Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:23

7
اردیبهشت
تهیه همبرگر ایمن در خانه

تهیه همبرگر ایمن در خانه

گوشت جزو مواد غذایی سریع فاسد شدنی می‎باشد. برگرها با پایه گوشت چرخ‎کرده بوده، جدا از همبرگر که از نوع برگرهای غیر ایرانی محسوب می‎شود، می‎توان به برگرهای ایرانی از جمله کباب کوبیده، شامی کباب، کتلت، کباب تابه‎ای و ... اشاره نمود

دکتر مسیح انصاری - متخصص صنایع غذایی

 

 تحریریه زندگی آنلاین : گوشت جزو مواد غذایی سریع فاسد شدنی می‎باشد. برگرها با پایه گوشت چرخ‎کرده بوده، جدا از همبرگر که از نوع برگرهای غیر ایرانی محسوب می‎شود، می‎توان به برگرهای ایرانی از جمله کباب کوبیده، شامی کباب، کتلت، کباب تابه‎ای و ... اشاره نمود، که البته با روش‎های متفاوت پخت می‎شوند. همیشه برگرها چه آنهایی که بر روی منقل یا در محوطه آشپزخانه تهیه می‎شوند، باید کاملاً پخته شوند. برگرهایی که کم پخته و یا نیمه پخته خورده شوند ممکن است حاوی باکتری‎های مضر باشند که می‎توانند مسمومیت غذایی ایجاد کنند.

 بیشتربخوانید:

همبرگر واقعا چگونه تهیه می‌شود؟

 

مسمومیت غذایی معمولاً طی یک هفته بهبود می‎یابد. علائم مسمومیت غذایی عبارتند از:

احساس مریضی (حالت تهوع)

 اسهال

 بیمار بودن (استفراغ)

 گرفتگی معده

 دمای بالای 38 درجه سانتیگراد یا بالاتر (تب)

 به طور کلی احساس ناخوشی مانند احساس خستگی یا احساس درد و لرز.

علائم معمولاً در طی چند روز از خوردن غذایی که باعث عفونت شده است، شروع می‎شود. این مدت می‎تواند شامل بعد از چند ساعت یا کمتر از یک هفته از خوردن غذای آلوده شروع شود.

 

چطور مسمومیت غذایی می‎گیرید؟

شما وقتی مسموم می‎شوید که ماده غذایی آلوده را می‎خورید، این زمانی اتفاق می‎افتد که:

 غذا کاملاً پخته نشده و یا باقیمانده غذا برای مصرف مجدد به طور کامل حرارت نبیند.

 غذا به طور صحیح نگهداری نشود، به طور مثال منجمد و یا سرد نشود.

 باقیمانده غذا به مدت طولانی در فضای بیرون نگهداری شود.

 غذا بوسیله فرد بیمار یا کسی که دستان خود را نشسته، آلوده شود.

 غذا بعد از گذشت تاریخ انقضاء، مصرف شود.

 بیشتربخوانید:

همبرگر هویج ؛ ساندویچی سرشار از ویتامین

 

 

قبل از خوردن برگرها همیشه موارد زیر را چک کنید

ایجاد بخار گرم در برگرها در طول فرآیند پخت.

 وقتی وسط گوشت را برش می‎دهید، هیچ قسمتی از گوشت به رنگ صورتی نباشد.

 عصاره گوشت شفاف باشد.

یادآوری‎های زیر در خصوص جلوگیری از عدم تماس برگرها با آلوده کننده شونده‎ها مهم است

 گوشت خام را پوشانده و از تماس با مواد غذایی آماده خوردن حفظ کنید.

 برای جلوگیری از جاری شدن عصاره برگرها از یک ظرف استفاده کنید.

 گوشت خام را در طبقه پایین یخچال حفظ کنید.

 از ظروف، بشقاب‎ها و تخته‎های برش مختلف برای غذای خام و پخته شده استفاده کنید.

 بعد از لمس گوشت خام و قبل از استفاده از غذای آماده خوردن دست‎ها را به درستی شستشو نمایید.

