Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 2 دی 1403 - 19:26

20
بهمن
ما به توانمندی بانوان ایمان داریم

ما به توانمندی بانوان ایمان داریم

در دو دهه گذشته، آمار حضور دختران جوان در دانشگاه‌‌‌‌ها و تصدی پست‌‌‌‌های مدیریتی از سوی زنان تحصیلکرده با پیشی گرفتن ار آقایان و حضور تمام قدی این گروه در عرصه‌‌‌‌های علم و فناوری، این باور را در جامعه بازنمایی کرد .....

در دو دهه گذشته، آمار حضور دختران جوان در دانشگاه‌‌‌‌ها و تصدی پست‌‌‌‌های مدیریتی از سوی زنان تحصیلکرده با پیشی گرفتن ار آقایان و حضور تمام قدی این گروه در عرصه‌‌‌‌های علم و فناوری، این باور را در جامعه بازنمایی کرد که دختران ایران به بالاترین حد شکوفایی دست یافته‌اند و مي‌‌توانند همچون مردان در جامعه حاضر شوند و خوش بدرخشند. وجود همین باور در دانشگاه آزاد اسلامی بود که فرصت هر چه بیشتر تحصیل را برای دختران این مرز و بوم فراهم کرد تا زنانی تحصیلکرده و موفق تربیت و به جامعه معرفی کند تا در مسیر رشد و شکوفایی کشور گام‌‌‌‌های اثرگذاری بردارند. با رشد آمار جامعه زنانی که مدارج بالای علمی شان را در این مجموعه آموزشی بين‌المللي کسب کردند، مهرماه سال گذشته شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی با هدف دستیابی زنان به فرصت‌‌‌‌های برابر در عرصه‌‌‌‌های مختلف علمی و جایگاه‌‌‌‌های مدیریتی از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفت و اساس نامه آن ابلاغ شد. شورایی که ریاست آن را دکتر فاطمه طباطبایی عهده دار است و از 11 بانوی فرهیخته، 2 تن از اساتید مرد دانشگاه و 2 معاون تشکیل شده تا با شناخت وضعیت زنان در زمینه‌‌‌‌های مختلف و ارائه راهبردها و برنامه‌‌‌‌های کارآمد، در جهت رفع موانع و فراهم آوردن بستر مناسب به منظور ارتقاء جایگاه زنان در جامعه با توجه به الگوهای اسلامی برنامه‌ریزی‌‌‌‌هایی صورت گیرد و دست آخر در قالب فعالیت‌‌‌‌هایی هدفمند منجر به افزایش و توسعه مشارکت حداکثری زنان در عرصه‌‌‌‌های علمی، پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و ارتقای جایگاه شان در عرصه‌‌‌‌های مدیریتی شود. به منظور آشنایی با عملکرد دقیق این شورا گفت وگویی کردیم با متینه پاکیده، دبیر شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی تا از اهداف و چرایی لزوم تشکیل این جمع متخصص آگاه و از نزدیک با آخرین برنامه ریزی‌‌‌‌های این شورا برای زنان فرهیخته ایران آشنا شویم.

   چه شد که ریاست کنونی دانشگاه آزاد اسلامی دستور به تشکیل و راه اندازی شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی داد و امروز شاهد فعالیت این جمع تخصصی و علمی هستیم؟
با توجه به رشد آمار کمی و ارتقا سطح کیفی تحصیلات زنان در مقاطع مختلف دانشگاه آزاد اسلامی و قوت گرفتن این باور که زنان فرهیخته از بهترین سرمایه‌‌‌‌های انسانی و ارزشمند کشورند، لزوم رسیدگی به امور زنان بیش از هر زمانی خودنمایی کرد. به همین منظور نیز ابتدای پاییز سال 92 بود که دکتر میرزاده، ریاست کنونی دانشگاه آزاد اسلامی خواستار تشکیل و آغاز به کار شورای راهبردی زنان فرهیخته شد تا با سیاست گذاری و برنامه ریزی‌‌‌‌های مدون و هدفمند، فرصت‌‌‌‌های لازم برای رشد و توسعه کمی و کیفی مشارکت زنان و امکان دستیابی این گروه از جامعه به فرصت‌‌‌‌های برابر در عرصه‌‌‌‌های مختلف علمی و جایگاه‌‌‌‌های مدیریتی فراهم شود. چراکه زنان در سال‌‌‌‌های اخیر ثابت کرده‌‌اند هم در عرصه‌‌‌‌های علمی و مدیریتی از قابلیت‌‌‌‌های لازم برخوردارند و هم در کانون خانوادگی حضور مثمرثمری دارند. مشارکتی همه جانبه که نقش سازنده‌ای در مسیر توسعه پایدار کشور ایفا مي‌‌کند.

