Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 31 فروردین 1404 - 07:07

24
مرداد
عسل دیابتی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

عسل دیابتی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

همانطور که می‌دانید افراد دیابتی باید رژیم غذایی خاصی را داشته باشند و به شدت در مصرف مواد غذایی روزانه خود دقت کنند. عسل به عنوان یک ماده غذایی بسیار مفید و مغذی به حساب می‌آید که استفاده از آن می‌تواند سبب تقویت سیستم ایمنی و همچنین تقویت بدن شما شود.

همانطور که می‌دانید افراد دیابتی باید رژیم غذایی خاصی را داشته باشند و به شدت در مصرف مواد غذایی روزانه خود دقت کنند. عسل به عنوان یک ماده غذایی بسیار مفید و مغذی به حساب می‌آید که استفاده از آن می‌تواند سبب تقویت سیستم ایمنی و همچنین تقویت بدن شما شود. اما افراد دیابتی به سادگی نمی‌توانند از تمامی عسل‌ها استفاده کنند و برای قرار دادن آن در رژیم غذایی روزانه خود باید نوع خاصی از این عسل‌ها را انتخاب و تهیه کنند.

عسل دیابتی به عنوان یکی از بهترین خوراکی‌ها برای این افراد به حساب می‌آید. ما در ادامه این مطلب اطلاعات بیشتری را در مورد عسل دیابتی و ویژگی‌های آن در اختیار شما قرار خواهیم داد.

عسل دیابتی چیست؟

به طور کلی عسل یک قند و کربوهیدرات طبیعی به حساب می‌آید، که می‌تواند بر قند خون تاثیرگذار باشد. در این میان عسل دیابتی نوعی عسل است که در مقایسه با دیگر انواع این محصول درصد گلوکز، فروکتوز، ساکاروز و کربوهیدرات بسیار کمتری دارد.

عسل دیابتی چیست

طبق تحقیقات به دست آمده در سال‌های گذشته مشخص شد که عسل هم مانند قند و شکر می‌تواند افراد مبتلا به دیابت نوع دو را درگیر کند. همچنین دانشمندان دریافتند که استفاده از عسل دیابتی در افراد دارای دیابت باعث افزایش قند خون تا ۳۰ دقیقه پس از مصرف این ماده می‌شود؛ و سطح قند خون تا حدود دو ساعت بعد کاهش پیدا کرده و به سطوح پایین‌تری نسبت به شکر و قند می‌رسد.

ویژگی‌های عسل دیابتی چیست؟

قطعاً می‌دانید که در خون افراد مبتلا به بیماری دیابت گلوکز اضافه و بیش از حد نرمال وجود دارد. مصرف عسل‌هایی که گلوکز کمتر و فروکتوز بیشتری را در ترکیبات خود دارند، برای این افراد مناسب است. زیرا مکانیسم تجزیه و هیدرولیز فروکتوز بسیار متفاوت‌تر از گلوکز است. فروکتوز مانند گلوکز برای تجزیه شدن به انسولین نیاز ندارد، به همین دلیل بسیاری از پزشکان معمولاً عسل‌هایی را که دارای فروکتوز زیادتری هستند را به بیماران خود پیشنهاد می‌کنند. البته به طور کلی این تجویز بستگی به این مورد دارد که بیمار رژیم غذایی کم کربوهیدرات و بدون قند را رعایت می‌کند یا نه.

در چنین شرایطی می‌توان عسل دیابتی را در برنامه و رژیم غذایی این افراد قرار داد. اما استفاده از این عسل تنها به مقدار ۲۰ تا ۳۰ گرم در روز برای آنها مناسب است. با این حال توجه داشته باشید که افراد دیابتی به طور دائم باید میزان سطح قند خون خود را کنترل کنند.

