Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 17:47

2
آبان
3 روش اصلی برای جرم گیری دندان کدام است؟

3 روش اصلی برای جرم گیری دندان کدام است؟

جرم گیری دندان چیست، سوال اکثر افرادی است که از بدرنگی دندان خود شکایت دارند و یا تغییر رنگ دندان‌ها عاملی شده تا به فکر انجام جرم گیری دندان(tooth scaling) بیفتند.

جرم گیری دندان چیست، سوال  اکثر افرادی است که از بدرنگی دندان خود شکایت دارند و یا تغییر رنگ دندان‌ها عاملی شده تا به فکر انجام جرم گیری دندان(tooth scaling) بیفتند. اما قبل از انجام جرم گیری باید بدانیم که آیا جرم گیری دندان درد دارد و یا عوارض جرم گیری دندان چیست؟ پس اگر به دنبال اطلاعات بیشتر پیرامون این درمان که در حوزه جراحی و پریو دندانپزشکی است، هستید تا انتهای این مطلب را بخوانید.

جرم گیری دندان چیست؟

جرم گیری دندان تکنیکی برای تمیز کردن عمیق فضای زیر لثه‌ها و دندان‌ها است و اغلب از آن برای پیشگیری یا درمان بیماری مزمن پریودنتال (بیماری لثه) استفاده می‌شود.

  • بهتر است بدانید که جرم گیری دندان درد ندارد و رسوبات انباشته‌شده روی دندان را می‌توان با این روش به طور کامل از بین برد.
  • بزاق و هم‌چنین میکروب‌های موجود در دهان از عوامل ایجاد پلاک دندانی هستند. مصرف بیش‌ازحد سیگار و الکل، قهوه، چای و نوشیدنی‌های رنگی نیز ممکن است تشکیل پلاک روی دندان‌ها را تشدید کند.
  • اگرچه جرم گیری دندان در منزل با برخی از درمان‌های خانگی ممکن است اما اگر ضخامت پلاک‌های دندانی زیاد باشد، باید این کار توسط دندانپزشک و با دستگاه‌های مخصوص انجام شود.

در ادامه به جزئیات نحوه جرم گیری دندان اشاره خواهیم کرد.

چه زمانی جرم گیری دندان ضروری است؟

جرم گیری دندان در بعضی مواقع ضروری است. بزاق، باکتری‌ها و پروتئین‌های موجود در دهان شما یک لایه نازک را تشکیل می‌دهند که تقریبا همیشه دندان‌های شما را می‌پوشاند. وقتی غذا می‌خورید، ذرات ریز، اسیدها و قندها به این لایه می‌چسبند و تجمعی روی دندان ایجاد می‌کنند که به آن پلاک می‌گویند.

التهاب لثه

التهاب باعث می‌شود که لثه‌های شما از دندان‌های شما جدا شوند و فضاهایی به نام پاکت ایجاد کنند. در این شرایط، پلاک‌ها در این پاکت‌ها به دام می‌افتند و با مسواک زدن معمولی پاک نمی‌شوند. به‌همین‌دلیل، عدم درمان بیماری لثه می‌تواند منجر به تحلیل استخوان فک و افتادن دندان شود.

اگر بیماری لثه زود تشخیص داده شود و به ساختارهای زیر خط لثه آسیب نرساند، با روش‌های اولیه مشکل حل می‌شود. اما اگر حفره‌های بین لثه و دندان‌ها خیلی عمیق شوند، ممکن است به جرم گیری دندان و روت پلنینگ (مسطح کردن ریشه) نیاز باشد.

Scaling is when your dentist removes all the plaque and tartar (hardened plaque) above and below the gumline, making sure to clean all the way down to the bottom of the pocket. Your dentist will then begin root planing, smoothing out your teeth roots to help your gums reattach to your teeth

جرم گیری زمانی انجام می‌شود که دندانپزشک شما تمام پلاک‌ها و جرم‌ها (پلاک های سفت شده) را در بالا و زیر خط لثه از بین می‌برد و اطمینان پیدا می‌کند که تا انتهای پاکت پاک می‌شود. سپس دندانپزشک، روت پلنینگ را شروع می‌کند و ریشه دندان‌های شما را صاف می‌کند تا به لثه‌ها کمک کند تا دوباره به دندان‌های شما بچسبند. 