   `از زمان آغاز به کار این شورا تاکنون، چند جلسه تشکیل شده و فعالیت حدودا 14 ماهه این جمع خردگرا، چه نتایج و دستاوردهایی برای جامعه زنان به همراه داشته باعث دلگرمي تا دختران در راه تحصيل علم در اين کشور شود؟

ابتدا این را بگویم که شورا به منظور دستیابی به اهداف والا و پیگیری و انجام بحث‌‌‌‌های کارشناسی و ایده پردازی، کمیسیون‌‌‌‌های تخصصی دارد به طوریکه سه کمیته "علمی پژوهشی"، "تشکیلات و ارتباطات"، "جذب و پایش" تشکیل شده تا اعضا با توان و امکانات بیشتری به پایش توانمندی زنان دانشگاه بپردازند. بر همین اساس نیز از ابتدای آغاز به کار شورا تاکنون 15 جلسه در سال 92 و هشت جلسه نیز در سال جاری برگزار شده به طوریکه در این جلسات موضوعات ابتدایی در کمیته‌های کارشناسی بررسی و به صورت طرح در کمیسیون‌های تخصصی مطرح شده اند. ماحصل این بررسی‌‌‌‌ها نیز پس از تائید از سوی دست اندرکاران کمیسیون‌‌‌‌های تخصصی، برای تصویب توسط اعضا به شورا برده شده تا نتیجه كار به شکل صورت جلسه‌‌اي مصوب به واحدهای دانشگاهی ابلاغ ‌شود.همچنین از ابتدا تاکنون چهار جلسه استانی نیز به صورت پایلوت در استان‌های کرمانشاه، اردبیل، آذربایجان غربی و یزد برگزار شده تا ظرفیت‌‌‌‌های علمی و نیروی فکری زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی تنها در منطقه‌‌اي محدود بررسی نشود و در سطح استان‌‌‌‌ها شناسایی و بازنمایی شود.

   این بدین معناست که وضعیت رو به رشد زنان فرهیخته دانشگاه آزاد تنها در پایتخت رصد نمی شود و شورا نگاهی کلان به عملکرد تمامی واحدها دارد؟

بلی. چراکه سیاست اصلی شورا تحقق اهدافی است که منجر به شناسایی و معرفی زنان فرهیخته و توانمند برای حضور در عرصه‌‌‌‌های علمی، مدیریتی، اجرایی و سیاست گذاری دانشگاه آزاد اسلامی مي‌‌شود. به همین منظور نیز ظرفیت‌‌‌‌های موجود در تمام دانشگاه‌‌‌‌ها مدنظر اعضا قرار مي‌‌گیرد تا سیاست گذاری و تصمیم سازی برای تأمین فرصت‌‌‌‌های برابر به منظور جذب زنان در بخش هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی فراهم شود. ماحصل این بررسی‌‌‌‌ها تاکنون نیز شناسایی توانمندی و معرفی 3 تن از اساتید فرهیخته دانشگاه برای تصدی گری سمت ریاست واحد‌‌‌‌ها و جانمایی یک استاد زن توانمند در سمت معاونت هماهنگی استان بوده که با حمایت و نظر مثبت ریاست دانشگاه همگی این افراد منصوب شدند و امروز شاهد عملکرد رو به رشد مجموعه‌‌اي که سکان هدایت اش را به دست گرفته اند، هستیم.

شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی در تلاش است تا با تبیین جایگاه مطلوب زنان این مجموعه بزرگ علمی، از طریق بهره گیری از نتایج تحقیقات و پژوهش‌‌‌‌های بنیادی، راهبردی و کاربردی برای ارتقای سطح دانش، بینش و کارآمدی به حمایت از زنان فرهیخته و توانمند بپردازد تا برای دستیابی به جایگاه حقیقی خود در سطوح مختلف اجتماعی و دانشگاهی معرفی شوند. در عین حال که به سلامت جسمانی و روان شناختی زنان توجه ویژه داشته باشد

   بارها گفته شده زنان فرهیخته‌‌اي که در کلانشهرها ساکن اند دستیابی شان به امکانات علمی و پست‌‌‌‌های مدیریتی، قابل مقایسه با زنانی که در استان‌‌‌‌های دورافتاده و محروم ساکن‌‌اند نیست. آیا شورای راهبردی زنان فرهیخته برای همسان سازی دسترسی به امکانات برنامه ریزی‌‌‌‌کرده است؟

