Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 11:48

29
فروردین
علائم بیماری‌های خون و درمان آن با طب سوزنی (1)

علائم بیماری‌های خون و درمان آن با طب سوزنی (1)

خون مايعي حيات‌بخش است كه در تمام بدن به آرامي جريان دارد و علاوه بر مواد...

 دكتر الهام امیرآذر؛ طب سوزنی

 

 

 

خون مایعی حیات‌بخش است كه در تمام بدن به آرامی جریان دارد و علاوه بر موادغذایی و اكسیژن با خود عواطف، احساسات، میراث و تعصب قومی و حتی یك ملت را انتقال می‌دهد. با خود عشق و گرما و یا كینه و سردی را حمل می‌كند. و هر جا كه می‌رود انرژی را نیز با خود می‌برد (طبق مثل چینی كه هر جا خون (بلاد) می‌رود انرژی (چی) هم می‌رود).

چگونگی تولید خون(بلاد)

ارگان‌های زیادی در تولید گلبول قرمز در بدن مشاركت دارند كه در زیر به طور خلاصه ذكر می‌شود: زمانی كه غذا می‌خوریم اسانس غذا توسط كانال‌های طحال و معده جذب می‌شود و سپس توسط قلب و ریه این اسانس تبدیل به گلبول قرمز می‌شود.

از طرف دیگر كلیه‌ها محل ذخیره اسانس هستند و اسانس كلیه‌ها مغز استخوان را تولید می‌كند كه پیش‌ساز خون هستند. با توجه به گفته‌های بالا «خون از دو اسانس ساخته می‌شود. 1- اسانس مواد غذایی 2 اسانس كلیه‌ها».

تعریف اسانس

اسانس به معنای جوهره یا شیره است و از دو طریق به بدن می‌رسد 1- اسانسی كه در بدو تولد در جنین وجود دارد و از پدر و مادر به ارث می‌رسد و در طب مرسوم هم افراد را از نظر انرژی ذاتی به قوای بدنی ذاتی از هم متمایز می‌دانند. 2- اسانسی كه از مواد غذایی به بدن می‌رسد این اسانس ارتباط زیادی به سلامت مواد غذایی روش كاشت، داشت و برداشت، روش طبخ و همچنین هضم و جذب صحیح غذا دارد.

حتی نوع غذا خوردن (سریع و نجویدن غذا)، ایستاده غذا خوردن، خوردن غذاهای سرد و نجویدن درست، خوردن غذاهای خام (بیش از حد معمول)... می‌توانند با تضعیف كانال طحال، معده، منجر به عدم هضم مناسب غذا و در نتیجه كاهش تولید اسانس شود. خون (بلاد) و انرژی (چی) از دیدگاه طب چینی ارتباط نزدیكی دارند.

تولید خون و جریان آن در بدن ارتباط نزدیكی به انرژی دارد و برعكس تولید و توزیع انرژی در بدن ارتباط به خون دارد. البته در طب مرسوم نیز می‌بینیم بیماران دچار كم‌خونی از نظر انرژی در سطح پایینی هستند.

 بیماری‌های مرتبط با خون و علائم آنها

1- كم‌خونی عمومی: رنگ پریدگی (صورت، لب‌ها، ناخن‌)، مشكلات قاعدگی (قاعدگی‌هایی با جریان خون كم و دیر به دیر) تاری دید، خستگی دید، بی‌خوابی، احساس خشكی در بدن (گاهی)، اسپاسم عضلانی (گاهی)، رنگ زبان پریده و دارای بار سفید نازك، نبض ضعیف و عمیق.

2- كمبود خون كبد.

3- احساس گرفتگی و اسپاسم در تاندون‌ها و عضلات: احساس سبكی و منگی در سر، نقاط سیاه در تمام بدن، رنگ پریدگی صورت، لب‌ها، ناخن‌ها، ریزش موها، بی‌خوابی، پریود با جریان كم و كم‌رنگ، تكان خوردن سر (بدون كنترل) و تاری دید، خشكی چشم‌ها، بی‌حسی اندام‌ها.

نكته: 1- بعضی علائم با كم‌خونی عمومی مشترك است. 2- چون در طب چینی كبد با چشم در ارتباط است بنابراین كمبود خون كبد سبب بعضی علائم چشمی می‌شود. 3- چون كمبود خون عموماً سبب تولید باد می‌شود اسپاسم و گرفتگی عضلات و تاندون‌ها به همین دلیل است...

 

 

 

برای خواندن بخش دوم- علائم بیماری‌های خون و درمان آن با طب سوزنی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: بیماری های خونی، علائم بیماری خونی، خون چیست، بلاد، چگونگی تولید خون، گلبول قرمز، اسانس غذا، کانال های طحال، اسانس کلیه ها تعداد بازديد: 1026 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز