قارچ
یكی از مواد غذایی مناسب برای افراد مبتلا به سندرم Pcos، قارچها میباشند. قارچها علاوه بر كم كالری بودن حاوی ویتامینهای گروه B به ویژه ویتامین B2 هستند كه برای عملكرد غده تیروئید و متابولیسم بدن ضروری میباشد و میتواند از افزایش وزن و چاقی جلوگیری كند.
قارچ همچنین حاوی ویتامین B3 میباشد كه میتواند سطح قند خون را در حالت تعادل نگهداشته و از نوسانات آن جلوگیری كند. با افزودن كمی آب لیموترش میتوانید از سیاه شدن قارچها به هنگام مصرف جلوگیری نمایید.
كلم
كلم یكی از بهترین صنایع گیاهی است كه حاوی كلسیم و انواع مواد معدنی و ویتامینها میباشد. كلسیم دارای نقش اساسی در تشكیل تخمك و همچنین رشد فولیكول موجود در تخمدانها میباشد. كلم را به شكل خام در انواع سالادها مصرف كنید.
شما میتوانید برگهای كلم را تفت داده و در كنار غذا همراه با كمی پیاز خردشده و سیر لهشده و كمی روغن زیتون مصرف نمایید.
سالاد ماهی
مواد لازم برای 4 نفر
روغن زیتون 1 قاشق سوپخوری 135 كیلوكالری
آبلیمو 2 قاشق سوپخوری 3 كیلوكالری
عسل 2 قاشق سوپخوری 90 كیلوكالری
فیله ماهی 700 گرم 1100 كیلوكالری
انبه رسیده پوست كنده و خردكرده 2 عدد 110 كیلوكالری
جوانه گندم 200 گرم 700 كیلوكالری
كاهوی كوچك 1 عدد 15 كیلوكالری
گلچههای كلم براكلی 60 گرم 20 كیلوكالری
قارچ ورقه كرده 50 گرم 7 كیلوكالری
جو پرك پخته 30 گرم 100 كیلوكالری
مواد لازم برای تهیه سس
روغن زیتون 1 قاشق سوپخوری 135 كیلوكالری
آبلیمو 2 قاشق سوپخوری 3 كیلوكالری
چیلی كوچك خردكرده 1 عدد 3 كیلوكالری
مغز تخمه آفتابگردان 20 گرم 115 كیلوكالری
كنجد 20 گرم 100 كیلوكالری
روش تهیه سالاد ماهی
در كاسه كوچكی روغن، آبلیمو و عسل را بریزید و خوب هم بزنید. مخلوط حاصل را روی فیلههای ماهی بریزید تا تمام سطوح ماهی را بپوشاند. در ظرف را بگذارید و برای 30 دقیقه در یخچال قرار دهید. حالا گریل را روشن كنید و دو طرف ماهی را بپزید. ماهی را پس از خنك شدن خرد نمایید.
آنگاه انبه، جوانه، برگهای كاهو، براكلی، قارچ و جو را در كاسه بریزید و تكههای ماهی را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید. اكنون سس و گشنیز را روی سالاد بریزید و آن را میل نمایید.
روش تهیه سس
تمام مواد لازم برای تهیه سس را در كاسه كوچكی با هم مخلوط كنید و آن را كنار بگذارید.
كلم براكلی
كلم براكلی یكی از مفیدترین مواد غذایی برای زنان مبتلا به سندرم Pcos میباشد. براكلی علاوه بر كم كالری بودن كمتر از 10 درصد چربی دارد و از شاخص گلیسمیك (GI) پایینی برخوردار میباشد. كلم براكلی منبع بسیار خوبی از كلسیم میباشد.
كلم براكلی را میتوان به شكل خام و یا بخارپز شده مصرف نمود. به هنگام بخارپز كردن توجه داشته باشید كه ساقه كلم براكلی دیرتر از گلهای آن پخته میشود و بهتر است ساقه و گلها را جدا كرده و گلها را دیرتر بخارپز نمایید.
جوانه گندم
جوانه گندم یكی از مناسبترین مواد غذایی برای سندرم Pcos میباشد. جوانه گندم سرشار از ویتامین B6 (پیریدوكسین) میباشد. جوانه گندم همچنین منبع خوبی از سایر ویتامینهای گروه B بوده و حاوی روی نیز میباشد و از طرفی حاوی منیزیم فراوانی میباشد.
از جوانه گندم میتوان در تهیه انواع سالادها، نانها و یا در سوپها، آشها و ... استفاده كرد. نگهداری طولانیمدت جوانه گندم سبب فساد و ترشیدگی آن میشود، زیرا جوانه گندم حاوی چربیهای غیراشباع میباشد. برای نگهداری جوانه گندم آن را درون ظرف در بسته در محیط خنك و خشك قرار دهید كه به دور از تابش نور خورشید باشد.
ماهی سالمون
ماهی سالمون یكی از بهترین منابع ویتامین D میباشد. كاهش ویتامین D در بدن میتواند منجر به بروز مشكلاتی مانند سندرم Pcos، ناباروری، افزایش وزن و مقاومت در برابر انسولین گردد. علاوه بر ویتامین D، ماهی سالمون دارای ویتامین B6، ویتامین B3 و منیزیم نیز میباشد.
این تركیبات به ثابت ماندن سطح قند خون كمك كرده و از نوسانات شدید آن جلوگیری میكنند. همچنین این مواد در متعادل كردن سطح هورمونهای بدن و باروری نیز موثرند.
برای خواندن بخش اول- تغذیه ویژه سندرم تخمدان پلیكیستیك- اینجا کلیک کنید.