بیشتر بخوانید:
با خواص لوبیا سیاه آشنا شوید
جوشاندن حبوبات
روش اول برای پخت سریع حبوبات نخود و لوبیا جوشاندن آن ها به مدت 10 دقیقه و خیساندن در همان آب به میزان یک ساعت است به این شکل که 5 دقیقه اول با حرارت بالا و 5 دقیقه دوم با حرارت متوسط جوشانده شود و سپس به مدت یک ساعت در همان آب آن ها را بگذارید.
نمک زدن ممنوع
به هیچ عنوان در زمان پخت حبوبات به آن نمک اضافه نکنید زیرا نمک باعث سفت شدن بافت حبوبات و دیر پخته شدن آن ها می شود.
بیشتر بخوانید:
چند راهکار خانگی برای جلوگیری از حشره زدن حبوبات
ترفندهایی برای جلوگیری از حشره زدن حبوبات
استفاده از فلاسک
یکی از ترفندهای کاربردی برای پخت سریع استفاده از فلاسک است .
برای سهولت در کار میتوانید حبوبات را شب با مقداری آب جوش در فلاسک بریزید و در آن را ببندید. صبح خواهید دید که تقریبا پخته شده است.
گرفتن نفخ حبوبات
اگر حبوبات را از قبل خیس کرده اید با عوض کردن آب آن نفخ حبوبات گرفته میشود اما اگر فرصت ندارید می توانید از روش زیر استفاده کنید:
حبوبات خام (نخود لوبیا) ، زیره سبز ،کیسه پارچه ای کوچک ،نمک
ابتدا در قابلمه مناسب بعد از ریختن نخود یا لوبیا ،آب اضافه کنید و بگذارید برای حدود ۵ دقیقه بجوشد حالا حبوبات را آب کش کنید دوباره به قابلمه برگردانید و بهتر است آب جوش روی آنها بریزید و بسته به مقدار حبوبات نمک به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد.در یک کیسه کوچک حدود یک قاشق چایخوری زیره سبز نکوبیده بریزید و داخل قابلمه بیندازید. این ادویه نفخ حبوبات را میگیرد.