Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 00:09

5
دی
سوباتان نگین سبز گردشگری ایران

سوباتان نگین سبز گردشگری ایران

سوباتان از برترین مناطق گیلان می‌باشد که برای برداشت گیاهان دارویی مناسب است. از معروف‌ترین گیاه دارویی سوباتان گلپر می‌باشد. برای رسیدن به روستای سوباتان باید جاده‌ای خاکی و ناهموار را طی کنیم.

تحریریه زندگی آنلاین : سوباتان از برترین مناطق گیلان می‌باشد که برای برداشت گیاهان دارویی مناسب است. از معروف‌ترین گیاه دارویی سوباتان گلپر می‌باشد. برای رسیدن به روستای سوباتان باید جاده‌ای خاکی و ناهموار را طی کنیم. فاصله دریاچه نئور تا روستای سوباتان حدوداً ۲۰ کیلومتر است که پیاده طی می‌شود. سوباتان از دو کلمه ترکی «سو» و «باتان» می‌باشد که به معنای محل فرورفتن آب است. دلیل نام‌گذاری وجود چشمه‌ای این روستا است که آب آن پس از جوشیدن از دل خاک، دوباره به درون زمین برمی‌گردد.

 

روستای سوباتان کجاست؟

سوباتان در 20 کیلومتری غرب لیسار در نزدیکی تالش در استان گیلان قرار دارد. سوباتان از شمال به رودخانه لیسار و از شرق با جنگل‌های تالش هم‌مرز می‌باشد. این منطقه از جنوب به ییلاق‌های آسبومار جوکندان و از غرب به دریاچه نئور متصل است. تمام پیرامون سوباتان با منظره‌های سرسبز پوشیده شده است. سوباتان در ارتفاعی بین 1900 تا 2500 متر از سطح دریا قرار دارد سوباتان با ییلاق‌های اردبیل 19 کیلومتر فاصله دارد. سوباتان، زیباترین جاذبه طبیعی ایران می‌باشد.  سکونت خانواده‌ها در روستای تاریخی سوباتان به دلیل زمستان بسیار سرد و برف سنگین فقط در بهار و تابستان امکان‌پذیر می‌باشد. سوباتان به دلیل قرار داشتن در منطقه جغرافیایی ویژه، دارای چشمه‌های فراوان و آب و هوایی خنک بوده و در روزهای گرم سال به یکی از بهترین مقصدهای سفر تبدیل‌شده است.

 بیشتربخوانید:

بندر انزلی ، بهشت رویایی ایران

 

 

چطور به سوباتان برویم؟

دو مسیر که برای رسیدن به روستای سوباتان از استان گیلان پیشنهاد می‌شود. مسیر اول پیاده‌روی ۲۲ کیلومتری از لیسار به سوباتان است. قبل از رسیدن به لیسار ابتدا باید به رشت برسید. رودخانه خروشان لیسار و طبیعت سرسبز و جنگلی از جاذبه‌های این مسیر می‌باشد. پیشنهاد می‌کنیم اگر حرفه‌ای نیستید و یا کودک زیر  هفت سال به همراه دارید از این مسیر استفاده نکنید. 

 مسیر دوم از سمت هشت پر به سمت جاده اق‌اولر است ، استفاده از خودروی سواری تا چند کیلومتر ابتدایی مسیر می‌باشد و سپس می‌توانید در نیسان‌هایی که برای این مسیر در نظر گرفته شدند استفاده کنید. 

 

زمان مناسب برای سفر به سوباتان

سوباتان روستایی با دشت‌های سرسبز و پرگل می‌باشد. در فصل بهار، در دشت‌های این روستا شقایق‌های قرمز می‌روید. به دلیل قرار گرفتن سوباتان در ارتفاعات، مه به صورت آرام‌آرام و در حرکت کل مناظر را در برمی‌گیرد و با منظره‌ای شگفت‌انگیز روبه‌رو می‌شوید.  سوباتان دارای آب و هوای بسیار خنک می‌باشد و زمان مناسب برای سفر به سوباتان ، اواخر بهار و فصل تابستان می‌باشد.

