تحریریه زندگی آنلاین : سس کچاپ اصولاً با سیبزمینی سرخکرده، برگرها، و پیتزا و برخی از غذاهای موجود در فست فودها مورد استفاده قرار میگیرد و با انواع گوشتهای بریانی و سرخکرده نیز استفاده میشود. این سس معمولاً بهعنوان مایه اصلی درست کردن سایر سسها هم به شمار میرود. سس یکی از چاشنیهای محبوب غذاهاست که در سراسر دنیا طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. این نوع چاشنی به تنهایی مورد استعمال قرار نمیگیرد و در حقیقت به صورت مایع و یا نیمه جامد برای افزودن طعمی هر چه دلچسب تر و ظاهری زیباتر به غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از سسها آماده هستند و برخی دیگر را میتوان به روشهای خانگی تهیه نمود.
تفاوتهای منطقهای بسیار زیادی در مورد نحوه انتخاب انواع سسها وجود دارد و در هر ناحیه افراد با توجه به ذائقه و سلیقه شخصی خود طعم و عطر سسها را تغییر میدهند. برخی طرفدار سسهای تند و فلفلی به همراه سرکه هستند، بعضیها سسهای شیرین و میوهای را ترجیح میدهند. در این مقاله چند نمونه از محبوبترین انواع سسها را به شما معرفی میکنیم.
بیشتربخوانید:
نکاتی مهم در تهیه انواع سس ها
سس سیر به سبک رستورانی
سس سیر، طعم دهندهای لذیذ است که همراه با مرغ، قارچ و ماهی، سرو میشود. این سس، به روشهای مختلفی تهیه میشود که امروز تصمیم داریم یکی از روشهای تهیه آن را به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای سس سیر:
سیر2 بوته
نمک2 قاشق چایخوری
آبلیمونصف پیمانه
روغن ذرت یا آفتابگردان1 پیمانه
روغن زیتون1 پیمانه
طرز تهیه سس سیر:
برای طرز تهیه سس رستورانی ابتدا سیرها را پوست بگیرید و آنها را خوب له کنید. سپس آنها را در مخلوطکن بریزید. نمک و آبلیمو را به سیر اضافه کنید و خوب هم بزنید. همانطور که مخلوطکن روشن است، روغن را بهتدریج اضافه کنید تا سسی یکدست مانند سس مایونز، تهیه شود.
بیشتر بخوانید:
پاستا پنه با سس آلفردو + طرز تهیه
پاستا با مرغ و سس پستو ؛ یک غذا با طعمی استثنایی
سس باربیکیو
مواد لازم برای سس باربیکیو:
کچاپ یا سس گوجهفرنگی2 پیمانه
شکر قهوهای2 قاشق غذاخوری
سس سویا1 قاشق غذاخوری
سس چیلی تندنصف قاشق چایخوری
لیموی آب گرفته1 عدد
پیاز کوچک ریز شده1 عدد
پودر سیرنصف قاشق چایخوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم
طرز تهیه سس باربیکیو:
برای تهیه سس باربیکیو، ابتدا در یک کاسه کوچک، سس کچاپ یا سس گوجهفرنگی، شکر، سس سویا، سس تند و آبلیمو را با هم مخلوط کنید. پیاز ریز شده، پودر سیر، نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب هم بزنید. از سس باربیکیو برای مزه دار کردن گوشت استفاده کنید. سپس گوشت را در سس باربیکیو بخوابانید اما حدود 5 دقیقه قبل از کباب کردن، گوشت را از سس بیرون آورید.
برای ماهی سالمون
«سس مخصوص ماهی» سسی کم چرب، سالم و رژیمی که در اغلب نقاط دنیا برای سرو با ماهی سالمون استفاده میشود.
بیشتربخوانید:
نکاتی مهم در تهیه انواع سس ها
مواد لازم برای سس مخصوص ماهی:
ترخون یا شوید خردشده2 قاشق سوپخوری
تربچه رنده شده2 قاشق سوپخوری
خامه کم چربیک چهارم پیمانه
آب لیموی تازه2 قاشق سوپخوری
پودر تازه فلفل سیاهیکچهارم قاشق چایخوری
نمکیکچهارم قاشق چایخوری
دستور تهیه سس مخصوص ماهی:
ترخون یا شوید ریز شده را با تربچه، مقداری نمک، پودر فلفل، آب لیمو و خامه کم چرب با هم مخلوط کنید تا ترکیب شوند. سپس این سس را هنگام سرو کنار غذا قرار بدهید.
سس کچاپ حرفهای
طرز تهیه سس کچاپ:
برای درست کردن سس کچاپ شما به گوجهفرنگیهای کاملاً رسیده، سرکه سفید، نمک، شکر، موسیر، پیاز، فلفل سیاه، و زنجبیل نیاز دارید. البته اگر میخواهید به روشهای خانگی این سس را تهیه نمایید میتوانید از سایر افزودنیهای دلخواه نظیر سبزیهای معطر نیز بهره بگیرید. روش تهیه سس به این شکل است که ابتدا گوجهفرنگیها را خرد کرده، در سرکه میریزید و میجوشانند سپس نمک را به آن اضافه کرده و خوب به هم میزنید. ماده به دست آمده را پس از فشردهسازی از صافی رد میکنند تا دانهها و پوست گوجهفرنگی از آن جدا شود. بعد شکر را به آن اضافه کرده و مجدداً به مدت 20 دقیقه میجوشانند. سپس ترکیب بهدست آمده را با سایر چاشنیها مخلوط کرده و خوب به هم میزنند تا کاملاً غلیظ شده و آماده مصرف شود.
سس گوجهفرنگی خانگی
سس گوجهفرنگی، در خیلی از غذاها و اکثر ساندویچها استفاده میشود. اما بهتر است که این سس را خودتان در خانه درست کنید، در این صورت نگرانی بابت مواد نگهدارنده آن ندارید.
مواد لازم برای سس گوجه:
رب گوجهفرنگی3 قاشق غذاخوری
کره100 گرم
آب لیموترش تازه2/1 پیمانه
آب1 پیمانه
آرد سفید1 قاشق سوپخوری
فلفل و نمکبه مقدار لازم
طرز تهیه سس گوجهفرنگی:
درون یک ظرف مناسب کره را روی حرارت قرار بدهید تا گرم شود. بعد رب گوجهفرنگی، آرد و کمی نمک و فلفل را در آن بریزید و تفت بدهید. بعد از اینکه ربها کمی سرخ شدند و بوی خامی آرد گرفته شد آب را هم اضافه کنید و بگذارید تا همه مواد با هم بجوشند و کم کم غلیظ شوند. در آخر آبلیمو را به آن اضافه کنید و بعد از اینکه غلیظ شد آن را از روی حرارت بردارید. پس از سرد شدن آن را در ظرف مناسب بریزید.