Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 12 شهریور 1404 - 03:36

11
شهریور
بازسازی غیرمجاز ظروف تفلون؛ تهدیدی برای سلامت مصرف‌کنندگان

بازسازی غیرمجاز ظروف تفلون؛ تهدیدی برای سلامت مصرف‌کنندگان

این فرآیند در کارگاه‌های فاقد نظارت انجام می‌شود و احتمال استفاده از مواد شیمیایی خطرناک در آنها وجود دارد.

تحریریه زندگی آنلاین : مدیر گروه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و استاد بهداشت مواد غذایی با هشدار درباره بازسازی غیرمجاز ظروف تفلون گفت: این فرآیند در کارگاه‌های فاقد نظارت انجام می‌شود و احتمال استفاده از مواد شیمیایی خطرناک در آنها وجود دارد. به گزارش دنیای تغذیه، دکتر مسعود سامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کارخانه‌های تولید ظروف تفلون موظف به استفاده از ماده مجاز «پلی‌تترافلورو اتیلن» (PTFE) هستند، اما کارگاه‌های بازسازی که بدون مجوز فعالیت می‌کنند، ممکن است از ترکیبات شیمیایی منسوخ و سمی مانند «پر فلورواکتانیک اسید» (PFOA) استفاده نمایند. ترکیبات فلوئور موجود در برخی از این مواد، سمی هستند و در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا استفاده از آن‌ها ممنوع شده است. باتوجه به اینکه کارگاه‌های بازسازی ظروف تفلون تحت نظارت نهادهای بهداشتی و استاندارد قرار ندارند، نمی‌توان تأیید کرد که از چه موادی برای پوشش‌دهی مجدد این ظروف استفاده می‌کنند. بازسازی این ظروف می‌تواند به آزادسازی مواد مضر منجر شود. ظروف تفلون باید در کارخانه‌های مجاز و تحت نظارت استاندارد ملی تولید شوند. انتخاب ظروف مناسب برای پخت‌ و پز، نگهداری و گرم کردن غذا بر سلامت افراد تاثیر دارد. اگر شرایط پخت غذا شامل دمای بالا یا سرخ کردن عمیق باشد، استفاده از ظروف خاص مانند چدن و استیل ضد زنگ، مناسب است.

بیشتربخوانید:

واقعیاتی درباره ظروف تفلون

 این ظروف می‌توانند دمای بالا را تحمل کنند و بهترین گزینه برای سرخ کردن عمیق هستند، اما در شرایطی که پخت در فر و با دمای متعادل انجام شود، می‌توان از ظروف دیگری استفاده کرد. بهترین گزینه‌ برای پخت‌ و پز، ظروف چدن و استیل ضد زنگ است.

اگرچه استیل ممکن است مشکل چسبندگی غذا داشته باشد، برخی کارخانه‌ها این مشکل را برطرف کرده‌اند. ظروف شیشه‌ای به‌دلیل شکنندگی و آسیب‌پذیری در برابر شوک حرارتی باید با احتیاط استفاده شوند. برخی از ظروف که برای پخت‌ و پز استفاده می‌شوند مانند چدن، سرامیک و استیل برای نگهداری طولانی‌مدت غذا در یخچال مناسب نیستند. بهترین گزینه برای این کار ظروف شیشه‌ای با درپوش کاملا بسته هستند. ظروف سیلیکونی نیز گزینه‌ مناسبی هستند، البته به شرطی که از مواد مجاز ساخته شده باشند. استفاده از ظروف پخت‌ و پز برای نگهداری طولانی‌‌مدت غذا در یخچال ممکن است باعث تغییر در کیفیت غذا یا واکنش‌های شیمیایی نامطلوب شود.

بیشتر بخوانید:

3روش برای تمیز کردن ظروف تفلون بدون ایجاد خش

 

 

برای حفظ سلامت و کیفیت غذا، بهتر است پس از پخت آن را در ظروف مناسب به‌ویژه شیشه‌ای نگهداری کرد. در گذشته استفاده از ظروف مسی رایج بود و در هر محله‌ افرادی بودند که این ظروف را جلا می‌دادند، اما امروزه این کار چندان انجام نمی‌شود و استفاده زیاد از این ظروف عوارض جدی برای سلامت بدن به‌همراه دارد. مقداری مس در هنگام پخت غذا با این نوع ظروف آزاد می‌شود.

در گذشته به‌دلیل اینکه آلاینده‌های محیطی کمتر بود، این مقدار مس آزاد شده شاید مشکل چندانی برای افراد ایجاد نمی‌کرد، اما امروزه با توجه به تغییر شرایط و وجود انواع آلاینده‌ها، مقدار یون آزاد شده می‌تواند سلامت را تهدید کند.

بیشتربخوانید:

باید و نبایدهای استفاده از ظروف تفلونی

 

 

تعداد بازديد: 20 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز