تحریریه زندگی آنلاین : خشک کردن سبزیجات در خانه با کولر، پنکه، فر، ماکروفر، بخاری، شوفاز و در هوای آزاد به روشی سنتی از روشهای معمولی خشک کردن سبزیحات در منزل میباشد اما در این میان بهترین روش خشک کردنی سبزی کدام است؟ همان طور که می دانید خشک کردن سبزیجات در خانه یکی از بهترین روشهای نگهداری سبزی برای زمستان است. درسته که این کار ساده و آسان به نظر میرسد، اما اگر در خشک کردن سبزیها نکاتی را رعایت نکنید ممکن است سبزی شما خراب شده و عطر و طعم آن تغییر کرده و سبزی قابل استفاده نباشد. با توجه به اینکه در فصل سرد و زمستان به سختی میتوان سبزی تازه تهیه و استفاده کرد، به همین خاطر لازم است که در فصل تابستان سبزیجات را به روشهای مختلفی مانند فریز کردن و خشک کردن نگهداری کرد. در ادامه با ما سایت بارونک همراه باشید تا شما را با آموزش بهترین روشهای خشک کردن سبزی در خانه و بهترین روش نگهداری سبزیجات خشک شده آشنا کنیم تا در تمام فصلها سبزی خشک تازه و خوش عطر و طعمی داشته باشید.
بیشتربخوانید:
روش خشک کردن سبزی با مایکروویو
مراحل اولیه خشک کردن سبزی
برای خشک کردن انواع سبزی، ابتدا سبزی مورد نظر تازه را از سبزی فروشی تهیه میکنیم و آن را پاک میکنیم. برای داشتن سبزی خشک سبز و سالم باید سبزیهای زرد و پلاسیده را جدا کنید و سبزیهای سبز و سالم را بردارید.
شستن سبزیجات
بعد از پاک کردن سبزی، برای شستن سبزی آن را حدود 10 دقیقه در آب سرد خیس میکنیم تا گل و لای و گرد و خاک سبزی در آب تمیز شود. اگر سبزی زیاد گل و لای داشت، میتوانید آن را چند بار شسته و آبکشی کنید تا کامل تمیز شود.
خرد کردن سبزیجات
برای خرد کردن سبزیجات میتوانید آن را بعد از پاک کردن در اندازه دلخواه خود خرد کنید و بعد از شستن خشک کنید و یا اینکه سبزیها را شسته و آبکشی کنید و بعد از خشک شدن آنها را با دست خرد کنید.
روش اول: خشک کردن سبزی در هوای آزاد
بعد از پاک کردن و شستن سبزی، صبر میکنیم تا کامل خشک شود. بعد آن را در حیاط یا بالکن خانه بر روی یک پارچه نخی به اندازه یک لایه نازک پهن میکنیم و روزی دو سه بار آن زیر و رو میکنیم تا یکنواخت خشک شود.
فقط توجه کنید که سبزی را در یک جای سایه پهن کنید تا تابش مستقیم آفتاب آن را زرد یا سیاه نکند. پس از چند روز که سبزی کامل خشک شد، آن را جمع میکنیم و در ظرفهای شیشهای تمیز و خشک میریزیم و در جای خنک نگه داری میکنیم.
بیشتربخوانید:
آموزش خشک کردن پسته تازه در خانه
روش دوم: خشک کردن سبزی با باد پنکه یا کولر
سبزی مورد نظر را پس از پاک کردن و شستن، در داخل خانه روی پارچهی تمیز نخی پهن میکنیم و باد پنکه یا کولر را روی سبزی تنظیم میکنیم.
پس از 12 ساعت که سبزی با باد کولر یا پنکه خشک شد، پنکه را خاموش میکنیم و یک روز هم سبزی را در هوای آزاد پهن میکنیم تا کاملاً خشک شود.
سپس سبزی خشک شده را جمع کرده و در ظرف شیشهای درب دار میریزیم و در جای خنک نگهداری میکنیم.
روش سوم: خشک کردن سبزی در فر
روش دیگر خشک کردن سبزی استفاده از فر و ماکروفر است. برای خشک کردن سبزی در فر، سبزی پاک شده و شسته شده را روی یک سینی مسی به صورت یک لایه نازک و یکنواخت پهن میکنیم و سینی را در فر قرار میدهیم.
نکته مهم و قابل توجه در این روش این است که فر را باید روی کمترین درجه تنظیم کنید و هر نیم ساعت یک بار سبزی را زیر و رو کنید تا همه سبزیها خشک شود.
روش چهارم: خشک کردن سبزی در ماکروفر
اما برای خشک کردن در ماکروفر ابتدا روی یک بشقاب پارچه تمیز انداخته و سبزی را روی دستمال پهن میکنیم، بعد ماکروفر را روی قدرت بالا تنظیم میکنیم و سبزی را داخل ماکروفر قرار میدهیم تا خشک شود. بعد هر 10 ثانیه یکبار در ماکروفر را باز کرده و سبزی را زیر و رو میکنیم، حدود 1 الی 2 دقیقه زمان برای خشک شدن سبزی در ماکروفر لازم است. بعد از 2 دقیقه سبزیهای خشک شده را جمع میکنیم و بعد از خنک شدن داخل ظرف شیشهای میریزیم و در جای خنک نگهداری میکنیم.
بیشتربخوانید:
4روش خشک کردن آلبالو با توستر یا سولاردم
روش های خشک كردن گوجه فرنگی
روش پنجم: خشک کردن سبزی روی بخاری
از روشهای دیگر خشک کردن سبزی در زمستان، استفاده از بخاری یا شومینه است. در این روش سبزیهای پاک شده و شسته شده را پس از آبکشی، داخل یک پارچه تمیز یا کیسه پارچهای میریزیم و آن را روی بخاری یا شومینه با شعله کم قرار میدهیم تا خشک شود. در این روش میتوانید از شوفاژ هم استفاده کنید.
علت کپک زدن سبزی خشک شده چیست؟
علت کپک زدن سبزیها بعد از خشک شدن این است که هنگام خشک کردن سبزی، آنها را زیاد روی هم تلنبار کردید و آنها را زیر و رو نکردید و قسمتهای زیرین مرطوب مانده و کامل خشک نشدند. همچنین استفاده از زیراندازهای پلاستیکی هم یکی از علتهای کپک زدن سبزی است. برای پهن کردن سبزی حتماً از پارچه استفاده کنید. چون در زیر انداز پلاستیکی یا نایلون هوا رد و بدل نمیشود و سبزیها کامل خشک نشده و در نتیجه خراب میشود.
علت سیاه شدن رنگ سبزیهای خشک شده چیست؟
همانطور که در بالا هم گفته شد، موقع خشک کردن سبزیها در هوای آزاد نباید آنها را زیر تابش مستقیم آفتاب پهن کنیم و سعی کنیم حتماً یک جای سایه انتخاب کنیم. پس علت سیاه شدن رنگ سبزی بعد از خشک شدن، این است که سبزی را در زیر نور خورشید خشک کردهاید.
نکات مهم بعد از خشک کردن سبزی و نگهداری
سبزی خشک شده را زمانی جمع کنید که سبزیها کامل خشک و شکننده باشند و به راحتی در دست خرد شوند. خشک نشدن کامل سبزی باعث کپک زدن آن میشود. برای نگهداری سبزیجات خشک از ظروف شیشهای یا پلاستیکی درب دار تمیز و خشک استفاده کنید. ظرف سبزی خشک را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا مدت بیشتری بتوانید از آن استفاده کنید.