بیشتربخوانید:
با خواص و فواید میوه موز بیشتر آشنا شوید
متعادل کردن فشار خون با مصرف پتاسیم
یافتههای این تحقیق مبتنی بر مطالعهای است که روی حدود ۲۵هزار زن و مرد بین ۴۰ تا ۷۰ساله در بریتانیا انجام شده است و محققان برای دو دهه این تحقیق را پیگیری کردهاند. طبق نتایج این تحقیق، با افزایش مصرف روزانه پتاسیم، فشار خون در زنانی که نمک زیادی مصرف میکردند، کاهش یافت. هر یک گرم افزایش روزانه پتاسیم در بین زنان با کاهش ۲.۴میلیمتر جیوه در فشار خون سیستولیک همراه بود. فشار خون سیستولیک همان عدد اول یا عدد بالا در اندازهگیری فشار خون است. این عدد نشاندهنده حداکثر فشاری است که خون به دیواره شریانها (سرخرگها) هنگام ضربان قلب وارد میکند. پتاسیم علاوهبر موز در میوهها، سبزیجات، انواع مغزها، شیر، ماهی، گوشت گاو، مرغ، بوقلمون و نان هم وجود دارد. در این تحقیق ارتباطی بین پتاسیم و فشار خون در بین مردان پیدا نشد.
بیشتربخوانید:
فواید غیره منتظره برگ موز
رژیم غذایی سالم به چیزی بیش از مصرف پتاسیم نیازمند است
پروفسور لیفرت توضیح میدهد: «یافتههای ما نشان میدهد که یک رژیم غذایی سالم برای قلب فراتر از محدود کردن نمک به افزایش میزان پتاسیم است. شرکتهای مواد غذایی میتوانند با تغییر نمک استاندارد مبتنی بر سدیم و جایگزینی با نمک پتاسیم در غذاهای فراوری شده یاری رسان سلامت شهروندان باشند.علاوه بر این همه ما باید غذاهای تازه و فراوری نشده را در اولویت قرار دهیم زیرا هم سرشار از پتاسیم هستند و هم نمک کمی دارند.». سازمان جهانی بهداشت به بزرگ سالان توصیه میکند که حداقل ۳.۵گرم پتاسیم در روز و کمتر از 5 گرم نمک مصرف کنند. این نهاد مصرف میزان زیادی از سبزیجات، میوه، انواع مغزها، لوبیا، محصولات لبنی و ماهی را توصیه میکند. یک موز ۱۱۳گرمی حدود ۳۷۵میلیگرم پتاسیم ، ۱۴۱گرم ماهی سالمون پخته شده ۷۸۰میلیگرم پتاسیم ، یک سیبزمینی ۱۳۶گرمی ۵۰۰میلیگرم پتاسیم و نیم پیمانه شیر ۳۷۵میلیگرم از این ماده مغذی را داراست.
بیشتربخوانید:
شیرطلایی معجونی برای سلامتی