Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 18:48

2
اسفند
با خواص جادویی کره پسته بیشتر آشنا شوید!

با خواص جادویی کره پسته بیشتر آشنا شوید!

بهبود سلامت قلب، ارتقای عملکرد چشم، کنترل وزن و پیشگیری از سرطان از مهمترین خواص کره پسته به شمار می‌آیند. کره پسته از آسیاب و تفت دادن پسته خام به همراه شکر یا عسل بدست می آید.

خواص کره پسته چیست ؟

به دلیل گسترش بیماری‌ها، امروزه همه افراد به دنبال رژیم‌های سالم هستند. کره پسته نه تنها به عنوان صبحانه مورد استفاده قرار می‌گیرد بلکه می‌تواند در وعده‌های غذایی و به عنوان تنقلات در طول روز استفاده شود. پسته منبع غنی از آنتی اکسیدان، فیبر و پروتئین است. در این مقاله به بررسی برخی از خواص کره پسته و طرز تهیه‌ی آن می‌پردازیم.

پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

کره پسته چیست ؟

کره پسته محصول غذایی است که از حاصل آسیاب و برشته کردن پسته خام به همراه شکر و همچنین اضافه کردن برخی طعم دهنده‌ها مانند هل تولید می‌شود، معمولا برای تهیه کره پسته از ترکیب ۸۰ درصد مغز پسته دهان بسته و ۲۰ درصد شکر و وانیل استفاده می‌کنند.

دلیل انتخاب پسته دهان بسته این است که این نوع پسته از نظر سلامت بهترین نوع آن است. اصطلاح کره به این محصول به این دلیل اطلاق می‌شود، زیرا در طی فرایند تولید، روغن پسته از آن جدا نمی‌شود و چربی محصول کاملا در آن باقی می‌مانند و باعث خمیری شدن کره می‌شود. همچنین قابل توجه است که بدانید روغن و چربی پسته کاملا فاقد کلسترول است.

۱. خاصیت آنتی اکسیدانی

یکی از خواص کره پسته خاصیت آنتی اکسیدانی است. پسته در مقایسه با سایر دانه‌های روغنی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری است. آنتی اکسیدان برای سلامتی بدن ضروری است. آنتی اکسیدان از آسیب‌های سلولی و برخی از بیماری‌ها از جمله سرطان پیشگیری می‌کند. پسته منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها لوتئین، ویتامین E و ویتامین ث است.

۲. کالری پایین

در میان آجیل‌ها، شاه بلوط کالری کمتری نسبت به پسته دارد. اما بافت آن بیشتر شبیه سبزی نشاسته‌ای است و استخراج روغن از آن ممکن نیست. کره پسته دارای کالری پایینی است، بنابراین می‌توانید از خواص آن بهره ببرید بدون آنکه کالری شما به مقدار قابل توجهی افزایش یابد.

۳ .منبع اسید آمینه

آمینو اسید‌های زنجیره دار یا شاخه‌ای شامل لوسین، ایزولوسین، و والین هستند. ترکیبی از این سه اسید آمینه ۱/۳ بافت عضلانی بدن را تشکیل می‌دهد. کره پسته یک منبع غنی برای این اسید آمینه‌ها به حساب می‌آید، بنابراین اگر شما قصد بدنسازی دارید می‌توانید این اسید آمینه‌ها را از کره پسته دریافت کنید.

۴. سلامت چشم

یکی دیگر از خواص کره پسته پیشگیری از برخی بیماری‌های چشمی است. در میان آجیل‌ها، پسته دارای بیشترین مقدار لوتئین و زیگزانتین است که هر دو از مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌ها برای سلامت چشم به حساب می‌آیند. این آنتی اکسیدان‌ها احتمال بیماری‌های چشمی از جمله دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (بیماری که با افزایش سن باعث تاری دید و نابینایی می‌شود) و آب مروارید را کاهش می‌دهد.

۵. منبع غنی آرژنین

پسته و کره پسته از بهترین منابع آرژنین هستند. این مولکول به بهبود عملکرد بسیاری از فرآیند‌های بدن کمک می‌کند. آرژنین نقش مهمی در تنظیم فرآیند‌های متابولیک بدن دارد. همچنین آرژنین با افزایش سطح اکسید نیتروژن در بدن مانع انسداد دیواره شریانی می‌شود.

۶. سلامت روده

تمام آجیل‌ها دارای فیبر هستند که به جلوگیری از یبوست کمک می‌کند. همچنین پسته حاوی پری بیوتیک است. پری بیوتیک باعث افزایش تعداد باکتری‌های مفید روده و کاهش باکتری‌های مضر می‌شود و به بهبود سلامت روده کمک می‌کند.

۷. سلامت قلب

خوردن پسته و کره پسته می‌تواند برای سلامت قلب مفید باشد. پسته غنی از اسید‌های چرب غیراشباع است که کاهش فشار خون بالا کمک می‌کند. فیتواسترول جذب کلسترول از مواد غذایی را کاهش می‌دهد و باعث کاهش سطح کلسترول بد می‌شود. کلسترول بد باعث انسداد رگ‌های خونی، کاهش جریان خون و افزایش بیماری‌های قلبی می‌شود.