 

چه وقت باید دست‎هایمان را شستشو نماییم؟

شما باید دست‎های خود را در مواقع زیر شستشو نمایید:

 بعد از استفاده از توالت یا تغییر پوشک.

 قبل و بعد از دست زدن به ماده غذایی خام مانند گوشت خام و سبزیجات.

 قبل از خوردن یا دست زدن به ماده غذایی.

 بعد از دست زدن به بینی، عطسه و سرفه.

 قبل و بعد از درمان بریدگی یا زخم.

 بعد از تماس با حیوانات مانند حیوانات خانگی، غذای آنان و تمیز کردن قفس‎شان.

 شستن صحیح دست‎ها، آلودگی‎ها، ویروس‎ها و باکتری‎ها را از بین می‎برد تا از انتشار آنها به افراد دیگر و اشیا که باعث شیوع بیماری‎هایی مانند مسمومیت غذایی، آنفولانزا یا اسهال می‎شود، جلوگیری کند.

 این عمل (شستن دست‎ها) می‎تواند به جلوگیری از گرفتن عفونت در افراد و انتشار آنها به دیگران کمک کند.

شستن دست‎ها می‎تواند به توقف انتشار عفونت زمانی که از شخصی در بیمارستان و یا مراکز درمانی دیدن می‎کنید، کمک کند.

 بیشتربخوانید:

همبرگر رژیمی بادمجان و قارچ، یک ساندویچ خوشمزه گیاهی +طرز تهیه

 

 

شستن صحیح دست‎ها

شستن دست‎ها یکی از آسان‎ترین راه‎ها برای محافظت خود و دیگران از بیماری مانند مسمومیت غذایی و آنفلوانزا می‎باشد، مراحل شستن صحیح دست‎ها به صورت زیر است:

 دست‎های خود را زیر آب خیس نمایید.

 از مایع دستشویی به اندازه کافی بر روی دست‎هایتان بریزید.

 دست‎هایتان را به هم بمالید تا کف تولید شود.

 از یک دست برای مالیدن پشت دست دیگر و تمیز کردن بین انگشتان استفاده کنید. این کار را برای دست دیگرتان نیز انجام دهید.

 کف دست‎ها را به هم مالیده و بین انگشتان‎تان را تمیز کنید.

 کف هر دو دست را به صورت نیمه باز در هم قرار داده و مالش دهید.

 انگشت شست‎تان را با انگشتان دست دیگرتان مالش دهید و بالعکس.

 نوک یا بالای انگشتان خود را روی کف دست دیگر خود بمالید. همین کار را با دست دیگر انجام دهید.

 دست‎هایتان را آبکشی کنید.

 دست‎هایتان را با حوله یکبار مصرف کاملاً خشک کنید.

 شیر آب را با حوله یکبار مصرف ببندید.

  باکتری‎های مضر می‎توانند بر روی سطح برش‎های کامل گوشت حمل شوند. هنگامی که یک استیک داغ می‎شود، این باکتری‎ها از بین می‎روند و امکان خوردن استیک فراهم می‎شود.

وقتی گوشت برای تولید برگر خرد (چرخ) می‎شود، باکتری‎های مضر از سطح گوشت خام در سراسر برگر پخش می‎شوند. تا زمانی که برگر درست پخته نشود، این باکتری‎ها می‎توانند در داخل زنده بمانند. این در مورد همه برگرها، از جمله برگرهای ساخته شده از گوشت با کیفیت خوب یا گران قیمت، صدق می‎کند.

این دلیلی است که چرا برگر نسبت به استیک باید کاملاً پخته شود.

 

 در حین تولید، گوشت می‎تواند به باکتری‎ها از جمله باکتری‎های مضر مانند E. coli O157 و سالمونلا آلوده شود. منبع اصلی این باکتری‎ها روده‎های حیوان است. هنگامی که حیوانات ذبح می‎شوند، احتمال آلودگی E. coli O157 و سایر باکتری‎ها از روده حیوان وجود دارد تا سطح گوشت را آلوده کند.

