Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 28 اسفند 1403 - 03:34

27
اسفند
آیا فقط افراد چاق دیابت می‌گیرند؟

آیا فقط افراد چاق دیابت می‌گیرند؟

چاقی در هر درجه‌ای می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد، اما این موضوع به این معنی نیست که افرادی که وضعیت وزنی مناسبی دارند، مبتلا به دیابت نمی‌شوند

تحریریه زندگی آنلاین : استادیار تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص اینکه افراد لاغر از ابتلا به دیابت مصون می‌مانند یا خیر، توضیحاتی داد. به گزارش زندگی آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر گلاله اصغری، در پاسخ به این سوال که آیا اضافه وزن و چاقی می‌تواند دلیل ابتلای قطعی به بیماری قند باشد، گفت: چاقی در هر درجه‌ای می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد، اما این موضوع به این معنی نیست که افرادی که وضعیت وزنی مناسبی دارند، مبتلا به دیابت نمی‌شوند، بلکه سایر عوامل مثل رژیم غذایی ناسالم، کم‌تحرکی و به طور کلی شیوه زندگی نامناسب، سلامت این افراد را تهدید می‌کند. اگر در خویشاوندان درجه یک فردی مبتلا به دیابت نوع دو باشد، حتما در غربالگری‌ها باید قند خون با حساسیت بیشتری بررسی شود، ولی در عین حال می‌توان گفت عوامل محیطی سبب بیان ژن‌های مرتبط با ابتلا به دیابت شده‌اند. افرادی که مبتلا به دیابت هستند ممنوعیت مصرف هیچ غذایی را ندارند، بلکه این افراد محدودیت‌های غذایی دارند، این افراد تمام گروه‌های غذایی را می‌توانند در اندازه مشخص و کنترل شده استفاده کنند؛ به این ترتیب این بیماران از سفره غذای خانواده استفاده می‌کنند و نیاز به مصرف غذاهای خاصی ندارند. غذاهای مصرفی مبتلایان به قند با اصول غذایی سالم تطبیق دارد و این موضوع برای همه افراد جامعه صدق می‌کند، گروه‌های نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت و پروتئین‌ها، لبنیات، حبوبات و مغزها باید در سبد غذایی این افراد باشد. کربوهیدرات‌ها بزرگ‌ترین بخش از انرژی دریافتی بیماران را تشکیل می‌دهند، اما باید دقت کرد که از انواع سبوسدار و پرفیبر استفاده شود.

برای مثال غلات سبوس‌دار مثل نان‌های سبوسدار را جایگزین غلات تصفیه شده مانند نان‌های سفید کنید و در خصوص شیرینی و انواع قندهای ساده مانند عسل و یا مربا تا ۱۰ درصد انرژی دریافتی می‌تواند در رژیم غذایی بیماران قرار گیرد، بنابراین محدودیت دریافت قندهای ساده و نه ممنوعیت آنها توصیه می‌شود.

بیشتربخوانید:

دیابت گرم دارید یا سرد؟

تعداد بازديد: 27 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز