذیه از این داروها (که خطرات بسیار کمتری از گروه اول داروها دارند)، برای مدت کوتاهی استفاده می‌کند تا با پرکردن حجمی از معده و کاهش جذب مختصر مواد غذایی مصرف شده، به کاهش وزن فرد کمک کند. بسیاری از قرص‌های گیاهی و از جمله قرص نام برده شده جزو این گروه هستند و لذا توصیه می‌شود افراد از مصرف خودسرانه آنها خودداری کرده و با نظر متخصص اقدام به ارتقای کیفیت تغذیه و بهبود شیوه زندگی نمایند تا به وزن مناسب رسیده و در همان وزن باقی بمانند

تعداد بازديد: 581 تعداد نظرات: 0

شما هم می توانید سؤالات خود را با کارشناسان ما مطرح کنید.

فیلم روز
تصویر روز