بلی در همین زمینه نیز شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد کوشیده از آغاز به کارش تاکنون بانک جامعه اطلاعاتی تشکیل دهد به طوريكه در مرحله نخست در حال جمع آوری اطلاعات از اعضای هیات علمی زن فعال در دانشگاه هستیم و در مرحله دوم به سراغ شناسایی توانمندی‌‌‌‌های کارمندان و دانشجویان خواهیم رفت. همچنین در تلاشیم با اجرای طرح‌‌‌‌های پژوهشی به بررسی مسائل و مشکلات زنان دانشگاه آزاد اسلامی بپردازیم. زیرا مطابق آیین نامه اهداف شورا، شناخت وضعیت و قابلیت‌های زنان عضو هیات علمی، کارمندان و دانشجویان واحدها و مراکز دانشگاهی دانشگاه آزاد در زمینه‌های مختلف، به منظور فراهم سازی فرصت انجام تحقیقات و پژوهش‌های بنیادی، راهبردی و کاربردی هر استان و رفع موانع پیش رویشان از مهم ترین برنامه ریزی‌‌‌‌هایی است که در راس اولویت‌‌‌‌ها قرار دارد و بستر لازم جهت ارتقاء جایگاه آنان در عرصه‌های مدیریتی و تحقق برنامه‌های کلان شورای راهبردی را مهیا مي‌‌کند.
البته نباید از اجرای طرح" کمیته زنان دانشگاهی کشورهای عضو آیسسکو" که در شورا با نظر موافق ریاست دانشگاه به تصویب رسیده و مقدمات آن برای ارائه به مقامات آیسسکو فراهم شده، غافل شویم. دستاورد مهمی که به رشد و ارتقا جایگاه زنان فرهیخته دانشگاه و فراهم سازی امکانات همه جانبه مي‌‌انجامد. این نکته مهم را نیز بگویم که به منظور اجرای اهداف و برنامه‌های شورا و دستیابی زنان فرهیخته استان‌ها به فرصت‌های برابر در عرصه‌های مختلف علمی و مدیریتی، شورای استانی زنان فرهیخته را نیز راه اندازی کردیم تا ریاست شورای راهبردی زنان فرهیخته در هر استان، مشاور نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور بانوان آن استان محسوب شود.

   آیا عملکرد شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی محدود به شناسایی توانمندی نخبگان زن است یا در دیگر عرصه‌‌‌‌ها نیز فعالیت مي‌‌کند؟
در شورا، سیاست گذاری و حمایت از تدوین و تألیف کتاب، ترجمه متون و آثار و انتشار نشریات علمی و پژوهشی مرتبط با زنان و مشارکت در امر کرسی‌‌‌‌های نظریه پردازی و آزاد اندیشی نیز مد نظر اعضا است. ضمن آنکه برنامه ریزی، تائید و نظارت بر برگزاری همایش‌‌‌‌ها و نشست‌‌‌‌های منطقه ای، ملی و فراملی، بررسی فرصت‌‌‌‌ها و چالش‌‌‌‌های پیش روی زنان در زمینه‌‌‌‌های مختلف و ارائه پیشنهادهای کاربردی به ریاست دانشگاه و از همه مهم تر تدوین بانک اطلاعات جامع زنان دانشگاه آزاد اسلامی در سطوح مختلف و تلاش به منظور ایجاد و توسعه رشته‌‌‌‌ها و دوره‌‌‌‌های تحصیلی مرتبط با این گروه از جامعه به ویژه در سطح تحصیلات تکمیلی از وظایف و اهداف اصلی شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی است. چراکه ما به این باور رسیده ایم اگر فرصت‌‌‌‌های برابر برای زنان همچون مردان به وجود آید، آنان نیز این قابلیت را دارند تا خوش بدرخشند و حضور و تاثیر حداکثری در مسیر رشد و توسعه پایدار کشور داشته باشند.

 برای شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد چه آینده‌اي ترسیم مي‌‌کنید؟
شناسایی زنان توانمند دانشگاه برای تصدی سمت‌‌‌‌های مدیریتی از مهمترین اهداف شورای راهبردی زنان فرهیخته است و تاکنون نیز در این زمینه با عمر کوتاهی که دارد، خوش درخشیده. به تازگی نیز با کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم با هدف بسط و توسعه تعاملات و همکاری هر چه بیشتر استادان و اعضای هیات علمی زن دانشگاه آزاد با مجامع علمی و استفاده از ظرفیت‌های متقابل، تفاهم نامه‌‌اي امضا کرده ایم. همچنین همکاری با انجمن مشاوره ایران و آیسسکو داشته ایم که ماحصل آن برگزاری نشست تخصصی "نقد رشته مطالعات زنان در ایران" در آذر 93 بوده است. از همین رو معتقدم گرچه شورای زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی نیز مانند هر تشکیلات جدید التاسیس و نوپایی در آغاز با مشکلاتی روبه رو بوده و از این پس نیز خواهد بود اما،  امیدوارم به لطف پروردگار، حمایت و ارشاد مسئولان و همدلی و هم فکری زنان فرهیخته عضو شورای دانشگاه آزاد در آینده شاهد شکوفایی این جمع خردگرا و در پی آن بازنمایی توانمندی زنان تحصیلکرده و تصدی شان بر فرصت‌‌‌‌های شغلی هرچه بيشتر باشیم.


 

تعداد بازديد: 541 تعداد نظرات: 0

ارسال نظر

فیلم روز
تصویر روز