خواص عسل دیابتی

همانطور که توضیح داده شد عسل دیابتی به عنوان یک خوراکی بسیار مغذی برای افراد مبتلا به دیابت به حساب می‌آید، که تحقیقات بسیار زیادی برای کشف کردن انواع خواص متفاوت آن انجام شده است. تا به امروز محققان بسیار زیادی آزمایش‌هایی را در این زمینه انجام داده‌اند و مقالات علمی زیادی در مورد خواص عسل دیابتی به چاپ رسیده است. که برخی از مهم‌ترین خواص عسل دیابتی عبارتند از :

جلوگیری از ابتلا به بیماری دیابت

یکی از ویژگی‌های بسیار فوق العاده‌ای که عسل دیابتی دارد این است که می‌تواند از به وجود آمدن بیماری دیابت و خطر ابتلا به آن جلوگیری کند. با جایگزین کردن عسل طبیعی به جای شکر و قند در رژیم غذایی روزانه، می‌توانید از به خطر افتادن سلامتی خود جلوگیری کنید.

افزایش و ترشح انسولین در بدن

به طور کلی هورمون انسولین از پانکراس یا همان لوزالمعده ترشح می‌شود و به عنوان مهم‌ترین ماده برای پایین آوردن قند خون به حساب می‌آید. طبق تحقیقاتی که بر روی بیش از ۵۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع یک انجام شده است، نشان می‌دهد که عسل در مقایسه با قند و شکر تاثیرات بسیار کمتری را بر قند خون دارد و همچنین می‌تواند سطح پپتید C را افزایش بدهد.

پپتید C ماده‌ای است که در هنگام تولید شدن انسولین در بدن آزاد می‌شود و باید در میزان و مقدار نرمال بماند تا ترشح انسولین کاهش پیدا نکند. عسل دیابتی می‌تواند ترشح انسولین را در بدن افزایش دهد و به بیماران دیابتی در این زمینه کمک بسیار زیادی کند.

کاهش خطر بیماری‌های قلبی در افراد دیابتی

بعضی دیگر از تحقیقات و شواهد موجود در مورد عسل دیابتی نشان می‌دهد که این نوع عسل می‌تواند چند عامل پرخطر در مورد بیماری‌های قلبی را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهد. به طوری که عسل دیابتی می‌تواند سطح کلسترول LDL))، تری گلیسیریدها و التهابات را پایین آورد. اما همچنان شما باید به این نکته توجه داشته باشید که در مصرف این ماده زیاده‌روی نکنید تا مشکلی برای شما به وجود نیاید.

خواص عسل دیابتی

درمان و بهبود زخم‌های دیابتی

همانطور که می‌دانید زخم‌های افراد مبتلا به دیابت بسیار دیرتر و سخت‌تر از دیگر افراد بهبود یافته و این مورد یکی از مشکلات بزرگ در بیماران دیابتی به حساب می‌آید. جالب است بدانید که از عسل دیابتی نه تنها به صورت خوردنی بلکه به صورت استفاده موضعی و مالیدنی بر روی زخم‌های دیابتی نیز استفاده می‌شود.

تحقیقات بسیار زیادی در این زمینه نشان می‌دهد که مالیدن عسل دیابتی بر روی زخم‌های ناشی از دیابت می‌تواند در بهبود هرچه سریع‌تر این زخم‌ها تاثیر بسیار زیادی داشته باشد و حتی در بسیاری از مواقع از قطع عضو شدن نیز جلوگیری کند.

داشتن رژیم غذایی سالم یکی از مهم‌ترین کارهایی است که افراد مبتلا به بیماری دیابت باید آن را انجام دهند. اما به این نکته توجه داشته باشید که تحت هر شرایطی و با وجود هر نوع رژیم غذایی شما حتماً باید میزان قند خون خود را به صورت دائم چک کرده، و برای قرار دادن هر نوع ماده غذایی در رژیم روزانه‌تان حتماً باید با پزشک خود مشورت کنید تا هیچگونه خطری شما را تهدید نکند.

تعداد بازديد: 96 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز