د کتر سید ضیاءالد ین مظهری - متخصص تغذیه و رژیم د رمانی
تحریریه زندگی آنلاین : رژیم غذایی pescatarianها، کلید د ستیابی به سلامتی و طول عمر آنها برشمرد ه میشود . اساس خورد و خوراک صد سالگان یا فراتر از صد سالگی را منابع غذایی گیاهی متنوع و فراوان و بهرهمند ی از ماهی و سایر آبزیان، گنجانید ن مقد ار قابلتوجهی از غلات کامل، میل کرد ن حد اقل سه وعد ه د ر هفته ماهی به صورت بخارپز، فرپز یا کباب شد ه و بهرهگیری از لوبیای سویا و فرآورد ههای سویا، سیبزمینی شیرین، روغن زیتون، لبنیات تخمیری و کاهش هر چه بیشتر گوشت قرمز و امساک د ر میزان غذا خورد ن و اد امه د اد ن فعالیتهای بد نی حتی د ر سنین پیری و فرتوتی برشمرد هاند . اثرات حفاظتی ماهی برمیگرد د به میزان روغن امگا 3 و ترکیبات معد نی مثل سلنیوم، ید و آهن (که خود باعث افزایش میزان جذب آهن از منابع گیاهی غیر هم میگرد د ).
روی هم یکی د یگر از مواد معد نی بسیار پراهمیت میباشد که علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، د ر پروسه پیش بلوغ و بلوغ به رشد و تنظیم و تکامل بلوغ جنسی کمک نمود ه و موجبات تسهیل جهش قد را نیز فراهم میسازد و یکی از فاکتورهای تاثیرگذار د ر کوتاهقد یهای غیر ارثی و عد م بیان کامل ظرفیتهای به ارث رسید ه از پد ر و ماد ر و د ود مان پد ری و ماد ری، کمبود و عد م تأمین روی (زینک) میباشد . ماهی و فرآورد ههای آن از جمله بهترین منابع غذایی ویتامین D نیز میباشند که د ر ایران و جهان، کود کان و بزرگسالان، خانمها و آقایان به طور گسترد های د چار کمبود شد ید این ویتامین محلول د ر چربی میباشند که علاوه بر اختلال د ر نسبت جذب کلسیم به فسفر و تبعات آن، بلکه به عنوان نوعی هورمون (Neurosteroid) نیز فعالانه د ر رشد مغزی نقشآفرینی مینماید .
بیشتربخوانید:
اگر گیاهخوار مطلق هستید این خطر را هم به جان بخرید