 

آلودگی می‎تواند درست در آغاز فرآیند، هنگامی که حیوانات ذبح می‎شوند، رخ دهد. به هیچ وجه نمی‎توان فهمید که کدام حیوانات باکتری‎های مضر را در روده خود حمل می‎کنند، لذا باید گفت که کیفیت گوشتی که خریداری می‎کنید، تفاوتی در خطر احتمالی آلودگی ندارد.

 

 آلودگی باکتریایی از طریق تماس ماده غذایی خام یا ورود عصاره‎اش به ماده غذایی آماده خوردن، ظروف یا سطوح رخ می‎دهد. شما از طرق زیر می‎توانید از آن جلوگیری نمایید.

 بیشتربخوانید:

کباب هایی كـه بـلای جـان می‌شونـد!

 

 

 آماده‎سازی بهداشتی مواد غذایی

  از وسایل، بشقاب‎ها و تخته خردکن‎های متفاوت برای مواد غذایی خام و پخته شده استفاده نمایید.

 در بین کارها وسایل، بشقاب‎ها و تخته خردکن‎ها را برای مواد غذایی خام و پخته شده کاملاً شستشو نمایید.

 مطمئن باشید گوشت خام را نشسته باشید.

 دست‎های خود را بعد از تماس با مواد غذایی خام و قبل از دست زدن به مواد غذایی آماده خوردن شستشو نمایید.

 

 نگهداری مناسب مواد غذایی

  مواد غذایی خام مانند گوشت را پوشانده و از مواد غذایی آماده خوردن جداگانه نگهداری نمایید.

 برای جلوگیری از ریختن ماده غذایی از ظروف لبه‎دار استفاده نمایید.

 گوشت، مرغ و ماهی خام را پوشانده و در قسمت پایین یخچال نگهداری نمایید.

 از وسایل، بشقاب‎ها و تخته خردکن‎های متفاوت برای مواد غذایی خام و پخته شده استفاده نمایید.

 

 از کیسه‎های خرید مطمئن استفاده کنید

  مطمئن شوید که به اندازه کافی کیسه خرید برای بسته‎بندی مواد غذایی خام و آماده مصرف به طور جداگانه تهیه نموده‎اید.

 برای بسته‎بندی محصولات تمیز‎کننده و سایر وسایل خانه به جز مواد غذایی، کیسه‎های اضافه تهیه کنید.

 کیسه‎های خود را با استفاده از برچسب‎گذاری یا کد رنگی نشان دهید، تا مشخص شود برای چه چیزی می‎خواهید استفاده کنید.

 بعد از هر بار استفاده، کیسه‎های خود را از نظر نشت بررسی کنید. اگر نشت، آلودگی و آسیب‎دیدگی وجود داشته باشد، از آنان برای مقصود دیگری (در صورت عدم خطر ایمنی) استفاده کنید.

 از کیسه‎های نخی یا پارچه‎ای استفاده کنید، زیرا می‎توان آنها را در ماشین لباسشویی تمیز کرد.

 کیسه‎های پلاستیکی قدیمی را جایگزین کنید.

 در سبد یا چرخ دستی خرید، مواد غذایی خام را از مواد غذایی آماده خوردن جداگانه نگه‎داری کنید.

 

  بعضی از رستوران‎ها می‎توانند کنترل دقیق بر نحوه تولید و پخت برگر خود اعمال کنند. این کنترل‎ها به این معنی است که خطر ناشی از برگرهایی که در وسط آن‎ها صورتی هستند به طور قابل توجهی کاهش می‎یابد. باید به یاد داشته باشید که هر زمان که یک برگر کاملاً پخته نشود، حتی در رستوران‎هایی که کنترل دقیق دارند، هنوز خطر وجود دارد.

به همین دلیل است که ما توصیه می‎کنیم افرادی که بیشتر در معرض مسمومیت غذایی قرار دارند فقط باید از برگرهای کاملاً پخته استفاده کنند. این افراد عبارتند از: کودکان، افراد مسن، زنان حامله و افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند.

 

برچسب ها: چاقی، فست فود، مسمومیت غذایی، همبرگر، همبرگر رژیمی، طرز تهیه همبرگر تعداد بازديد: 379 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز