اگر خاطرتان باشد دو شماره پيش در صفحه بررسي «موجهاي شبكههاي اجتماعي» به صفحه بچه پولدارهاي تهراني و عرب پرداختيم و از نمايش ثروت و قدرت پولي كه آنها به راه انداخته بودند حرف زديم. اين ماه اما متوجه شديم اولترا- پولدارهاي شهرستانهاي ديگر مثل شيراز، اصفهان، تبريز و آبادان هم قيام كردهاند تا نمايش ثروت به راه بياندازند تا شايد روي «بچهتهراني»ها را كم كنند.
البته تصاوير بچهپولدارهاي استانهاي ديگر شرم و حياي بيشتري دارد و مثل اولترا- پولدارهاي تهراني و عربها زنجيرگسسته، دريده و بيپرده نيست. به همين خاطر صفحههاي اجتماعي آنها آماج تحقير و توهين كاربران طبقه متوسط يا كمدرآمد قرار نگرفته است و به جاي فحش لايكهاي بيشتري دريافت كرده است.
آنطور كه به نظر ميآيد جنبش اولترا- پولدارهاي ايراني آنقدرها هم بيدليل نيست چرا كه در طول اين مدت تحليلهاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي بسياري در مورد اين پديده صورت گرفته است. كارشناسان اقتصادي معتقدند اين بچه پولدارها فرزند كساني هستند كه طي چند سال اخير از رانتهايي بهره برده و خود را به طبقه «نوكيسه» شهري تبديل كرده است.
از همينرو اقتصاددانان نگاه خوبي به اين جوانان ندارد و صميميترين جملهي كه در تعريفشان به كار ميبرند «تازه به دوران رسيده» است. از سوي ديگر جامعهشناسان معتقدند ايرانيان – منظور همين بچه پولدارهاست- ميخواهند به دنيا نشان دهند ايرانيان ميتوانند آنقدر باهوش و ذكاوت باشند كه در عين تحريمهاي سي ساله هم بتوانند ميلياردر شوند. البته اين تحليل با نقص جدي روبهروست؛ آن هم اينكه واقعا اين حجم از پول و ثروت ناشي از هوش و ذكاوت بوده؟تحليلگران سياسي هم ايده ديگري دارند، آنها معتقدند جواناني كه به اين سبك زندگي ميكنند اندكند و در حال شورش بر عليه وضع يا نظام موجودند و ميخواهند فرهنگ غربي زندگي خود را در جامعه غالب كنند. البته تحليلگران سياسي از تلاش آنها ترسي به خود راه نميدهند چرا كه ميدانند تعداد جوانان و بچههاي اولترا- پولدار در ايران هيچگاه به حدي رشد نميكند كه به جنبشي پرقدرت تبديل شوند. حتي اگر ده برابر اكنون پول در دستهايشان باشد.بهتر است باز هم منتظر بمانيم و ببينيم اينبار قدرتنمايي قدرت و ثروت از كدام منطقه و شهرستان- يا حتي روستا- سر بر ميآورد؟