اگر لثه‌های سالمی داشته باشید، این بافت به طور محکم در اطراف دندان قرار می‌گیرد و پلاک‌ها را از بین می‌برد. اما زمان شکل‌گیری بیماری لثه، این بافت شل می‌شود. معمولا لثه‌های سالم در فاصله 1 تا 3 میلی‌متری زیر خط لثه به دندان می‌چسبند. اگر پاکت‌هایی با اندازه 4 میلی‌متر یا بیشتر داشته باشید، دندانپزشک شما احتمالا جرم گیری دندان را برای برداشتن پلاک زیر خط لثه و کمک به درمان بیماری لثه توصیه می‌کند.

 از علائم بیماری مزمن پریودنتال و وجود پاکت‌های عمیقی بین لثه و دندان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خونریزی لثه
  • لثه‌های ملتهب، قرمز یا حساس
  • بوی بد دهان
  • جابه‌جایی دندان‌های دائمی
  • تغییر در فاصله بین دندان‌ها

فواید جرم گیری دندان چیست؟

در حال حاضر جرم گیری دندان به‌عنوان یک روش درمانی گلد استاندارد برای بیماری مزمن پریودنتال در نظر گرفته می‌شود. یک بررسی در سال 2015 نشان داد که این روش می‌تواند فاصله پاکت بین دندان و لثه را به طور متوسط به میزان ​​0.5 میلی‌متر کاهش دهد. در چنین شرایطی، دیگر خطر افتادن زودرس دندان و تحلیل استخوان و بافت لثه بیمار را تهدید نمی‌کند.

انواع جرم گیری دندان چیست؟

جرم گیری به دو روش دستی و اولتراسونیک انجام می‌شود. در ادامه به جزئیات هرکدام اشاره خواهیم کرد.

جرم گیری دندان به روش دستی

اگر دندانپزشک شما از ابزارهای دستی استفاده کند، پلاک دندان را با استفاده از ابزارهای فلزی به نام جرم‌گیر و کورت می‌تراشد. در واقع سر ظریف این وسایل جرم گیری دندان را زیر خط لثه قرار می‌دهد تا به پلاکی که مسواک شما به آن نمی‌رسد دسترسی پیدا کند.

جرم گیری به روش اولتراسونیک

دندانپزشک ممکن است استفاده از ابزار اولتراسونیک را برای جرم گیری دندان‌ انتخاب کند. این دستگاه جرم گیری دندان دارای یک نوک فلزی ارتعاشی همراه با اسپری آب خنک است. اسپری آب به شستن پلاک‌ها از روی دندان و سرد نگه‌داشتن سر دستگاه کمک می‌کند. در واقع ضربه زدن نوک دستگاه، پلاک‌های دندانی زیر خط لثه را تخلیه می‌کند.

جرم‌گیری دندان با لیزر

در این روش از نور آبی لیزر برای پاکسازی عمیق پاکت‌های لثه و سطوح ریشه استفاده می‌شود. معمولا پس از مالیدن ماده سفیدکننده به دندان‌ها، نور لیزر تابیده می‌شود و به‌خوبی پلاک‌های دندانی اکسید و حذف می‌شوند. این تکنیک سرعت بالایی دارد و در بهبود التهاب لثه بسیار موثر است.

نحوه جرم گیری دندان چگونه است؟

جرم گیری دندان را می‌توان در مطب دندانپزشکی به‌عنوان یک روش سرپایی انجام داد. ممکن است لازم باشد بسته به شدت جرم خود، یک یا چند جلسه برای انجام این عمل برنامه‌ریزی کنید.

  • درصورتی‌که بیماری لثه حاد باشد، معمولا جرم گیری دندان به‌درمان آن کمک می‌کند. اما اگر مزمن شده باشد، لازم است از وسایل جرم گیری تخصصی و در ادامه روش‌هایی مانند روت پلنینگ استفاده شود. روت پلنینگ سطح ریشه را صاف می‌کند تا لثه‌ها به‌درستی دوباره به دندان‌ها بچسبند.
  • دندانپزشک شما همچنین ممکن است بسته به سلامت دندان‌ها و لثه‌ها، درمان‌های بیشتری را توصیه کند. ممکن است علاوه‌بر استفاده از آنتی‌بیوتیک خوراکی و تجویز آنتی‌بیوتیک موضعی، برای بروساژ دندان نیز اقدام کند.
  • این کار به کمک آغشته کردن دندان‌ها به خمیر مخصوص و استفاده از وسیله‌ای چرخشی که یک برس به سر آن متصل شده است، انجام می‌شود. بدین‌شکل می‌تواند علاوه‌بر سفید کردن دندان‌ها و حذف لکه‌ها به صیقلی شدن سطح دندان‌ها نیز کمک کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خطرات و عوراض جرم گیری دندان اینجا را کلیک کنید.

 

 

برچسب ها: جرم گیری دندان، دندانپزشکی دندان تعداد بازديد: 48 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز