ویتامین کا برای بهبود زخمها و استحکام استخوانها ضروری است؛ اگرچه بدن ما مقداری از آن را تولید میکند، ما بیشتر آن را از طریق رژیم غذایی دریافت میکنیم. با افزایش سن، استخوانهای قوی و پوست مقاومی که ویتامین کا به تقویت آنها کمک میکند، ممکن است استحکام کمتری پیدا کنند؛ بنابراین تامین مواد مغذی حیاتی که برای حفظ سلامتی در دوران میانسالی و بعدها به آن نیاز داریم، اهمیت دارد.
به گزارش عصرایران به نقل از ایندیپندنت، شواهد فزایندهای وجود دارند که دوز روزانه سالم ویتامین کا سلامت استخوانها را بهبود میبخشد و خطر شکستگی استخوان را کاهش میدهد؛ بهویژه برای افرادی که پس از یائسگی در معرض پوکی استخوان قرار دارند.
بررسیها روی ورزشکاران زن و مرد دریافتهاند که ویتامین کا به حفظ سلامت استخوانها کمک میکند؛ بنابراین بسیاری از افراد آن را بهصورت مکمل مصرف میکنند تا در بلند کردن وزنههای سنگین در باشگاه از آن کمک بگیرند.
در دوران یائسگی، سطح هورمونها کاهش مییابد که ممکن است به خشکی، حساسیت بیشتر و این امر بینجامد که پوست بیشتر مستعد کبودی شود. یائسگی همچنین ممکن است به تضعیف استخوانها منجر شود و با افزایش سن، خطر شکستگی، ترک خوردن استخوان و پوکی استخوان افزایش یابد. از همین رو، کارشناسان تمرینهای قدرتی در میانسالی را بهطور جدی توصیه میکنند. توجه به رژیم غذایی و مصرف مکملها در صورت نیاز هم میتوانند ایده مناسبی باشد.
ویتامین کا چیست؟
دو نوع ویتامین کا وجود دارد؛ ویتامین کا۱ و ویتامین کا۲. ویتامین کا۱ که با نام فیلوکینون شناخته میشود، در سبزیجات برگسبز و برخی روغنهای گیاهی یافت میشود. ویتامین کا۲ را که به آن مناکینون نیز گفته میشود، باکتریهای روده تولید میکنند و در غذاهای تخمیرشده، لبنیات و محصولات حیوانی یافت میشود.
کمبود ویتامین کا بسیار نادر است و شما میتوانید مقدار توصیهشده روزانه ویتامین کا راــ ۹۰ میکروگرم برای زنان و ۱۲۰ میکروگرم برای مردانــ با مصرف مواد غذایی متنوعی همچون سبزیجات برگسبز، گوشت، پنیر، تخممرغ، کره بادام هندی، دانههای کاج و میوههایی مانند بلوبری و انجیر دریافت کنید. غذاهای سرشار از ویتامین کا برخی روغنهای گیاهی، روغن آووکادو و روغن زیتون را که برای پختوپز استفاده میشوند در برمیگیرند.
افراد مبتلا به برخی بیماریهای روده مانند کولیت اولسراتیو و سندرم روده کوتاه ممکن است متوجه شوند که بهرغم رژیم غذایی سرشار از این غذاها، توانایی جذب موثر ویتامین کا در آنها تحت تاثیر قرار گرفته است. در صورتی که به فیبروز کیستیک یا بیماری سلیاک مبتلا هستید، هم ممکن است این اتفاق بیفتد. در این موارد، مصرف مکملها در مواقعی که به آنها نیاز دارید، میتواند بسیار مهم باشد.
اگر احساس میکنید از مواد غذایی حاوی ویتامین کا به میزان کافی مصرف نمیکنید و بابت سلامت استخوانهایتان نگرانید، ممکن است بخواهید مکمل ویتامین کا مصرف کنید.