رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزش مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه توصیه کرد: افراد در پایان سال خانه تکانی دارویی را انجام داده و داروهای تاریخ مصرف گذشته را معدوم و داروهای بلااستفاده را به مراکز منتخب هلال احمر اهداء کنند.
وریا رحیمی، با تاکید بر لزوم خانه تکانی دارویی، گفت: داروهای یک شخص برای شخص دیگر قابل استفاده نبوده و نمیتوان از آنها در موارد بیماری مشابه استفاده کرد.
وی با بیان اینکه لازم است در پایان هر سال خانه تکانی از قفسه داروهای موجود در منزل انجام شود، اظهار کرد: در مرحله نخست لازم است تا داروهایی که تاریخ انقضاء آنها گذشته را از بسته بندی اصلی خارج کرده و داخل کیسه زباله و یا چاه فاضلاب ریخته و معدوم شوند.
رحیمی افزود: تاریخ انقضاء دارو به طور معمول به تاریخ شمسی یا میلادی روی جعبه مقوایی داروها یا در انتهای ورقههای آلومینیومی بسته بندی قرصها و کپسولها و یا بر روی شیشه آمپول و ویالهای تزریقی نوشته شده و در خصوص پمادها و کرمهای موضعی نیز این تاریخ بر روی انتهای تیوپ پماد و کرم حک شده است.
رحیمی خاطرنشان کرد: قطرههای چشمی هم که از باز شدن درب آن یک ماه گذشته دیگر استریل نیستند و باید دور ریخته شوند.
وی تصریح کرد: برای معدوم کردن شربتها باید آنها را در فاضلاب خالی کرده و شیشههای آن دور ریخته شود و برای معدوم کردن آمپولها و سرنگهای تاریخ مصرف گذشته نیز باید آنها را در کیسه زباله ریخته و معدوم کرد.
رییس اداره تحقیق و توسعه و آموزش مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه توصیه کرد: افراد داروهایی را که تاریخ انقضاء آنها فرا نرسیده، ولی استفادهای در منزل ندارد را به مراکز منتخب جمعیت هلال احمر اهدا کنند.
رحیمی در ادامه به منظور پیشگیری از بروز مسمومیت با مواد شیمیایی و شویندههای خانگی در هنگام خانه تکانی توصیههایی داشت و اظهار کرد: افراد حتما در هنگام استفاده از این مواد پنجرهها را باز کنند تا هوا به خوبی در محیط جریان داشته باشد و از بکاربردن این مواد در محیطهای بسته و فاقد تهویه مناسب جدا اجتناب کنند.
وی در خصوص اختلاط مواد شیمیایی مانند جوهرنمک با فرآوردههای سفید کننده هشدار داد و افزود: بخار و گازهای ناشی از این اختلال بسیار سمی و خفه کننده است و میتواند آسیبهای جدی برای افراد داشته باشد.
رحیمی همچنین هشدار داد: افراد هرگز مواد شیمیایی، مواد شوینده، مواد سوختی مانند نفت و نیز سموم دفع آفات را در ظروف مشابه مواد خوراکی و آشامیدنی(مانند بطری نوشابه) قرار ندهند.
این مسئول در پایان تاکید کرد: والدین در زمان خانه تکانی پایان سال بیشتر مراقب کودکان باشند و تمامی داروها، موادشیمیایی و شویندهها را از دسترس آنها دور نگه دارند.
منبع: عصر ایران