Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 21:53

3
بهمن
کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای در زنان (3)

کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای در زنان (3)

هر روزی كه می‌گذرد تحت تاثیر عوامل متعدد و مختلف، بروز و شیوع بیماری‌های غیرعفونی در گستره گیتی و همچنین كشور عزیز و پهناورمان ایران رو به گسترش است.

دكتر سیدضیاءالدین مظهری ؛متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشیار دانشگاه علوم پزشكی ایران مدیر گروه تغذیه

 

 

الف - انزجار دائمی و نفرت كودك شما از غذای مورد نظر برای تمام عمر  

ب - تغییر در سیستم اعلام نیاز به رفع گرسنگی طبیعی و عادت نمودن كودك به ولع خوردن و بیش‌خواری و سوق یافتن او به اضافه وزن و چاقی‌های ماندگار

ز- دختر نازنین و دوست داشتنی و شیرین ادای شما اگر تحت زور و اجبار و تهدید یا برعكس، خواهش و تمنا و وعده و وعید وادار به غذا خوردن شود، بازتاب آن افزایش خطر ابتلا به اضافه وزن و چاقی‌های مفرط در سنین بعدی خواهد بود و نه تنها چاقی روزافزون خطرات متعددی برای سلامتی فعلی او در پی دارد، بلكه به طور حتم زمینه‌ساز صدها بیماری دیگر در دوران بلوغ و دوران جوانی و میانسالی و سالمندی خواهد بود.

ح- دختران چاق در دوران كودكی با خطرات و بیماری‌های گوناگونی روبرو خواهند بود كه محتمل‌ترین آن بلوغ زودرس و نرسیدن به جهش قد مشخص شده از طریق عوامل موروثی شاخه پدری و مادری و یا تخمدان پلی‌كیستیك و كم‌كاری غدد جنسی و رویش موهای زائد در صورت و بدن آنها می‌باشند.

ولی متاسفانه، عوارض چاقی كودكان به همین موضوع محدود نمی‌گردد، بلكه تمام سیستم‌های بعدی آنها تحت تاثیر ندانم كاری پدر و مادر و دیگران در معرض خطر و بیماری قرار می‌گیرد كه در اینجا به تعدادی از آنها اشاره می‌گردد:

1- قلب و عروق: دختر خانم‌های چاق به علت اختلالات چربی و فشارخون، اختلالات انعقادی و التهابات مزمن در معرض خطر جدی قرار دارند.

2- دختران چاق و فربه توان مشاركت و انجام ورزش‌های دسته جمعی در مهدكودك، پیش دبستانی و دبستان را ندارند، اغلب دچار آسم گردیده و حتی وقفه تنفسی در خواب آنها به وجود می‌آید.

3- همین موضوع روز به روز موجبات كاهش اعتماد به نفس كودك را فراهم نموده و او را به درون گرایی و افسردگی سوق خواهد داد و افسردگی و گریز از مشاركت در بازی‌های كودكانه زمینه عادت و گرایش به پرخوری و ریزه‌خواری و ناخنك‌زدن دایمی را در آنها ایجاد خواهد كرد.

4- التهابات كبدی و اختلالات دستگاه گوارش نیز از پیامدهای چاقی كودكان است.

5- صافی كف پا، مشكلات اسكلتی، افزایش خطر شكستگی استخوان این قبیل كودكان از عوامل سوق دادن این فرشتگان معصوم به سوءتغذیه و عدم تحرك از طرف شما مادران محترم تلقی می‌شود.

ت- عدم دریافت كافی مواد غذایی مفید در وعده‌های اصلی و میان‌وعده‌ها در دختر بچه‌ها و سوق یافتن آنها به مصرف بیش از اندازه غذاهای پرچرب، شیرین، شور و نوشابه‌های رنگارنگ و انواع غذاهای آسان دسترس و دسرهای فاقد مواد مغذی لازم و سرشار از انرژی متراكم و هله هوله‌های زیانبار، در درجه اول ناشی از اشتباهات پدر و مادر و در مراحل بعدی نتیجه عملكرد مهربانانه مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها، دایی، خاله، عمه و عموها می‌باشد. به این بزرگواران توصیه می‌شود جهت نشان دادن مهر و علاقه به این غنچه‌های زندگی، آنها را به دشت و دمن و باغ و چمن برده، وادار به جست و خیز و بازی و تفریح نمایند تا بدین‌وسیله عضلات بدن آنها قوی‌تر و استخوان‌‌های بدن‌شان متراكم و مستحكم‌تر و روحیه آنها شاد و بشاش‌تر گردد.

ی- اگر با توجه به مطالب پیش گفت، به این نتیجه رسیده‌اید كه عادات تغذیه‌ای چه خوب و مفید، چه بد و زیانبار از بدو تولد، به خصوص از آغاز تغذیه تكمیلی به تدریج شكل گرفته و برای تمام عمر، تثبیت می‌گردد و ماندگار می‌شود، لازم است جهت حفظ سلامتی جسم و جان و داشتن بدن سالم و مقاوم و فكر و اندیشه مبتكر و خلاق و ژرف‌نگر، اقدامات اصلاحی را به موقع و زودهنگام به صورت اصولی و سیستماتیك برنامه‌ریزی و به مورد اجرا گذارید و اجازه ندهید مسائل احساسی و عاطفی عاقبت‌اندیشی و مصلحت‌جویی شما را تحت تاثیر قرار دهد و از مسیر درست خود منحرف كند...

 

 

برای خواندن بخش دوم -کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای در زنان - اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش اول -کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای در زنان - اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش چهارم -کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای در زنان - اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: سلامت و بهداشت، منشور پیشگیری و کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای در زنان، کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای در زنان، نقش موثر تغذیه تعداد بازديد: 794 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز