Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 - 13:46

28
اردیبهشت
آشنایی با غذاهای ضد دیابتی

آشنایی با غذاهای ضد دیابتی

مواد غذایی ضد دیابت غذاهایی هستند که ممکن است به مدیریت سطح قند خون و کاهش خطر عوارض دیابت کمک کنند. این مواد غذایی از راه‌های مختلف مانند تثبیت سطح قند خون، بهبود حساسیت به انسولین

به قلم : زیر نظر: دکتر سعید دعائی ؛ متخصص تغذیه ؛ استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

امین پایداره : کارشناس تغذیه

amin.paidare80@gmail.com

سینا منوچهرنیا : دانشجوی کارشناسی تغذیه

 

تحریریه زندگی آنلاین : مواد غذایی ضد دیابت غذاهایی هستند که ممکن است به مدیریت سطح قند خون و کاهش خطر عوارض دیابت کمک کنند. این مواد غذایی از راه‌های مختلف مانند تثبیت سطح قند خون، بهبود حساسیت به انسولین، کاهش التهاب، ترویج سیری، افزایش سلامت روده و تامین مواد مغذی ضروری می‌توانند به کنترل بیماران دیابتی کمک کنند.

 

تخم‌مرغ

تخم‌مرغ به دلیل داشتن مواد مغذی غنی می‌تواند اثر محافظتی در برابر دیابت داشته باشد. به دلیل محتوای پروتئین بالا، تخم‌مرغ با افزایش سیری و کاهش کالری دریافتی به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کند. همچنین تخم‌مرغ حاوی چربی‌های سالم از جمله اسیدهای چرب امگا 3 است که می‌تواند حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد و التهاب را کاهش دهد. تخم‌مرغ سرشار از کولین است، یک ماده مغذی که از سلامت مغز حمایت می‌کند و ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین کمک نماید.

 

 دانه چیا

دانه چیا منبع عالی فیبر محلول است که می‌تواند فرآیند هضم را کند نموده و با جلوگیری از افزایش سریع قند خون به تنظیم سطح قند خون کمک کند و همچنین دانه‌های چیا دارای شاخص گلیسمی (GI) پایین هستند، به این معنی که تاثیر کمتری بر سطح قند خون دارند. ترکیبی از فیبر، پروتئین و چربی‌های سالم در دانه‌های چیا می‌تواند به شما کمک کند احساس سیری طولانی‌تری داشته باشید، کالری دریافتی را کاهش دهید و به مدیریت وزن کمک کند. دانه چیا سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری مانند منیزیم است که از سلامت متابولیک بدن ما حمایت می‌کند.

بیشتربخوانید:

تغذیه مناسب در بیماران مبتلا به دیابت

 

ماست

ماست علاوه بر اینکه شاخص گلایسمی پایینی دارد، سرشار از پروبیوتیک‌ها است که باکتری‌های مفیدی هستند که می‌توانند سلامت روده را بهبود ببخشند. باکتری‌های مفید در روده می‌توانند حساسیت به انسولین و سلامت متابولیک کلی را افزایش دهند و به دلیل بهبود در جذب برخی ویتامین‌ها می‌توانند از عملکرد کلی متابولیک حمایت کنند.

 

مرکبات

مرکبات حاوی فلاونوئیدها هستند که نشان داده شده است حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشند و خاصیت ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی دارند. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند به کاهش التهاب کمک کند. همچنین مرکبات دارای محتوای آب بالایی هستند که به هیدراته نگه داشتن بدن ما کمک می‌کنند.

 

 آووکادو

محتوای بالای فیبر موجود در آووکادو با کاهش سرعت هضم و جلوگیری از افزایش سریع قند خون به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کند. آووکادو سرشار از چربی‌های تک غیراشباع است که می‌تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و التهاب را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف آووکادو با کاهش سطح گلوکز و انسولین ناشتا و همچنین کاهش بروز دیابت نوع 2 مرتبط است.

بیشتربخوانید:

راهکارهای طبیعی تنظیم قندخون

 

 

 

 کلم بروکلی

بروکلی حاوی ترکیبی به نام سولفورافان است که به کاهش سطح قند خون کمک می‌کند. سولفورافان ممکن است باعث کاهش تولید گلوکز در سلول‌های کبدی و بهبود سطح گلوکز خون ناشتا در شرکت‌کنندگان مبتلا به دیابت نوع 2 شود. آنتی‌اکسیدان‌ها و فیتوکمیکال‌های موجود در بروکلی می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند که برای مدیریت دیابت مفید است.

 

 قهوه

مصرف قهوه با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط عکس دارد. مطالعات نشان داده‌اند که نوشیدن 1 تا 6 فنجان قهوه در روز در مقایسه با افرادی که قهوه نمی‌نوشند یا قهوه کمیاب می‌نوشند با خطر کمتری برای دیابت همراه است. در حالی که اغلب تصور می‌شود کافئین تنها جزء فعال قهوه است، سایر ترکیبات قهوه مانند اسید کلروژنیک نیز ممکن است در بهبود متابولیسم گلوکز و حساسیت به انسولین نقش داشته باشند.

در این مقاله به مواد غذایی ضد دیابت پرداختیم، البته برخی مواد غذایی نیز ممکن است مشکلات مربوط به دیابت را تشدید کنند. به عنوان مثال مصرف زیاد گوشت قرمز، چه فرآوری شده و چه فرآوری نشده، با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. این ارتباط ممکن است به دلیل عواملی مانند سطوح بالای چربی‌های اشباع شده، آهن هِم و سایر ترکیبات موجود در گوشت قرمز باشد که می‌تواند مقاومت به انسولین و التهاب را تشدید نماید.

برچسب ها: دکتر سعید دعائی تعداد بازديد: 21 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز