Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 9 اردیبهشت 1403 - 14:46

17
تیر
از نقرس بیشتر بدانیم

از نقرس بیشتر بدانیم

این عارضه ناشی از رسوب كریستال‌های اورات است. رسوب كریستال یا به دلیل تولید بیش از حد اوریک اسید و یا اشکال در دفع آن از بدن است. به این مطلب توجه نمایید.

­­متخصصان تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران، زیر نظر دکتر فروغ اعظم طالبان و دکتر تیرنگ‌رضا نیستانی           

 

نقرس بیماری دردناكی است كه مفاصل به ویژه انگشتان پا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

این عارضه ناشی از رسوب كریستال‌های اورات است.

رسوب كریستال یا به دلیل تولید بیش از حد اوریک اسید و یا اشکال در دفع آن از بدن است.

اسید اوریک، حاصل شكسته شدن پروتئین‌ها، خصوصاً تركیبات پورین است.

غذاهایی كه مقدار بالایی پورین دارند یا باید در رژیم غذایی محدود شوند یا از مصرف آنها اجتناب گردد.

این غذاها شامل دل، جگر، قلوه، گوشت‌ها، ساردین، ماهی خال‌مخالی، ماهی كولی، شاه ماهی، جوجه، خرچنگ خوراكی و مخمر هستند.

كافئین نیز باعث افزایش سطح اوریك اسید می‌شود.

محدود كردن مصرف الکل تعداد حملات نقرس را كاهش می‌دهد.

نوشیدن مقدار زیادی آب به دفع اسید اوریك كمك می‌كند.

داشتن اضافه وزن وضعیت را بدتر می‌كند و لازم است از برنامه كاهش وزن به صورت آهسته، استفاده شود.

الف) مواد مغذی مورد نیاز نقرس

ویتامین سی - 1000- 500 میلی‌گرم تقسیم شده در روز، باعث افزایش دفع اسید اوریک می‌شود.

در برخی افراد مقادیر 3 گرم باعث افزایش تولید آن می‌شود.

كوئرستین - 400-200  میلی‌گرم در میان وعده‌های غذایی، مانع فعالیت آنزیم گزانتین اكسیداز و در نتیجه تولید اسید اوریك می‌شود، افزون بر این دارای خاصیت ضد التهابی نیز هست.

ب) غذاهای مفید برای نقرس

میوه‌های تازه؛ برگ‌های گیاه قاصدك؛

انواع گیلاس؛ غلات كامل؛

توت فرنگی؛ زنجبیل؛

توت‌های تیره رنگ؛آناناس؛                                                    

زرچوبه؛ آواكادو؛                                  

سیر؛ سبزی‌های تازه؛                        

فلفل قرمز بزرگ؛ كرفس؛                                    

برگ‌های گیاه قاصدک؛

عصاره‌ها

چغندر؛ كلم؛

هویج؛ كرفس؛

خیار؛ توت‌های تیره‌رنگ؛

هندوانه.

ج) گیاه درمانی مفید برای نقرس

گیاه پنجه شیطان -  1 تا 2 گرم ریشه پودر خشك شده، 3 بار در روز یا 4 تا 5  میلی‌لیتر تنتور سه بار در روز، مسكن درد مفاصل و كاهنده سطوح اسید اوریك است. 

دانه كرفس - عصاره، 2 تا 4 قرص در روز، از سطوح اسید اوریك می‌کاهد.

گیاه Chiso - حاوی مهاركننده‌های گزانتین اكسیداز كه به جلوگیری از سنتز (ساخت) اسید اوریك كمك می‌كند.

بابونه اروپایی - زردچوبه - دارای خواص ضد التهابی‌است.

فلفل قرمز بزرگ – درد را كم می‌كند.

پوسته بید سفید - مسكن درد، پیش ساز آسپرین.

د) سایر توصیه های مفید برای نقرس

رایحه درمانی

اکلیل کوهی، بابونه – را در ظرف حاوی روغن مخلوط كنید و ماساژ دهید، چند قطره در آب گرم بریزید و نواحی تحت تأثیر را در آن قرار دهید.

طب چینی

دارچین؛

ریشه افنیطون؛

ریشه سنبل ختائی؛

زنجبیل وحشی؛

طب سوزنی.

طب فیزیكی

 ماساژ بافت‌های عمقی؛

 آموزش آرامش.

درمان ذهنی جسمی

مراقبه؛

 یوگا

 

برچسب ها: درمان نقرس، افزایش اسید اوریک خون، تغذیه و نقرس، طب مکمل و نقرس، درمان نقرس با طب سنتی، غذاهای مفید برای نقرس، گیاه درمانی نقرس تعداد بازديد: 1313 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز