مترجم : مرضیه عارف
تحریریه زندگی آنلاین : هواپز وسیله ای در آشپزخانه است که با گردش هوای گرم در اطراف غذا پروسه ی پخت را انجام می دهد. غذا به وسیله همرفت گرم می شود که لایه بیرونی غذا را ترد می کند و به حداقل چربی نیاز دارد و غذاهایی مانند چیپس و مرغ سرخ شده را به راحتی و با روغن خیلی کم آماده می کند.
مزایای هواپز عبارتند از :
- روغن کمتری مصرف می کند.
- کالری را کاهش می دهد ، بنابراین به مدیریت وزن کمک می کند.
- می تواند روش ایمن تری برای آشپزی باشد.
- ممکن است مواد مغذی غذا را حفظ کند.
- اکریل آمید را کاهش می دهد ، ترکیبی که بیشتر در غذاهای سرخ شده یافت می شود.
بیشتربخوانید:
این غذاها و خوراکی ها را نباید با هواپز بپزید
5 مزیت برتر برای سلامتی آشپزی با هواپز
روش پخت و پز کم چرب
هواپز ها به طور قابل توجهی روغن کمتری نسبت به سرخ کن های دیگر مصرف می کنند، و یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که غذاهای پخته شده با هواپز چربی کمتری دارند. هواپز ها این کار را با گرم کردن غذا در هوای گرم که حاوی قطرات ریز روغن است انجام می دهد.
ممکن است به مدیریت وزن کمک کند
غذاهای سرخ شده هم چربی و هم کالری بالایی دارند ، بنابراین تعویض این غذاها با غذاهای پخته شده با هواپز ممکن است به کاهش کالری دریافتی کمک کند. با این حال ، این بستگی به تعداد دفعات استفاده از سرخ کردن به عنوان یک روش پخت و پز در رژیم غذایی دارد.
سطوح پایین اکریل آمید
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد استفاده از هواپز ، ترکیبی به نام اکریل آمید را تا 90% در مقایسه با سرخ کردن به روش معمول کاهش می دهد. اکریل آمید یک ماده شیمیایی است که وقتی غذاهای نشاسته ای مانند سیب زمینی در دمای بالا ( بالای 120 درجه سانتی گراد ) پخته می شوند ، تشکیل می شود. اکریل آمید یک ماده سرطان زا شناخته شده است.
هواپز ها ممکن است در آشپزخانه ایمن تر باشند
سرخ کردن به روش معمول ممکن است شامل گرم کردن یک ماهیتابه پر از روغن تا دمای بالا باشد . این ممکن است خطر ایمنی در آشپزخانه ایجاد کند زیرا روغن داغ ممکن است بریزد ، پاشیده شود یا آتش بگیرد. هواپز زمانی که مطابق با دستورالعمل استفاده شود ، خطرات ایمنی مشابهی ندارد.
ممکن است مواد مغذی را حفظ کند
گرمای همرفتی ، مانند حرارتی که در هواپز ها استفاده می شود ، ممکن است مواد مغذی خاصی را در طول فرآیند پخت حفظ کند ، از جمله ویتامین سی و همچنین ترکیبات گیاهی محافظ متعددی به نام پلی فنول ها .
بیشتربخوانید:
گل کلم بوفالو در هواپز
بنابراین آیا هواپزها برای همه سالم و بی خطر است؟
به طور کلی ، هواپزها جایگزین سالم تری برای سرخ کردن به روش معمول هستند ، اما غذاهایی که در هواپز پخته می شوند همچنان جزو غذاهای سرخ شده طبقه بندی می شوند. ثابت شده است که غذاهای سرخ شده در افزایش وزن ، دیابت نوع 2 ، بیماری قلبی و برخی سرطان ها نقش دارد، بنابراین اگر از هواپز استفاده دائم دارید ، به جای استفاده هر روز از آن به عنوان یک روش پخت و پز استفاده کنید.
یکی از نمونه های تاثیر منفی هواپز روی غذا و سلامتی شما در مطالعه نشان داد که پخت انواع ماهی های چرب مانند ساردین در هواپز باعث کاهش محتوای چربی سالم ( چربی های غیر اشیاع چندگانه ) می شود. محصولات اکسیداسیون کلسترول را کمی افزایش می دهد ، که ممکن است بر سطح کلسترول خون تاثیر منفی بگذارد.
علاوه بر این که می توانید تقریبا هر چیزی را بپزید ، با سهولت کاهش زمان پخت به نصف ، سرخ کردن در هواپز می تواند راهی عالی برای مدیریت مصرف چربی های نا سالم باشد و مواد لازم برای یک رژیم غذایی متعادل را در اختیار شما قرار دهد. این شامل منابع پروتئین بدون چربی مانند سینه مرغ هواپز شده ، ماهی قزل آلا ، سبزیجات ، غلات و دونات های سالم در هواپز باشد ما همچنین می دانیم که چقدر مهم است که از محصولاتی که می خریم حداکثر استفاده را ببریم و استفاده از گرمای خشک از طریق هواپز برای وعده های غذایی قطعا می تواند مزایایی را که از سبزیجات و پروتئین دریافت می کنیم حفظ کند. این همچنین هنگام در نظر گرفتن اکریل آمید مفید است ، ترکیبی که هنگام برشته شدن غذاهای نشاسته ای در حرارت بالا ایجاد می شود . هواپز این اثر را تا 90% کاهش می دهد. با این حال اگر از هواپز صرفا برای سالم تر شدن استفاده می کنید ، حتما توصیه هایی را که در مورد نحوه طبخ موثر غذاها آمده است دنبال کنید ، مانند استفاده از روغن کمتر ، اطمینان از وعده های کوچک تر و عدم تکیه بر جایگزین برای غذای سرخ شده. هواپزها معمولا به عنوان راهی برای پختن پروتئین ها چربی کمتر ، حفظ مواد مغذی ، در عین حال تقویت بشقاب شما با مواد بخارپز شده و پخته شده در فر به بهترین شکل استفاده می شوند.