تحریریه زندگی آنلاین : به عنوان یک قاعده کلی، مصرف غذا بعد از اتمام تاریخ مصرف آن ارزش هیچ خطری را ندارد و این تاکید بیشتر در مورد غذاهایی از قبیل گوشت خام، تخممرغ و ... است چون احتمال شکلگیری باکتریها و در نتیجه مسمومیت غذایی از طریق آنها جدی است.
در اینجا لیستی از غذاهایی که بعد از تاریخ انقضا باید از مصرف آنها اجتناب شود، معرفی شدهاند:
جوانهها: انواع جوانه غلات به دلیل اینکه در بستهبندی در شرایط گرم و مرطوب هستند، مستعد ابتلا به آلودگی و رشد باکتریهایی مانند ای کولای و سالمونلا هستند. اگر شما خیلی جوان، باردار، سالمند و یا بیمار هستید بههیچوجه حتی یک روز هم بعد از اتمام تاریخ مصرف جوانهها، آنها را استفاده نکنید.
بیشتربخوانید:
15محصول غذایی بدون تاریخ انقضا
سالاد آماده: سالادهای آماده حاوی اسفناج، سبزیجات برگدار، کلم و غیره نباید بعد از تاریخ مصرفشان مصرف شوند. بهطورکلی بهتر است از خریداری سالاد و سبزیجات آماده خودداری کنید. خودتان سبزیجات تازه را بهدقت شسته و سالاد را تهیه و خیلی زود نیز مصرف کنید.
تخممرغ: مصرف تخممرغ به خصوص خام آن حتی چند روز بعد از تاریخ انقضا نیز دردسرساز میشود و شما وضعیت اورژانس پزشکی پیدا کنید. تخممرغ منقضی شده یکی از شایعترین علتهای بیماریهای ناشی از مواد غذایی است و مصرف آن میتواند منجر به درد شکم و اسهال شدید شود.
گوشتهای بستهبندیشده: باکتریهای ای کولای و لیستریا در گوشتهای بستهبندی شده وجود دارند. این باکتریها قبل از بستهبندی کردن در گوشتها رخنه کرده و تکثیر میشوند و حتی در گوشتهای سرد (کالباس) که از سوپرمارکت میخرید و مصرف میکنید وجود دارند. به عقیده متخصصان فرانسوی تا حد امکان از مصرف این فراوردهها خودداری کنید و هرگز آنها را بعد از تاریخ انقضا مصرف نکنید.
در حالت کلی سوسیس و کالباس و غیره باید در عرض یک هفته بعد از خرید مصرف شوند. باکتری لیستریا خطرناکترین شکل مسمومیت غذایی را به همراه دارد و در موارد شدید حتی منجر به مرگ میشود.
علاوه بر این، نیترات موجود در این گوشتها با خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطانها مرتبط است.
بیشتربخوانید:
مواد غذایی که منجر به سکته قلبی میشوند
میگو: انواع خام و یا یخزده میگو در معرض آلودگی به انواع میکروبها هستند. بنابراین بهتر است در زمان خرید و مصرف این مواد غذایی و بخصوص میگو به تاریخ مصرف آن توجه داشته باشید و از مصرف میگوهای تاریخ گذشته حتی به مدت یک روز خودداری کنید.
گوشت گاو: اگر تاریخ مصرف آن گذشته باشد باکتریای کولای میتواند باعث مسمومیت و بیماری انسان شود. قبل از مصرف گوشت چرخکرده تاریخ مصرف آن را بهدرستی بررسی کنید.
گوشت را بهخوبی و کامل بپزید تا از مسمومیت غذایی دور باشید. از خرید و مصرف گوشتهای تاریخ گذشته جدا خودداری کنید.
پنیرهای نرم: مصرف پنیرهای سفتی مانند چدار مشکلساز نخواهد شد. میتوانید قسمت کپک زده پنیر را جدا و قسمتهای تازه و تمیز آن را مصرف کنید. اما در خصوص پنیرهای نرم اینگونه نیست. پنیرهای نرم به خصوص پنیرهای فرانسوی مانند پنیر بری خیلی زود طعمه باکتری لیستریا میشوند. در نتیجه باید از مصرف آنها بعد از تاریخ انقضا خودداری شود.
مرغ: موقع خرید مرغ حتماً به تاریخ مصرف آن دقت کرده و از خرید مرغهای تاریخ گذشته خودداری کنید. اگر میخواهید مرغ را فریز کنید نیز حتماً باید قبل از انقضای تاریخ مصرف باشد. فرقی نمیکند مرغ تازه باشد یا یخزده. حتماً آن را بهطور کامل بپزید و خیلی زود مصرف کنید تا امکان مسمومیت گوشت آن با باکتریای کولای به حداقل برسد.
بیشتربخوانید:
حقایقی درباره "تاریخ انقضا"ی موادغذایی