Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 10 فروردین 1403 - 09:12

19
آبان
خوردن غذاهای سرخ‌شده چه بلایی سرتان می‌آورد؟

خوردن غذاهای سرخ‌شده چه بلایی سرتان می‌آورد؟

گرچه خوراکی‌های سرخ‌شده طعم دلچسبی دارند، اما طی این فرایند پخت، ترکیباتی در آنها تولید می‌شوند که برای سلامت بدن مضر هستند. همچنین حرارت بالا در ساختار مولکول‌های چربی نیز تغییر ایجاد می‌کند که با بروز عوارضی همراه است.

شناخت پیامدهای مصرف مداوم غذاهای سرخ‌شده قطعا می‌تواند تمایل به آنها را کاهش دهد تا روش‌های سالم طبخ غذا انتخاب شوند. در ادامه این مطلب به ۳ مورد از عوارض اصلی عادت به خوردن غذای سرخ شده پرداخته ایم که به ترتیب عبارتند از:

۱. اضافه‌وزن و چاقی

سرخ‌کردن مواد غذایی در حجم زیادی از روغن انجام می‌شود که کالری بالایی دارد. بخشی از این چربی جذب ماده‌غذایی می‌شود و معمولا در بافت غذا باقی می‌ماند. در نتیجه انرژی دریافتی از این غذا به‌طور قابل‌توجهی بالا می‌رود. در صورت مصرف مداوم این نوع غذا احتمال عدم‌تعادل انرژی اتفاق می‌افتد که زمینه‌ساز اضافه‌وزن و چاقی خواهد بود. متاسفانه چاقی یکی از مهم‌ترین علت های بروز اختلالات متابولیک و بروز بیماری‌های جدی مانند بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت و... است.

بیشتربخوانید:

کدام داروهای گیاهی و مکمل‌ها در کاهش وزن تاثیر دارند؟

 

 

 

 

۲. بروز التهابات

مصرف چربی‌ها چه از نوع اشباع یا غیراشباع در حد متعادل برای بدن ضروری هستند. اما مشکل زمانی اتفاق می‌افتد که ساختار مولکولی آنها تغییر کند و به چربی‌های ترانس تبدیل شوند که تاثیرات جدی بر سلامت خواهد داشت. مطالعات مختلف نشان می‌دهد که مصرف چربی‌های ترانس التهابات بدن را افزایش می‌دهد که زمینه بروز بیماری‌های مزمن مانند دیابت و بیماری‌های قلبی‌عروقی را تشدید می‌کند. غذاهای سرخ‌شده حاوی مقدار زیادی از این ترکیبات هستند. از طرفی، اسیدهای چرب ترانس می‌توانند تقسیم‌بندی لیپوپروتئین‌ها را تغییر داده و زمینه‌ساز افزایش تری‌گلیسرید خون شوند.

۳. تجمع ترکیبات سمی در بدن

علاوه بر تاثیراتی که مصرف غذاهای سرخ‌شده بر سلامت بدن دارد باید اشاره کرد که این غذاها می‌توانند حاوی ترکیبات سمی باشند که طی روند پخت ایجاد می‌شوند. این ترکیبات زمانی که با بوی دود و حالت سیاهی ماده ‌غذایی همراه است به بیشترین حد می‌رسد اما حتی پیش از این نیز احتمال ایجاد آنها وجود دارد. یکی از این ترکیبات، آکریلامید نام دارد که هنگام حرارت نشاسته بیش از ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد، ایجاد می‌شود. براساس مطالعات، دریافت مداوم این ترکیبات می‌تواند خطر ابتلا به بعضی سرطان‌ها را افزایش دهد.

 بیشتر بخوانید:

چای گلپر ؛ راهی سریع برای لاغری

در روز چقدر می توانیم چای سبز مصرف کنیم؟

 

 

 

 

بهترین روش‌های طبخ جایگزین سرخ کردن

طبخ در فر: مواد غذایی مختلف را می‌توان بدون نیاز به روغن زیاد در فر به‌شکل کبابی آماده کرد. مزیت دیگر فر نیز تنظیم دماست.

انتخاب روش‌های بدون روغن: استفاده از تابه‌ها یا دستگاه‌های گریل بدون نیاز به روغن زیاد یکی از بهترین انتخاب‌ها برای سرخ‌کردن مواد غذایی است. هنگام استفاده از این وسایل فقط کافی است با کمی روغن، ظرف را چرب کرد.

 بیشتربخوانید:

مواد غذایی که عمرتان را افزاش می دهد

 

خوردن غذاهای سرخ‌شده چه بلایی سرتان می‌آورد؟

 

بیشتربخوانید:

7 دوره اشتهایی که برای کاهش وزن باید بشناسید

 

 

برچسب ها: چاقی، روغن، چاقی شکمی، اضافه وزن، سرخ کردنی تعداد بازديد: 148 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز