مصرف گوشتهای قرمز را کاهش دهید
به طور کلی دریافت پروتئین حیوانی بویژه گوشت قرمز موجب افزایش خطر سرطان غدد لنفاوی میشود. مصرف گوشتهای فرآیند شده و سرخ شده خطر بیشتری دارد، زیرا به منظور بهبود طعم و رنگ و نیز کاهش فساد گوشتهای فرآیند شده مثل سوسیس، کالباس، هات داگ و همبرگر از نمکهای نیترات و نیتریت استفاده میکنند که موجب افزایش خطر انواع سرطانها از جمله سرطانهای لنفاوی میشوند. در مقابل ماهی و سویا احتمالا کاهنده خطرند.
در انتخاب روغنها دقت کنید
مصرف روغنهای اشباع که در هوای اتاق جامدند موجب افزایش خطر سرطان میشود. افزایش مصرف چربیهای جامد با افزایش عوامل پیش التهابی مثل اینترلوکین6، سیکلواکسیژناز2 و القاء سنتز نیتریک اسید موجب ایجاد التهاب و کاهش سطح ایمنی میشوند و از این طریق خطر سرطان غدد لنفاوی را افزایش میدهند. به طورکلی مصرف غذاهای چرب و نیز دریافت اسیدهای چرب ترانس که در روغنهای هیدروژنه شده فراوانند خطر ابتلا به انواع سرطانها را افزایش میدهد.
در مقابل اسیدهای چرب امگا-3 با ممانعت از تولید عوامل التهابی و القاء آپپتوز کاهنده خطرند، بنابراین از روغنهای مفیدی مثل روغن کانولا وسویا در میزان کم استفاده کنید. از غذاهای سرخ کرده استفاده نکنید و اگر غذایی را سرخ میکنید حتما از روغنهای مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.
فعال باشید
پایین بودن فعالیت بدنی موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان میشود و افزایش فعالیت بدنی خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و خطر عود مجدد بیماری را در افراد مبتلا به سرطان کم میکند. حداقل 45 دقیقه فعالیت بدنی در 5 روز هفته موجب افزایش سطح عمومی سلامت و کاهش خطر سرطان میشود.
وزن خود را در محدوده مطلوب حفظ کنید
چاقی که با نمایه بدن بالای 30 مشخص میشود عامل اصلی بسیاری از بیماریها از جمله انواع سرطانها است. چاقی موجب افزایش اینترلوکینها، tumor necrosis factor و لپتین میشود که خطر سرطان را افزایش میدهند. افزایش وزن با کاهش سطح ایمنی و افزایش هورمونهای انسولین، هورمون رشد شبه انسولین، هورمون رشد و استروئیدها موجب افزایش رشد تومورها میشود. اگرچه اضافه وزن به طورکلی خطر سرطان را افزایش میدهد، اما چاقی شکمی خطرناکتر است.
بالاتر بودن قد عامل خطر لنفوم است که احتمالا ناشی از بالاتر بودن هورمون رشد شبه انسولین است و نشانگر وضع تغذیه در کودکی و نوجوانی است.
توصیههایی برای کاهش عوارض درمان بویژه تهوع
از مصرف غذا در زمان تهوع پرهیز کنید.
حجم غذا را در هر وعده کاهش داده و تعداد وعدهها را زیاد کنید.
غذاهای پرچرب، سنگین و پرادویه مصرف نکرده و غذاهای سبک را جایگزین کنید.
تا حد امکان از مصرف آب و مایعات به همراه غذا خودداری کنید.
غذاها را سرد میل کنید.
تا یک ساعت بعد از غذا در حالت نشسته استراحت کنید.
غذا را به همراه خانواده و در محیطی شاد میل کنید.
در بیماران سرطانی نیاز به انرژی و پروتئین افزایش مییابد.
به غذاها و سالاد پنیر رنده شده اضافه کنید.
از روغنهای مفیدی مثل روغن زیتون و کانولا در غذاها استفاده کنید.
در صورت ابتلا به اسهال از روغنهای MCT که در داروخانهها موجود است استفاده کنید.
در صورتیکه میتوانید شیر میل کنید به آن شیر خشک اضافه کنید.
از سویای چرخ شده در غذاها استفاده کنید.
پودر آجیل، مغز تخمه و یا کنجد به غذاهای خود اضافه کنید.
هرگز برای افزایش کالری از روغنهای جامد، کره و سسهای چرب استفاده نکنید.
مصرف تخم مرغ و ماهی را فراموش نکنید.