تحریریه زندگی آنلاین : یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی معتقد است: شایعههای تغذیهای که عمدتا در فضای مجازی منتشر میشوند، سرانه مصرف برخی گروههای غذایی مفید و ضروری را تحت تاثیر قرار میدهند. به گزارش زندگی آنلاین، دکتر احمدرضا رسولی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با ابراز تاسف از انتشار انواع کلیپها و ویدئوها با محتوای غیرعلمی و بیاساس در فضای مجازی، اظهار کرد: مخاطبان باید در پذیرش اینگونه محتواها، هوشیار باشند و برای کسب اطلاع، به افراد متخصص و منابع علمی معتبر مراجعه کنند. در برخی ویدئوها، فردی به ظاهر متخصص که روپوش سفید دارد یا از گوشی پزشکی استفاده میکند، بدون استناد به هیچگونه منبع علمی، ادعاهایی را درباره بعضی خوراکیها مطرح میکند که صحیح نیستند. برخی از این محتواها، شهروندان را از مصرف شیر منع میکنند و بعضی مواد غذایی دیگر مثل بادام و کلم بروکلی را بهعنوان منابع غنیتر کلسیم معرفی میکنند. برخی محتواهای منتشرشده، سلامت شیرهای پاستوریزه را به روشهای مختلف زیر سوال میبرند، مثلا ادعا میکنند این شیرها با آب یا ماده سفیدکننده مخلوط شدهاند یا حاوی نگهدارنده برای طولانی شدن زمان ماندگاری هستند، در حالی که هیچ ماده نگهدارندهای در شیر مدتدار وجود ندارد و نوع فرآیندی که در فرآوری و بستهبندی شیر فرادما طی میشود، دلیل بالا بودن ماندگاری آن است. در برخی شایعات ادعا میشود مرغها، هورمونیاند یا ماهی سالمون که با گوشت صورتی رنگ شناخته میشود، همان ماهی قزلآلا است که به آن رنگ زده شده است و همه این شایعات، مصرف این منابع پروتئینی را تحت تاثیر قرار میدهند. این شایعات میتوانند اثرهای سوء و زیانباری به خصوص در دورههای مهم زندگی افراد مثل بارداری و خردسالی یا نوجوانی که دوره رشد و تکامل است، داشته باشند، بنابراین لازم است مخاطبان، هوشیاری لازم را در تشخیص حقایق علمی از شایعات بیپایه و اساس داشته باشند.