 

جاذبه‌های گردشگری سوباتان

دریاچه نئور در ارتفاع ۲۴۸۰ متری واقع‌شده است. اطراف این دریاچه را کوه‌های سپیدپوش بغروداغ و آلاله‌های طلایی احاطه کرده‏ و عشایر شاهسون نیز در پیرامون آن اسکان گزیده‌اند. دریاچه نئور بزرگ‌ترین دریاچه آب شیرین دائمی این‌ منطقه می‌باشد. تمامی طول مسیر با چشمه‌های زلال و گل‌های شقایق و آلاله‌ها احاطه‌شده است. در این دریاچه می‌توانید قزل‌آلاهای منحصربه‌فردی که به قزل‌آلای رنگین‌کمانی معروف می‌باشد پیدا کنید. 

از مقصدهای گردشگری اصلی این منطقه بازار سوباتان می‌باشد. این محله مرکز ییلاقات سوباتان است که وجود بازارچه‌ای بزرگ آن را از سایر ییلاقات تالش متمایز می‌سازد. 

کَلَمَر در دره پایین‌دست قلعه بین یوردی واقع‌شده و ساکنین قشلاق نشین دارد و محل سکونت بیش از ۲۰ خانوار از دامداران لیساری می‌باشد و فاقد امکانات زندگی از قبیل راه و برق هستند.

میله بلاغی، محله سکونت قوم تخته‌ای لیسار و اهالی داوان است و بیش از 50 خانواده در این محله سکونت دارند که در فصل تابستان تعداد آن‌ها بیشتر می‌شود.

در منطقه سوباتان، چشمه‌های زیادی وجود دارد که «گزنه هونی» به معنای چشمه گزنه یکی از آن‌ها می‌باشد. گزنه هونی، محل سکونت تعدادی از اقوام شاندرمنی و اهالی چندین روستای لیسار است.

ماهار – علی حیدر، آخرین قریه شمال غربی سوباتان و مرز بین ییلاقات لیسار و خطبه سراست، محل سکونت جمعی از هره‌دشتی‌هاست.

آبشار ورزان که در حدود ۴ کیلومتری این روستا قرار دارد ارتفاع این آبشار 30 متر می‌باشد. مسیر روستا سوباتان تا آبشار ورزان مسیرهای جالب طبیعت گردی است. آب آبشار از چشمه‌های اطراف آن تأمین می‌شود و درنهایت به رودخانه لیسار می ریزد.

قلعه سلسال که در پایین‌دست سوباتان واقع‌شده تنها اثر تاریخی - معماری این منطقه می‌باشد. قلعه سلسال را لیسار هم می‌نامند.  

قلعه ‌خشک در جهت مخالف قلعه‌ سلسال وجود دارد که هیچ چشمه‌ جوشانی در آن قرار ندارد که به اقامتگاه بزرگان نیز معروف می‌باشد.

پارک جنگلی آلچالیق که گردشگران زیادی را به سمت خود می‌کشاند یکی از مکان‌های دیدنی این منطقه می‌باشد. درختان وحشی گلابی، سیب، گوجه و ازگیل در این جنگل  یافت می‌شود. پارک جنگلی آلچالیق دارای آلوچه‌های بوته‌ای فراوانی می‌باشد که آلچالیق نامیده می‌شود. قسمت غرب جنگل‌های لیسار بر روی تپه‌های کم ارتفاع و پوشیده از چمن بوته‌های آلوچه می‌باشد که به دلیل سرمای زیاد و بادهای تند قد درختان آلوچه رشد نمی‌کنند و به صورت بوته‌ای وجود دارد.

 در ماه‌های آخر تابستان قارچ‌های سفید ویژه‌ای در این جنگل می‌روید در اواخر تابستان که هوای تابستان رو به سردی می‌رود و باران زمین را مرطوب می‌کند سپس با اولین تابش خورشید قارچ‌های سفید از زمین بیرون می‌آیند این قارچ‌ها بیشتر در محل قدیمی‌آغل‌های دامداران سر از خاک بیرون می‌آورند.

