دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
چربیهای اشباع و عوارض قلبی
از مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع كه باعث افزایش كلسترول LDL میشوند خودداری کنید.
افزایش كلسترول LDL عامل خطر آترواسكلروز، سکته و بیماریهای قلبی است.
مصرف گوشتهای پرچرب، چربی حیوانی و فرآوردههای گوشتی چرب باید تا کمترین حد ممکن کاهش یابد.
تخممرغ و عوارض قلبی
در صورتی که فرد دارای بیماری قلبی و در عین حال دیابت باشد باید مصرف تخم مرغ را به 4 عدد در هفته محدود کند.
سدیم (نمک) و عوارض قلبی
دریافت مقادیر زیاد سدیم باعث افزایش فشار خون میشود. مصرف سدیم باید به حداقل برسد.
ضمنا از مصرف غذاهای آماده، میان وعدهها و غذاهای شور باید پرهیز شود.
شكر و عوارض قلبی
مصرف غذاهای شیرین و شیرینیها باید به پایینترین سطح كاهش یابد.
مصرف مقادیر بالای غذاهای شیرین كه غالباً پرچرب نیز هستند باعث افزایش وزن و افزایش سطح کلسترول میشود.
كافئین و عوارض قلبی
كافئین موجود در چای، قهوه و برخی نوشیدنیهای كربناته باعث تحریك سیستم قلبی عروقی و برهم خوردن ریتم ضربان قلب و افزایش فشار خون میگردد.
مصرف قهوه فیلتر شده با افزایش كلسترول خون مرتبط شناخته شده است.
دریافت نوشیدنیهای غنی از كافئین نباید از 6 لیوان در روز تجاوز كند.
چربی ترانس و عوارض قلبی
در حین فرایند تهیه روغن جامد از روغن مایع مقداری اسید چرب ترانس تولید میشود كه باعث افزایش سطح كلسترول خون میگردد.
از آنجا كه شیرینیها، كیكها و بیسكویتها غالباً با این نوع چربیها تهیه میشوند بنابراین مبتلایان به مشكلات قلبی عروقی باید از مصرف این مواد خودداری كنند.