دکتر سید مهدی میرغضنفری؛ متخصص طب سنتی
خرمالو دارای مزاج گرم و تر است و میوه خوبی از نظر تولید خون در بدن است. برای اكثر مزاجها مناسب است و حرارت خیلی بالایی هم ندارد كه در افراد ایجاد حساسیت كند.
اما برای بعضی افراد حالت آلرژن را دارد و عطسه و سرفه ایجاد میكند.
مخصوصا اگر خرمالو رسیده نباشد، حالت جمع شدگی در دهان ایجاد میكند كه نشانه قابض بودن آن است كه برای پرزهای معده و تقویت عمل هضم بسیار مفید است.
افرادی كه دچار بیماریهای التهابی روده (IBD) مانند بیماری كرون و كولیت اولسراتیو هستند، میتوانند از خاصیت جمعكنندگی خرمالو (قدری نارس) نفع ببرند و خونریزی گوارشی خود را کنترل کنند.
در صورتی كه فرد مشكل معده نداشته باشد، گاهی توصیه میشود از پوست خرمالو هم استفاده كند.
چرا كه پوست میوه میتواند پرزهای معده را دباغی كند.
اگر همیشه از غذاهای نرم استفاده كنیم، دچار شلی و لزج شدن سطح داخلی معده و روده میشویم.
در معده و روده به زبری و حالت سمباده نیاز است تا بتواند غذا را ریز و هضم كند.
خوردن گاه گاهی چیزهای قدری سفت مثل پوست میوهها و سبوس به این امر کمک میکند.