۸. تقویت سیستم ایمنی

از دیگر خواص کره پسته می‌توان به بهبود عملکرد سلول‌های ایمنی اشاره کرد. مصرف کره پسته می‌تواند به شما در دستیابی به یک سیستم ایمنی سالم کمک کند. پسته حاوی مقدار زیادی ویتامین B۶ است که برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی حیاتی است. همچنین سطح بالای آنتی اکسیدان موجود در پسته به بدن در دفاع از بیماری‌های مختلف میکروبی کمک می‌کند.

۹. بهبود اختلال عملکرد جنسی در مردان

یکی دیگر از خواص کره پسته افزایش میل جنسی و بالابردن سطح نعوظ است. اگرچه از لحاظ علمی ثابت نشده است، اما در یک بررسی آماری نشان داده شد که مصرف کره پسته اختلال نعوظ در مردان را بهبود می‌بخشد.

۱۰. پیشگیری از سرطان

پسته و کره پسته غنی از آنتی اکسیدان‌ها هستند که به کاهش احتمال سرطان پوست، پروستات و ریه کمک می‌کند. پسته غنی از گاما-توکوفرول است که نفوذ تابش مضر خورشید را مهار می‌کند.

۱۱. کنترل وزن

پسته غنی از فیبر است که می‌تواند شما را برای مدت طولانی سیر نگه دارد و به کنترل وزن کمک می‌کند. همچنین پسته دارای چربی‌های غیر اشباع است که باعث افزایش وزن نمی‌شود.

روش تهیه‌ی کره پسته صنعتی

در نحوه تولید صنعتی کره پسته از مغز پسته بو داده و آسیاب شده همراه با شکر و کمـی نمک به دست می‌آید. در حال حاضر درصنعت غـذا اسـتفاده از افزودنی‌هـا مثـل امولـسیون کننـده‌هـا، آنتـی اکسیدان‌ها، قوام دهنده‌ها جهت بهبـود کیفیـت و افـزایش عمر ماندگاری محصولات غذایی متداول شـده اسـت.

این محصول دارای ارزش غذایی بالایی است و به دلیل وجود مقادیر بالای فسفر و آهن جهت افزایش حافظه و ضریب هوشی مناسب است، همچنین برای ورزشکاران و بزرگسالان خوراکی مقوی، کم حجم و سریع الجذب و مفید است. بهترین روش تولید کره پسته استفاده نکردن از افزودنی‌های شیمیایی و همچنین عدم استفاده از حرارت زیاد برای تولید آن است.

پسته غنی از فیبر است که می‌تواند شما را برای مدت طولانی سیر نگه دارد و به کنترل وزن کمک می‌کند. همچنین پسته دارای چربی‌های غیر اشباع است که باعث افزایش وزن نمی‌شود.

طرز تهیه کره پسته خانگی

یکی از بهترین و مغذی‌ترین مشتقات پسته، کره پسته است. این کره محصول غذایی‌ست که از حاصل آسیاب و برشته کردن پسته خام به همراه شکر و همچنین اضافه کردن برخی طعم دهنده‌ها همانند هل تولید می‌شود.

اصطلاح کره به این محصول به این دلیل اطلاق می‌شود، زیرا در طی فرایند تولید، روغن پسته از آن جدا نمی‌شود و چربی محصول کاملا در آن باقی می‌مانند و باعث خمیری شدن کره می‌شود.

کره پسته به علت استفاده نکردن از افزودنی‌هایی همانند روغن، کره یا لِسیتین (یک نوع افزودنی خوراکی که در صنعت شیرینی و شکلات‌سازی بسیار استفاده می‌شود) بافت سفت و ضخیم دارد.

مرحله دوم تهیه کره پسته

تمام مغز پسته‌ها را در آسیاب یا مخلوط کن ریخته تا کاملا له شوند.

مقداری کمی آب گرم به آن‌ها اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کنند.

اگر حاصل مطلوب نبود، کمی دیگر به آن آب بیافزایید

فواید و خواص دارویی پسته

*جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.

*مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.

*خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند

*مغز و ذهن را تقویت می کند.

*پسته معده را تقویت می کند.

*برای تسکین سرفه مفید است.

*برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.

 * برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود.

*اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.

نکات مورد توجه در تهیه کره پسته

*تهیه این نوع کره در منزل کار بسیار ساده‌ای است، تنها نکته در ساخت این دستور استفاده از پسته خام است.

*مهم‌ترین نکته در تهیه کره پسته استفاده از مغز پسته خام و مرغوب است.

*پسته‌های تفت داده و نمکی مناسب تهیه این نوع کره نیست.

*همچنین در تهیه پسته باید توجه کرد که مرغوبیت و تازگی داشته باشد، زیرا برخی پسته‌ها چربی کمتری دارند.

*در هر حال از هر نوع پسته‌ای برای تهیه کره پسته می‌توان استفاده کرد.

 

برچسب ها: پروستات، تغذیه و سلامت، پیشگیری از سرطان، اختلالات جنسی، پیشگیری از بیماری ها، روغن های گیاهی، امگا3، اسیدآمینه، تقویت قوای جنسی مردان، کره پسته، منابع آرژنین، مواد غذایی پری بیوتیک، اسید‌های چرب غیراشباع تعداد بازديد: 612 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز