به عبارت دیگر، چه از کاپ قاعدگی استفاده کنید یا تامپون یا پد (نوار بهداشتی)، پریود شما منحصر به خودتان است.
چرخه قاعدگی دارای چهار مرحله مختلف است. برای اکثر زنان تعیین دقیق زمان وقوع تغییرات دشوار است، زیرا این می تواند از ماه به ماه و از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد؛ به همان شکلی که دوره های قاعدگی ما متفاوت است.
به یاد داشته باشید، هیچ عاملی به تنهایی بر چرخه قاعدگی یا در واقع خلق و خو، اشتها یا عملکرد ورزشی شما تأثیر نمی گذارد. به همین دلیل است که پیگیری خواب، رژیم غذایی و تناسب اندام در طول چرخه بسیار مهم است.
همچنین به عوامل استرس زا توجه داشته باشید؛ مانند ضرب الاجل در محل کار، امتحانات، خانه تکانی و غیره. زیرا این عوامل می توانند بر دوره های قاعدگی، رژیم غذایی، خواب و عملکرد ورزشی شما تأثیر بگذارند.
ردیابی چرخه به شما این امکان را می دهد که الگوهای خاصی را در زمان های خاصی از چرخه خود تشخیص دهید که برای شما منحصر به فرد است.
بیشتربخوانید:
باورهای نادرست راجع به دوران قاعدگی
پریود چند مدت طول می کشد؟
یک دوره معمولی بین دو تا هشت روز طول می کشد. گاهی اوقات، یا برای برخی از زنان، گرفتگی عضلات یا تغییرات خلقی مرتبط با پریود می تواند قبل از خونریزی شروع شود.
دوره ای که خونریزی بیش از هشت روز طول می کشد منوراژی نامیده می شود و به طور کلی در پنج درصد از زنان تشخیص داده می شود. منوراژی به دوره های بسیار سنگین، مانند پر شدن تامپون و پد در چند ساعت یا کمتر نیز اشاره دارد.
این عارضه می تواند بسیار تخلیه کننده باشد و ممکن است منجر به کمبود آهن شود. بنابراین، مهم است که آن را بررسی کنید.
آخرین روز پریود شما چه زمانی است؟
آخرین روز پریود زمانی است که خونریزی شما قطع شده است. برای اکثر زنان، این تاریخ حدود روز پنجم است. خونریزی احتمالاً در ابتدا در شدیدترین حالت خواهد بود؛ شاید چند روز طول بکشد. سپس با نزدیک شدن به پایان دوره قاعدگی، کاهش می یابد.
گاهی اوقات ممکن است فکر کنید کار تمام شده است، اما بعد کمی لکه بینی می کنید. این مشکلی ندارد و کاملا طبیعی است.
بیشتربخوانید:
آشنایی با سندروم پیش از قاعدگی
پریود سنگین چیست و چه علتی دارد؟
به طور متوسط میزان خون از دست رفته در طول یک دوره تقریباً کمتر از ۸۰ میلی لیتر است. قاعدگیهای سنگین میتوانند بر سلامت کلی و سبک زندگی افراد تأثیر بگذارند، بنابراین، میتوانند مفید باشند و نظارت بر آن مهم است.
نشانه هایی که باید مراقب آنها بود عبارتند از:
دوره های طولانی تر از ۷ روز
استفاده از دو نوع لوازم بهداشتی با هم و تعویض هر ۱-۲ ساعت
خونریزی از طریق لباس و ملافه
عبور لخته های خون بزرگتر از یک سکه
دلایل زیادی برای پریودهای سنگین وجود دارد؛ از جمله مشکلات پزشکی مانند پولیپ، فیبروم در رحم، اختلال PSCOS و تیروئید یا اختلالات لخته شدن خون، که پزشک متخصص زنان باید آنها را بررسی کند.
بیشتربخوانید:
درد پریود با درد حمله قلبی برابری میکند؟
چه چیزی بر مدت زمان پریود شما تأثیر گذار است؟
طول دوره قاعدگی شما می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند سن، وزن یا نزدیکی شما به دوران نوجوانی، بارداری یا یائسگی قرار گیرد.
طول دوره قاعدگی شما نیز می تواند بر اساس هر شرایط سلامتی، مانند شرایط رحمی یا خونی، و داروهایی که برای این بیماری ها مصرف می کنید، متفاوت باشد.
سیستم هورمونی شما یا هر نوع آماده سازی هورمونی که برای پریود خود مصرف می کنید نیز می تواند بر مدت زمان آن تأثیر بگذارد.
چه چیزی موجب بروز پریودهای طولانی می شود؟
دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود قاعدگی طولانی شود و اغلب جای نگرانی نیست اما اگر بیش از هشت روز طول بکشد باید به پزشک مراجعه کنید.
بسیاری از داروهای هورمونی که به طور معمول توسط زنان مصرف میشوند، میتوانند برای مدتی پریود طولانیمدت داشته باشند، زیرا در آنها قرار میگیرند.
برای مثال، قرصهای ضدبارداری، حلقههای واژینال، چسبها یا آییودی میتوانند در چند ماه اول دورههای بسیار طولانی را به همراه داشته باشند.
زنان جوان، معمولاً در سه سال اول پس از شروع قاعدگی، می توانند دوره های بسیار طولانی داشته باشند. این حالت معمولاً با منظمتر شدن سیکل شما برطرف میشود.
زنانی که به یائسگی نزدیک میشوند یا در حال گذراندن آنها هستند ممکن است دورههای طولانی را تجربه کنند.
به یاد داشته باشید، برای ۲۵ درصد از زنان طبیعی است که چرخه های نامنظم، با دوره های غیرقابل پیش بینی، طولانی یا کوتاه، در تمام طول دوره قاعدگی خود داشته باشند.
فقط در صورتی مهم است که به طور معمول کمتر از ۲۱ یا بیشتر از ۳۵ روز بین دوره های قاعدگی خود فاصله داشته باشید.
همچنین اگر دوره های قاعدگی شما بیش از هشت روز است یا آنقدر سنگین است که ظرف چند ساعت تامپون ها و پدها را خیس می کنید به پزشک مراجعه کنید.
پریودهای طولانی می تواند نشانه ای از سطوح غیرعادی هورمونی در شرایط سلامتی مانند تخمدان پلی کیستیک یا شرایطی مانند کم کاری تیروئید باشد.
پولیپ ها، فیبروم ها یا آدنومیوز نیز می توانند باعث دوره های طولانی شوند. سرطان رحم یا دهانه رحم، یا هموفیلی، بیماری فون ویلبراند یا بیماری التهابی لگن نیز همینطور است.
اگر به طور منظم آسپرین، داروهای رقیق کننده خون یا داروهای ضد التهابی مصرف می کنید، ممکن است دوره های طولانی را تجربه کنید.
-
بیشتر بخوانید:
این دردهای شکمی را جدی بگیرید!