صخره گنج‌نامه از دیگر مکان‌های جالب می‌باشد که می‌توانید بر بلندای صخره ، بازگشت گله‌های گوسفندان به روستا را نگاه کنید که منظره زیبایی می‌باشد. از دیگر مکان‌های دیدنی غاری در شرق روستا می‌باشد که مردم محلی معتقدند طلسم شده ، ساری داش (سنگ زرد)، منطقه باغداگول (معروف به بهشت گل‌ها)، باتمان بولاق و داش باشی و هاچاداشی می‌باشد.

بیشتربخوانید:

کویرگردی تفریح مناسب دوران کرونا

 

 

 

 

غذاهای محلی سوباتان  

سوباتان دارای غذاهای محلی بسیاری می‌باشد که معروف‌ترین آن‌ها کباب بره است. روبه‌روی در ورودی هر رستورانی یک گوسفند آویزان کرده‌اند و برای مشتری از هر بخشی از گوسفند که بخواهد گوشت را می‌برند و همان‌جا به سیخ می‌کشند و کباب می‌کنند. 

سوجا دیله یا سازیچی: غذای بسیار جذابی است که می‌توانید در این منطقه امتحان کنید. این غذا مخلوطی از ماست محلی به همراه پونه کوهی و گوشت گوسفند می‌باشد. گوشت گوسفند را ریزریز می‌کنند و با روغن و کره و پونه کوهی سرخ می‌کنند. بعدازآن مقداری ‌ماست محلی روی آن می‌ریزند و هم می‌زنند تا جا بیفتد و با حرارت ملایم می‌گذارند بپزد.  

پِندیرَه ویسوج یا پنیر سرخ‌کرده که با پنیر تازه درست می‌شود. برای تهیه این خوراکی خوشمزه ابتدا پنیر تازه را در آب پنیر می‌جوشانند تا مقدری سفت شود و هنگام برش دادن خرد نشود. بعدازاینکه کمی سفت شد آن را به ضخامت یک سانتی‌متر برش می‌دهند  و در روغن محلی سرخ می‌کنند.

از غذاهای مخصوص مهمانی‌ها و جشن‌های رسمی سوباتان گوزِلی بریان یا بره بریان می‌باشد. برای طبخ این غذا، یک عدد بره کوچک را تمیز می‌کنند و در مقدار کمی آب می‌پزند. سپس شکم آن را با مغز گردو و سبزیجات محلی و ادویه پر می‌کنند.

سیرجینه یک صبحانه مخصوص سوباتان می‌باشد، این صبحانه از آرد برنج و شیر ، تخم‌مرغ با کمی‌ شکر و زردچوبه تهیه می‌شود که این مواد را باهم مخلوط می‌کنند و سپس سرخ می‌کنند.

یک غذای باستانی ایرانی با قدمتی چند هزارساله با نام «قورتماج» (شیر سنگ جوش) می‌باشد غذای موردعلاقه عشایرها و چوپان‌ها می‌باشد ، ولی به تازگی در رستوران‌های محلی نیز سرو می‌شود. برای تهیه آن چند عدد سنگ مخصوص که دارای خاصیت درمانی نیز می‌باشد را داخل آتش قرار داده تا داغ و سرخ شود و بعد از آماده شدن سنگ داغ آن را داخل کاسه شیر انداخته تا بجوشد. 

اگر قصد سفر به روستای سوباتان را دارید، زیاد نگران امکانات آنجا نباشید. در این منطقه آب آشامیدنی ، سوپرمارکت و رستوران‌های محلی موجود می‌باشد، برق از طریق موتوربرق تأمین می‌شود، آنتن دهی موبایل ضعیف می‌باشد و در مکان‌های مرتفع امکان برقراری تماس وجود دارد و مسافرخانه‌هایی برای اقامت و کلبه‌هایی برای اجاره کردن یافت می‌شوند.

 بیشتربخوانید:

خانه فروغ الملک شیراز موزه هنـر مشکیـن فام

 

 

برچسب ها: مسافرت، گیلان، سفر، ایرانگردی، غذای محلی، جاذبه های گردشگری، عشایر، استان گیلان تعداد بازديد: 188 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز