تحریریه زندگی آنلاین : مدیر بازار فیلم سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر معتقد است که بسیاری از کمپانیهای شرکتکننده خارجی نسبت به بازیگردانهای سیاسی رویدادها و لابیگریهای سعودی و صهیونیسم حس انزجار دارند، بنابراین ما نباید خودمان را به دست خودمان از صحنههای بینالمللی حذف و عرصه را برای فعالیت بیشتر و گستردهتر آنها باز کنیم.
نگاه ما به بازارهای جهانی فیلم و انتظاری که از حضور در این رویدادها داریم
وی گفت: بازار فیلم جشنواره جهانی فجر طی شش سال گذشته فرصت بزرگی در عرصه جهانی بود و جایگاه ویژه خود را در میان بازارهای شناختهشده، حفظ کرده بود اما با تصمیم دولتمردان و با فشار گروههای مخالف برگزاری این رویداد فرهنگی تعطیل شد. این رویداد قربانی گزافهگویی، تعصب غلط و یکسویهنگری شد؛ کاش با کمی تأمل و تحقیق از همه اهالی صاحبنظر و دستاندرکاران جشنواره جهانی فیلم فجر نسبت به ادامه یا تعطیلی آن تصمیمگیری میشد.
مدیر بازار فیلم سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر خاطرنشان کرد: ما همه معتقدیم که جنگ نرم تأثیرات خود را بهصورت تدریجی ولی عمیق در کشورها بهجا گذاشته و میگذارد که با سالها تلاش و آسیبشناسی بخشی از آن تأثیرات منفی را میتوان جبران کرد، البته اگر همت دلسوزانهای باشد.
مدیر بازار فیلم سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر اظهار داشت: اگر ۱۰ سال پیش تعداد شرکتهای اسرائیلی تولید و پخش فیلم در بازارهای جهانی ۱۰ شرکت بود، در سالهای اخیر به صد شرکت رسیده است. لابی قوی و سرمایهگذاری عظیمی که صهیونیسم برای حضور در عرصههای فرهنگی علیالخصوص بازارها و جشنوارههای فیلم انجام میدهد، زنگ هشداری است که از سالها قبل به صدا درآمده است.
بیشتربخوانید:
دندان پزشک چطور در ایران بازیگر شد؟
برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر مانع از لابی صهیونیسم و ایادی سعودی
وی با اشاره به اینکه جشنواره جهانی فیلم فجر مانع از عرضاندام لابی صهیونیسم و ایادی سعودیشان بود و عرصه را برای حضور و نفوذ آنها محدود کرده بود، گفت: تعداد شرکتها و تنوع کشورهایی که در جشنواره جهانی فیلم فجر حضور داشتند، نشان میداد که اقتدار فرهنگی کشورمان در منطقه و در دنیا ستودنی است و علیرغم تمام نفرتپراکنیها و تبلیغات دروغین که علیه کشور عزیزمان و جشنواره جهانی میشد، مهمانان این رویداد با طیب خاطر و برای خرید آثار ایرانی در جشنواره شرکت میکردند.
جواهرساز تصریح کرد: از سوی دیگر تعداد شرکتهای ایرانی که در بازارهای فیلم و جشنوارههای جهانی شرکت میکنند، محدود و اندک است، در حالی که با توجه به حجم تولیدات و آثار خوبی که ساخته میشود، انتظار میرود به همان میزان نسبت به عرضه و شناساندن این آثار و تولیدات، در سطح بینالمللی هم اهتمام ورزیده شود. حسن شرکت در بازارهای جهانی فیلم و جشنوارهها و ارتباط رودررو با خریداران خارجی در طول سال، جلب اعتماد برای انجام فعالیتهای فرهنگی و فروش آثار است.
غیبت در بازارهای جهانی به منزله خالی کردن میدان جنگ است
وی افزود: فیلمهای سینمایی، انیمیشن و سایر آثاری که در ایران تولید میشود، دارای مجوز از نهادهای مربوط (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما) است و بالطبع فروش و ارائه این آثار در عرصه جهانی قابلیتهای هنرمندان ایرانی را نشان میدهد. علاوه بر این باعث رونق اقتصادی، جذب توریست و سرمایهگذاری شرکتهای خارجی در ایران برای تولید آثار میشود.
مدیر بازار فیلم سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در ادامه اظهاراتش گفت: رویدادهای فرهنگی بینالمللی زمینه عرضه این آثار است و غیبت در این عرصه به منزله خالی کردن میدان جنگ فرهنگی است. تعداد معدودی از آثار نامناسبی که سبب نارضایتی میشود، نباید باعث شود مسیر را برای حضور و یکهتازی آنگونه آثار بیشتر فراهم کنیم. باید با حمایت و پشتیبانی از فیلمسازان و تهیهکنندگان کشورمان و حتی راهاندازی بازار فیلم مشترک با کشورهای منطقه سعی کنیم آرمانهایمان را در این جبهه فرهنگی صادر کنیم.
بیشتربخوانید:
چرا شهاب حسینی مورد بیمهری قرار گرفته است؟
آب در آسیاب دشمن نریزید
وی افزود: کسانی که هر روز به بهانهای و با ظواهر و شعارهای ظاهراً انقلابی بر طبل غیبت در عرصههای جهانی میکوبند و علیه برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر و حضور سینماگران ایرانی در جشنوارههای خارجی سخن میگویند، خواسته یا ناخواسته آب در آسیاب دشمن ریخته و در حقیقت در زمین صهیونیسم و سعودی بازی میکنند. این افراد با داعیه انقلابی بودن و در نقش دایه مهربانتر از مادر با تحت فشار قرار دادن مسئولان فرهنگی ایران، عملاً راه را برای حضور پررنگتر و گستردهتر سعودی و صهیونیسم و فعالیتهای بیشتر آنها باز میکنند.
جواهرساز تأکید کرد: با تجربه زیستهای که طی ۲۰ سال شرکت در بازارهای جهانی فیلم به دست آوردهام، برایم مسجل شده است که بسیاری از کمپانیهای شرکتکننده خارجی هم نسبت به بازیگردانهای سیاسی رویدادها و لابیگریهای سعودی و صهیونسیم حس انزجار دارند، بنابراین ما نباید خودمان را به دست خودمان از صحنههای بینالمللی حذف کنیم.
وی در پایان تأکید کرد: باید کمی عمیقتر به داشتههایمان نگاه کنیم و با سطحینگری و تصمیمگیریهای هیجانی، پایههای ستون فرهنگی را که طی سالها و با زحمت و کوشش افراد متعهد و متخصص همین نظام بنا شده است، ویران نکنیم تا بنایی جدید بر پا کنیم.
بیشتربخوانبد:
بی شناسنامه ی عاشق!