Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 18:13

9
بهمن
چرا کاهش وزن ناگهانی خطرناک است؟

چرا کاهش وزن ناگهانی خطرناک است؟

بسیاری از افراد دغدغه کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل را دارند که برای این منظور تمرینات مختلف ورزشی و رژیم‌های غذایی را امتحان می‌کنند. اما کاهش وزن همیشه خوشایند نیست

بسیاری از افراد دغدغه کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل را دارند که برای این منظور تمرینات مختلف ورزشی و رژیم‌های غذایی را امتحان می‌کنند. اما کاهش وزن همیشه خوشایند نیست و اگر بدون تغییر در برنامه زندگی اتفاق بیفتد می‌تواند هشدار ابتلا به مشکل جدی باشد که هرگز نباید بی‌اهمیت تلقی شود.

کاهش وزن ناگهانی به‌حالتی اطلاق می‌شود که فرد ۴ تا ۶ کیلوگرم وزن را طی چند هفته از دست می‌دهد درحالی‌که هیچ تغییری در رژیم غذایی و فعالیت‌های جسمانی ایجاد نشده ‌است. در مورد کودکان، کاهش بیش از ۵ درصد وزن اولیه طی چند هفته علامت جدی خطر تلقی می‌شود. علت های متعددی در کاهش وزن غیرعادی نقش دارند. وزن با تعادل بین دریافت و مصرف انرژی ارتباط دارد و کاهش وزن زمانی اتفاق می‌افتد که دریافت انرژی کمتر از نیاز بدن باشد یا انرژی بیشتری سوخت‌وساز شود و در بعضی موارد نیز هر دو عامل تاثیر دارند. اما علت های کاهش وزن ناگهانی عبارتند از:

بیماری‌های مزمن: بیماری‌های مزمن گوارشی و عفونی در این زمینه نقش دارند. بیماری ایدز و سل از جمله بیماری‌های عفونی هستند. پرکاری تیروئید نیز عامل مهم کاهش وزن به‌رغم افزایش اشتهاست زیرا افزایش خیلی زیاد هورمون‌های تیروئید بر متابولیسم تاثیر می‌گذارند. دیابت کنترل‌نشده نیز با افزایش مصرف انرژی و اشتها همراه است که تشنگی مداوم نیز اتفاق می‌افتد. بیماری کرون یکی دیگر از این بیماری‌هاست که به‌دلیل اسهال مزمن اتفاق می‌افتد و فرد از دردهای گوارشی نیز رنج می‌برد.

 بیشتربخوانید:

این دمنوش های لاغری کوره چربی سوزی هستند

 

 

سوءجذب ریزمغذی‌ها: سوءجذب ریزمغذی‌ها نیز حتی با افزایش اشتها می‌تواند به لاغر شدن بیانجامد. در این شرایط فرد مدفوع زیاد و معمولا چرب دارد. بیماری سلیاک نیز به‌رغم حفظ اشتهای فرد با کاهش وزن همراه است زیرا ریزمغذی‌ها در جداره روده جذب نمی‌شوند. البته سوءجذب می‌تواند ناشی از تغذیه نادرست، کاهش اشتها یا مشکلات دندانی و حرکتی در سالمندان نیز باشد.

کاهش اشتها: کاهش اشتها ممکن است زمینه‌ساز لاغری شود که به‌خصوص در افراد مبتلا به اختلالات روانی مانند افسردگی شدید یا اختلالات جدی تغذیه مانند بی‌اشتهایی عصبی دیده می‌شود.

سرطان: سرطان یکی از مهم‌ترین علت های کاهش اشتها محسوب می‌شود زیرا علاوه بر تاثیر تومورها، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی نیز در این زمینه نقش دارند.

مصرف داروها: مصرف مداوم بعضی داروها نیز بر اشتها و وزن تاثیر می‌گذارد. از جمله مهم‌ترین داروها در این زمینه می‌توان به بعضی داروهای ضدافسردگی و آمفتامین‌ها اشاره کرد.

استرس: با اینکه استرس معمولا با افزایش وزن همراه است زیرا بر مکانیسم‌های هورمونی به‌خصوص ترشح کورتیزول و مکانیسم‌های هیجانی ( تمایل به تنقلات زیاد) تاثیر می‌گذارد اما استرس خیلی شدید همراه با ناراحتی معده می‌تواند منجر به کاهش اشتها و لاغری شود.

یادتان باشد که اگر بدون هیچ علت مشخصی با کاهش وزن مواجه شدید، هرگز نباید نسبت به آن بی‌اهمیت باشید بلکه لازم است با پزشک مشورت کنید تا با بررسی وضعیت سلامت تان، علت کاهش وزن تشخیص داده‌ شود.

 یشتر بخوانید:

چای گلپر ؛ راهی سریع برای لاغری

لاغری شکم و پهلو؛ چند تمرین ساده یوگا

 

 

برچسب ها: تغذیه، رژیم غذایی، چاقی، استرس، سرطان، لاغری، کاهش وزن، سوخت و ساز بدن، لاغری سریع تعداد بازديد: 187 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز